Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené brambory s pikantní klobásou

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gabina_I

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 061 kJ /
1 449 kcal
Bílkoviny102,52 g
Tuky90,54 g
Vláknina6,40 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 4,11 g
Sůl9,84 g
Sacharidy53,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory vaříme ve slupce ve vodě cca 10 minut, vodu slijeme a necháme vychladit. Krok 2: Mezitím si nakrájíme pikantní klobásu, točený salám na kolečka, cuketu na menší kostičky nebo kolečka (jak kdo chce, já volím kostičky, aby z toho nebylo bláto), nastrouháme sýr nahrubo, promícháme s vajíčky v míse, přidáme sůl, pepř a okořeníme gyros kořením. Krok 3: Zapékací misu vymažeme máslem a na spod poklademe 4 tenké proužky, skládáme na kolečka nakrájené oloupané brambory, klobásu, točený salám a cuketu, každou vrstvu lehce osolíme, opepříme a znovu skládáme. Krok 4: Dáme zavřené na 15 minut zapéct do trouby. Potom polijeme sýrem s vejci a sýr rozložíme po celé ploše. Zapékáme cca 30 minut na slabším ohni. Pak podáváme :-)

Zveřejněno 21. 11. 2009

Poznámka autorky Gabina_I

Můžeme dát i napůl uzený sýr a napůl eidam, pořádně promíchat, aby se nám spojily vůně a chutě obou sýrů. Dáme ho dost, aby se nám udělala krásná zlatavá krusta. Můžete dle chuti a libosti přidat to, co kdo má rád, zde se fantazii meze nekladou :-) dobrou chuť :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené brambory s pikantní klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AN9p

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené brambory s pikantní klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AN9p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (21)

Dělám podobně, ale ze syrových brambor, nakrájených na kolečka, sice to trvá déle-pečení, ale výsledek je :-p, jo, ještě přidávám zeleninu, kterou zrovna mám k dispozici:yes:, takových receptů je zde hodně, ale stojí za zkoušku všechny, protože teď zrovna je brambor. sezóna:yes:

:-))jo je to v pořádku,vím,že si každý(á)hlídá to svoje ,omluva přijata a díky všem;-)

děkuji.

Gábinko, to se může stát, že někdo hned nepochopí, jak to na kterých stránkách chodí :-). Hlavně, že se to vysvětlilo ;-).

Fakt jsem to nevěděla, teď už vím. janatce jsem poslala osobní zprávu a omluvila jsem se.

Gábi I - to určittě ne;-), jen jsme byly hodně překvapeny. Ty jsi nám napsala své důvody, tak tím je to vyřešené, i když pro ostatní neobvyklé. Ale myslím, že jsi v žádném případě nikoho nerozzuřila ani neznepřátelila;-):-)

Tak teď vidím, že jsem si vás všechny svou nevědomostí rozzuřila, znepřátelila ... ;-( :-(

Gabina_I Prohlídni si příště více receptů, např. "Burek" mne tak napadl, kdo všechno ho dělal a kolika lidem se povedl a hlavně!!!!, jakou měla Bibi-autorka z toho radost. Chápu tě, určitě je to asi tvé právo, ale umím si představit, že to je janatce hodně líto.

nechala jsem ji odstranit, a požádala jsem velmi slušně, protože to jídlo bylo opravdu jiné vzhledem a oškrábaný pekáč mi vadí. Pokud by dala jídlo na talíř a vyfotila porci, nevadí mi to. Nevím, že to tak funguje u jiných receptů jsem to neviděla nebo si nevšimla. Snad mě pochopíte a nebudete za to soudit. Omlouvám se všem, koho jsem urazila ale nevím, jestli byste chtěly mít u svého receptu kde si ladíte foťák na hezkou fotku, oškrábaný rozmazaný pekáč... ještě jednou promiňte a pochopte, děkuji.:-) Nemyslela jsem to zle!!!

Gabino I, fotografie se zde mohou přidávat i k cizím receptům a naopak většina z nás má radost, že jeho recept někdo uvařil, vyfotil a fotku přidal. Pokud vím, jsi opravdu první, komu to vadí.

:-OTaky nerozumím...nevím, nakolik bylo jídlo "jiné", ale inovaci nebo nahražování jedné suroviny druhou se u nás meze nekladou nebo ano?

Gábino, tak to tady opravdu funguje...;-) Ale na druhou stranu bylo Janatky jídlo úplně jiné, pokud jsem si stihla všimnout, zapékala mleté maso...

Gabina_I Tak to jsem teda v šoku! Proč musela Janatka odstranit fotografii, kterou přidala? Tady je povoleno a "vítáno" přidávání fotografií i k jiným receptům!! Je to opravdu úplně poprvé, co se s něčím takovým setkávám na Tpreceptech:-O.

Janatko děkuji, však jsme si napsaly a doufám, že jste se neurazila, ale pochopila mě, že když mám vlastní fotografie, nechci cizí. Nevím, zda to chodí u jiných receptů, jak jste psala, že pokud uvaří někdo něčí recept, přiřadí tam svoje foto :-//. Musela bych se zeptat administrátorů nebo jiní uživatelé by to mohli vědět :-?.

Už jsem to smazala:-//

Tématické fráze:
zapekane brambory s klobasou, francouzské brambory s klobásou, brambory s klobásou, francouzké brambory se salámem, zapečené brambory, zapečené brambory se salamem, babicovy dobroty recepty 21.11.2009, zapečené brambory s klobáskou, pikantni brambory, pikantni francouzske brambory, zapekane brambory se salamem, babicovy dobroty zapékané brambory, zapečene.brambory s klobasou, babicovy dobroty francouzke brambory, babicovy dobroty zapečené brambory, recept na pikantní zapékané brambory, francouzké brambory s klobásou, zapečená cuketa s klobásou, zapečené brambory s točeným salámem v troubě, pikantni zapekane brambory

Suroviny:
brambory, klobása pikantní, salám točený, cuketa, sýr tvrdý, vejce, sůl, pepř, koření gyros, máslo

Přidat fotografie receptu