Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fit Hrušťáček

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hanule

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 818 kJ /
2 347 kcal
Bílkoviny54,36 g
Tuky17,28 g
Vláknina39,68 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 147 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy473,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky i se slupkou nakrájet na hrubém struhadle a nevymačkávat šťávu. Krok 2: Přidat 1 lžíci třtinového cukru a skořici - vše smíchat. Krok 3: Ostatní cukr vyšlehat s vejcem do pěny, postupně přidat mouku, kakao, jablečný džus a kypřící prášek. Krok 4: Nalít do vymazané a vysypané formy na bábovku nebo do dortové formy. Krok 5: Péct na 150 - 200°c asi 40-45min.

Zveřejněno 22. 11. 2009

Poznámka autorky Hanule

Voňavý šťavnatý Hrušťáček je nejlepší k bílé kávě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fit Hrušťáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L75j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fit Hrušťáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L75j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

máme hodně hrušek, které už dlouho nevydrží, tak jsem hledala recepty a rozhodla se z nich vyzkoušet jako první fit hrušťáček... pekla jsem ho v bábovkové formě asi hodinu a výsledek je spíš kaše ve tvaru bábovky... dodávám ale, že jsem tohoto nedostatku docílila určitě svojí "šikovností"...:-8 už jsme ho ale ještě teplý ochutnali a na chuť to nemá vliv... uvidíme jaký bude zítra až vychladne a rozleží se... :-) ještě přidávám poznatek z dnešního focení... zjistila jsem, že jsem ho udělala málo sladký, trošičku pocukrovaný je totiž úplně boží! :-p

Ahoj Mirčo, ta sladkost záleží na hruškách - jsem kopyto, že jsem to do receptu nepoznamenala:-8 Já nafasovala od taťky tvrdší hrušky, protože mám ráda, když chroupou, takže asi nebyly tak sladké..Jinak za fotečku děkuju - máme stejnou formu na bábovku a navíc se Ti Hrušťáček moc povedl!!:-K;-)

Hanule:-)tak jsem vyzkoušela-bohužel jsem pekla ještě před odpovědí,tudíž jsem pekla na 175°C horkovzduch- a můžu říct,že to nebylo špatné.Ale i když jsem dala jen polovinu doporučené dávky cukru,tak to bylo hóódně sladké:-(.Možná to bylo těmi hruškami-jsou sladké jako cukr-nevím.Každopádně Hrušťáček jsme snědli a pro mě je to pro příště připomínka,že mám ještě méně osladit;-).Moučník je to dobrý,krásně vlhký:-pa tudíž mu posílám boďku a jestli nevadí,přidávám i fotku po upečení(kdyžtak smáznu):-).

Mirčo, tuk se tam nedává - Hrušťáček nebude suchý díky množství ovoce a džusu. Aby buchta hezky ,,vyběhla" peču ji prvních 20min. jen na 150, potom ji dám dopéct na 200 - je to vyzkoušené ;-)

Hanule:-)hrušťáček vypadá super:-p,jen mám dotaz-do těsta nepřijde žádný tuk?A mohla by jsi upřesnit na kolik °C se peče? 150°C -200°C mi přijde jako velký rozdíl:-O;-).Předem díky za odpověď:-).

:yes::yes:

vypadá krásně šťavnatě :yes:

To vypadá hodně lákavě :yes:. Rychlé, snadné a "mokré" a také zdravé, to já ráda... :-K

Tématické fráze:
fit moučníky, fit recepty, fit recepty moucniky, fit pečivo recept, fit moučník, fit recepty sladké, fit kuchařka, fit recepty kucharka, fit sladké recepty, fit bábovka, sladké fit recepty, moučník s hruškami, fit moučník repcety, fit sladké co mám ráda recepty, fit rcepty moučníky, fit cukroví mám ráda recepty, fit sladkosti recepty, fit recept, kokosový fit moučník, fit bábovky recepty

Suroviny:
hruška, mouka celozrnná, vejce, cukr třtinový, skořice, kakao, džus jablečný, kypřící prášek do pečiva, tuk hera, mouka

Přidat fotografie receptu