Suroviny
Porce: 6-8 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 055 kJ / 2 881 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,34 g |
Tuky | 235,17 g |
Vláknina | 4,25 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 4,41 g |
Sůl | 11,11 g |
Sacharidy | 30,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na kostičky nakrájený uzený špek vyškvaříme v hrnci a přidáme na jemno nakrájenou cibuli.
Krok 2: Krůtí srdce zbavíme vrchní tučné nevzhledné části, přepůlíme a nakrájíme podélně na nudličky. Srdce propláchneme.
Krok 3: Poté přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme.
Krok 4: Podlijeme vodou tak aby se maso dusilo. Okořeníme solí, pepřem a vložíme jednu kostku masoxu. Dusíme do měkka cca 45 minut.
Krok 5: Mezitím si odloupneme 4 stonky řapíkatého celeru a nakrájíme na menší kousky.
Krok 6: Posekáme petrželovou nať a vše vložíme k dušenému srdci. K zahuštění rozmícháme trochu hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce k masu.
Krok 7: Lehce provaříme cca 15 minut a je hotovo. Podáváme s bramborem nebo rýží.
Zveřejněno 25. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí srdce na špeku s řapíkatým celerem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jyzy
Moje poznámka
Krůtí srdce na špeku s řapíkatým celerem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jyzy
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 58 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
recepty s řapíkatým celerem,
krůtí maso na celeru,
kuřecí srdce na speku,
krůtí srdíčka,
krůtí srdíčka recept,
krůtí srdce-recept,
srce na smetaně,
nat řapíkatého celeru,
krůtí maso s celerem,
krůtí srdce na smetaně,
řapíkatý celer příprava,
maso srdce,
priprava celeru,
recepty z krutich srdci a zaludku,
recept kruti maso řapíkatý celer,
krůtí maso na špeku,
priprava srdce,
řapíkatý celer s krůzím masem,
krůtí játra a srdce,
krůtí srce
Suroviny:
srdce krůtí,
cibule,
špek uzený,
celer řapíkatý,
masox,
mouka hladká,
pepř,
nať petrželová,
sůl
Komentáře (4)