Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí směs (ragú) na zelenině

Hodnocení receptu je 4,3 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 264 kJ /
780 kcal
Bílkoviny120,86 g
Tuky24,26 g
Vláknina10,03 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 463 mg
Sůl1,12 g
Sacharidy16,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srnčí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Dáme ho do misky, přidáme lžíci oleje, koření, sůl, vše promícháme a necháme uležet (možno i přes noc). Krok 2: Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme jí na osminky a vložíme do hrnce na horký olej, přidáme na kostky nakrájený špek a obojí restujeme do světle hněda. Krok 3: Poté přidáme naložené maso a restujeme tak dlouho, až se nám vysmahne do tuku. Krok 4: Pak dáme zeleninu nakrájenou na kostičky, česnek a protlak, lehce promícháme aby se nám nepřipálil a podlijeme horkou vodou - jen asi 1 cm nad maso. Dle potřeby dosolíme a necháme dusit pod pokličkou do měkka (jestli je zapotřebí tak mírně doléváme při dušení vodu). Krok 5: Šťávu ze základu přecedíme do kastrolu (maso a zeleninu uchováme v teple) a zahustíme světlou jíškou (nebo promíchanou vodou s moukou). Krok 6: Omáčku necháme provařit - asi 15 až 20 min., dle množství - až nám pustí glanc (tuk na povrchu). Krok 7: Pak vložíme maso se zeleninou, okořeníme špetkou koření divočina (pro vůni) a necháme lehce provařit.
Hotové šťávy pod masem nemá být "plný hrnec", neboť se přílišným ředěním ztrácí přirozená chuť zvěřiny.
Podáváme s vařeným nebo i jinak upravovaným bramborem.

Zveřejněno 29. 11. 2009

Poznámka autorky mirca75

Tento recept vznikl dnes u mě, jako okamžitý nápad při přípravě srnčího masa. Tu feferonku jsem tam dala na zkoušku a bylo to moc dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí směs (ragú) na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P7W6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí směs (ragú) na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P7W6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

Jelena jsme sežrali,srnčí taky šlo by použít třeba dančí ,to je jesté na skladě?:-(

Recept super :yes:, chutnalo to výborně. Dneska zkouším z hovězího.

díky, zkusím na neděli

Janatko, Mirule:-) moc vám děkuju za vyzkoušení a moc mě těší, ža vám chutnalo:-). Janatko, díky i za pěknou fotku;-).
Marundo:-) mě k tomu nejvíc chutnají brambory, ale je to dobré i s houskovým knedlíkem. S bramborovým jsem to nezkoušela, ale myslím, že by taky šel.

Mirko, hodila by se k tomu i jiná příloha než ty brambory? Co bram. knedlík...:yes:

Bylo to skvělé jen jsem požila místo srnčího(nebylo doma)divočinu!!Pochutnali jsme si!!:yes:

+:yes::-p dělala jsem k večeři pro známe, ale z divočáka,srnčí nebylo:-(, a všem moc chutnalo. Zvěřinu moc nejím, ale tuhle dobrotu jsem si nenechala ujít.Chválím moc dobré:-p:-K

princezka 1. 1. 2010 15:40
Naozaj skvostnéééééé!!! Mňaminky !!!!

Nádhera :-) :yes: +5

Bibi - zvěřina už se dneska dá koupit např. v Makru bez problému. Miruř - lákavě vypadá tvé ragú. Mňam :-p:-p :yes::yes: ;-)

Mirko, recept je bezvadnej, ale kde vzít srnčí:-?živého tu skáče spousta, dokonce chodí i k plotu, ale jíst se to nedá, jen koukat se s láskou dovoleno:-DA stejně ti dávám boda:yes:

Jani:-)klidně;-).Ovšem dneska by na pátého nevyšlo:-p;-(:-D.Díky

Já se spokojeným strávníkům vůbec nedivím:-)), nechceš ještě jednoho?:-D:yes::yes:

Tématické fráze:
srnčí ragů, srnčí kýta na zelenině, divočina na zelenině, ragů ze zvěřiny, ragů z divočiny, zvěřina na zelenině, nejlepší srnčí ragú, zvěřinové ragú, srnčí se zeleninou, srnčí maso na zelenině, srnčí kýta ragů, srnčí recept, ragú z zvěřiny, ragu na zelenine, příprava srnčího masa, srnčí rag, recepty na srnčí maso, srnčí recepty, ragú ze srny, srnčí ragů recepty

Suroviny:
maso srnčí, koření na divočinu, jalovec, feferonka, sůl, pepř mletý, olej, cibule, česnek, špek, protlak rajčatový, mrkev, celer, petržel, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu