Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Variace na perkelt

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 892 kJ /
3 320 kcal
Bílkoviny234,80 g
Tuky203,20 g
Vláknina58,00 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 646 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy91,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Na sádle orestujeme cibuli. Ta musí být rozdušená vysloveně na kaši a do zlatova. Potom vložíme maso, orestujeme,přidáme koření - paprika musí pustit barvu a pozor, aby nezhořkla! Podlejeme minimem vody a dusíme cca 30 minut. Vložíme papriky a rajčata nakrájené na kousky a dusíme do změknutí masa, maso pustí spolu s cibulí a zeleninou nádhernou šťávičku. Krok 2: Pokud musíme dolít vodu, tak jen minimálně, aby se maso nepřipékalo, bylo lehce ponořené. To trvá dalších asi 30 minut, (podle kvality masa). Před dokončením vlijeme víno, dochutíme solí,vypneme sporák a necháme dojít. Perkelt by se jiným způsobem dohušťovat neměl. Krok 3: Příloha: nejlépe halušky, noky, lze i knedlík, brambor anebo jen chléb…(prostě co nám doma chutná)

Zveřejněno 2. 12. 2009

Poznámka autorky spagetka

Toto jídlo vlastnoručně uvařil můj manžel.

Lze připravit i z telecího, kuřecího, jehněčího…atd

Solit až na konci!!! Při dušení a solení zároveň se prodlouží doba dušení (masu trvá déle, než změkne)

Pokud nemáte maso z mladého kusu, je možná lepší použít tlakový hrnec a asi si umím představit i Pomalý hrnec (ale s ním nemám zkušenosti)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Variace na perkelt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MwBm

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Variace na perkelt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MwBm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

Perkelt je skvělé jídlo, takže bodík i odemne :yes: +16

Děkuji vám všem za bodíky:-8:-K a jinak dneska měl Babica v pořadu o vaření chlapíka z Maďarska, který mimo jiné dělal pravý maďarský perkelt a s uspokojením konstatuju, že ho dělal téměř stejně a i s tím červeným vínem :-O, jen jsem nedávala česnek ;-);-)

Mňam :-p:-p :yes::yes: ;-)

Spagetko ty se mas, takovy manzel by se mi taky hodil. Takze to ma za bodik.:yes:14:yes:

:-p:yes::yes::-K + bodíková gratulace manželovi :-)

No to jsou krásné fotečky. Dávám bodík. Tohle můžeme:-p:-p

Špagetko, zrovna něco podobného dělám na zítřek, tak to sem asi taky dám(zítra), bezvadný recept a letí ti zasloužený bodík,č9 i za tu Adventní náladičku:yes::-)

určitě vyzkouším, vypadá,že si "pošmákneme", bude k nedělnímu obědu,posílám bodík;-);-):yes::yes:

Tedy špagetko, máš to ale slavnostní ;-) Hnedka bych si nabídla, mám hlad, celý den jsem nejedla - jdu si pro něco do lednice ;-)

Já hovězí na víně miluju..nejen kvůli tomu zbytku láhve:-8:-D, peču ho většinou v troubě a ke konci přidávám velkou lžíci brusinek, v nouzi i rybízové zavařeniny.

manzel je blazen do perkeltu... davam bodik :yes:

Špagetko, moc dobrý recept:yes: Podobně někdy dělám, jen zatím bez vína. Netušila jsem, že se tomu říká perkelt :-) Každopádně letí bodík:yes:+6.

Díky za bodáky:-8, no Lusí, manžílek to pečlivě testoval a to víno prý nebylo špatný :-D:-D

Tak tohle také můžeme...manželovi bodík.A prosím Spagi co s tím zbytkem láhve, můžu ho dorazit?:-D:-D

Drobek néé, jen tady nesedím non-stop!:-D Spagi, moc se mi líbí, že máš ve fotografiích vždy kus postupu a nějaké ingredience. Podle toho se vaří jedna báseň, než podle sice krásných a někdy nicneříkajících třeba tří stejných fotek.:yes::yes::yes::yes: Jo a krásný oválný talíř!:-8

Tématické fráze:
hovězí perkelt, perkelt, hovězí perkelt recept, madarsky hovezi perkelt, perkelt recept, pravý maďarský perkelt, perkelt z hovězího masa, hovězí perkelt recepty, maďarský perkelt babica, hovězí podplecí, perkelt hovezi, perkelt recept hovězí, hovězí krk podplečí, podplecí, hovězí perkelt na víně, perkelt na víně, babica perkelt, hovezi krk podpleci recepty, perkelt z hoveziho, hovezi podplecí recept

Suroviny:
krk hovězí, cibule, paprika čerstvá zelená, rajče cherry, paprika čerstvá červená, paprika sušená pálivá, pepř mletý, feferonka, sůl, sádlo, víno červené

Přidat fotografie receptu