Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí karbanátky v nálevu

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kudlova3 kudlova3

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 050 kJ /
2 641 kcal
Bílkoviny278,77 g
Tuky68,16 g
Vláknina51,64 g
Cholesterol 1,44 g
Sodík 14,27 g
Sůl34,48 g
Sacharidy210,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout. Krok 2: Připravíme nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout. Krok 3: Karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic. Střídáme vrstvu karbanátků s vrstvou zeleniny. Krok 4: Poté zalijeme nálevem a zavážeme (můžeme použít pergamenový papír nebo polyethylen). Krok 5: Uložíme do chladničky a za 3 - 5 dnů se karbanátky proleží. Jsou velice pikantní.

Zveřejněno 3. 12. 2009

Poznámka autorky kudlova3

Já dělám několik roků karbanátky a po svém. Do hmoty dam klidně i namočený rohlík a strouhanku aby se dobře dělaly kuličky:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí karbanátky v nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYXQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí karbanátky v nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYXQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Jsem ráda, že jsem tu tenhle recept našla. Dřív jsem ho tahala ze Zoufalých rybářů, ale letos jsem ho tam už nenašla. My jsme si tyhle karbanátky oblíbili a kvůli nim jsem v posledních letech kupovala na Vánoce většího kapra. Zoufalí rybáři je měli na dva způsoby, buď jako klasické karbanátky nebo naložené v láku. Vždycky jsem to dělala tak, že část karbanátků jsem dala do mrazáku a pak jsme je konzumovali teplé s bramborem a část jsem naložila. Vypadá to, že ingredience jsou stejné, jako měli Zoufalí rybáři, takže už se těším.

V nálevu postrádám cukr. Opravdu tam není ❓

kutil25: jsou zavařené výborné.

aneta sikorova:

Eja57: Ne, ne bez ryb já vydržím ! Na Štedrý večer povinně jeden kousek, /kvůli manželovi/ on taky ryby sice nejí, ale na Štědrý večer kapr musí být. A Švábský bramborový salát bez majonézy. Tak to dělala tchýně, takže to tak musí být:-D. Mořské ryby taky ne ,suši bych do pusy nedala/ viděla jsem pod mikroskopem preparáty z mořských ryb! ;-( Podívaná , pro mikrobiologa jak vyšitá! :-D

Veronika.Hrozna: U nás to byla letitá tradice - co se nesnědlo 25.12. k snídani, šlo do nálevu a do lednice, na Silvestra ideální ke konzumaci. Přibližně jako utopenci, jen nálev trochu kyselejší, proložit cibulí. Kapra filetuji, ale drobné kostičky by se spolehlivě rozpustily. Pokud děláš na Vánoce kapříka, vyzkoušej třeba jen dva tři kousky, je to fakt dobré...

hosta: to jsem netusila. :-D

Veronika.Hrozna: to jsou pečenáče, i tady na ně je pár dobrých receptů. Můj tatínek rybář je dělával o Vánocích taky a byla to lahůdka :-)

Moje tchýně dělala takto zbylého Vánočního kapra. Osmažený kapr byl naložen do nálevu, a dál nevím! Nevím ani nálev, a ani kolik dní to tam mohlo být ! Papala to postupně! Nevím jak to chutnalo, nikdo kromě ní to nepapal.

aneta sikorova: Dobrý den já jsem je nikdy nezavařovala, jsou v kyselém nálevu, a vydržely mi dlouho.
Netuším co by to udělalo s němí udělalo, kdyby ve sklenici prošli varem je v nich i strouhanka.

lze tyto karbanátky normálně zavařit?

Díky za info

ormi:
Zdravím, pokud jste z Karviné, tak Ka-6 u úřadu práce vedle autobusového nádraží je obchůdek, myslím řezník, tak tam, ale dlouho jsem je nebrala, tak nevím jestli to ještě platí.

Dobrý den,
Chtěl jsem se zeptat, kde kupujete rybí drť.
S pozdravem Orság

:yes::yes: +7

Také mi to připomíná skoro pečenáče:-) jen jsou v kuličkách. Ty mám ráda. Recept si ukládám a dávám bodík:yes:4.

Takové pečenáče v kuličkách, že ? Mňam :-p:-p :yes::yes: ;-)

:yes::-p tohle miluju, já nakládám kousky rybího filé, protože jsem líná dělat ty kuličky, ale musí to být bomba mňam:-D:yes:

Ukládám :-p:-p

Jojo, to je ono, na Silvestra by se šikly!!:-p::yes: Prosím tě, ten údaj o množství ryb napiš do surovin! A taky, co příjde do těch ryb na karbanátky, každý to neví a ty určitě ano;-)

Na 3 velké sklenice jsem použila asi 4.Kg rybí drtí :-)

Tématické fráze:
rybí karbanátky v nálevu, nálev na rybí karbanátky, recept na rybi karbanátky v nalevu, rybí karbanátky sladkokyselém nálevu, rybi karbanatky v kyselem nalevu, rybí karbanátky recept v nálevu, lak na pečenáče, karbenatky, rybí karbanátky, karbanátky v nálevu, rybí karbanátky nálev, nalev na karbanátky, rybí karbanátky v nalevu recept, rybí pečenače, kysele karbanatky, karbenatky recepty, rybý karbanátky, naložené rybí karbanátky, rybý karbanátky v nálevu, rybikarbenatky

Suroviny:
maso, sůl, pepř, cibule, česnek, vejce, majoránka, koření kari, kmín celý, strouhanka, vejce, mouka hladká, voda, ocet, sůl, cibule, paprika sterilovaná, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, koření hřebíček, mrkev, petržel, celer

Přidat fotografie receptu