Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bazalková kuřecí játra s teplou zeleninou / dietni

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Institut kompliment

Snadný

Suroviny

Porce: 1 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 438 kJ /
344 kcal
Bílkoviny27,70 g
Tuky16,00 g
Vláknina7,25 g
Cholesterol 746 mg
Sodík 307 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy18,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí játra opláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do misky a hojně zasypeme sušenou nebo čerstvě posekanou bazalkou, přidáme lžičku oleje a promícháme. Necháme odstát alespoň 30 minut nebo i déle v chladničce. Krok 2: Na rozehřátou pánev vložíme bazalková játra a opékáme. Pokud je třeba, podléváme průběžně vodou nebo vývarem. Před koncem restování dochutíme solí nebo i pepřem podle chuti a pro zvýraznění aroma vmícháme ještě čerstvé lístky bazalky. Krok 3: Podáváme s teplou zeleninou v případě redukčního režimu, či s bramborem v udržovacím období. Recept je vhodný pro oběd nebo večeři.

Zveřejněno 10. 12. 2009

Poznámka autora Institut…

Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i udržovací režim

Hodnoty (pro 1 porci, bez přílohy):

1548 kJ

Bílkoviny 36 g

Sacharidy 26 g

Tuky 14 g

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® - http://www.komplimentinstitut.cz, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 16letých zkušeností.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bazalková kuřecí játra s teplou zeleninou / dietni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yozn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bazalková kuřecí játra s teplou zeleninou / dietni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yozn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

No, myslím že to zní božsky a v nejbližší době vyzkouší... A ráda přidám foto :-):-K

Ja pridávam aj fotku nášho dnešného obeda a tiež chválim:yes:Vždy som robila pečienky iba na šťave,tak to robievala aj moja mama,až nedávno som ich skúsila len takto opražiť a sú oveľa lepšie:-p:yes:Niekedy dám bylinky,niekedy cesnak,horčicu,cibuľu....a jeme ich potom ešte aj večer s chlebom,je to:-*Dnes boli so zeleninkou a ryžou v rámci mojej diéty;-)

re Jana Remkova 10. 12. 2009 20:03
Prosim? Jatra jsou tucna? Vseobecne znamo? Ja to teda nevim. Jatra obsahuji minimum tuku. Srovnatelne s libovym masem jako kruta nebo kure.

Proč jste zde neuedli cholesterol? Zrona u jater je to důležité. Děkuji

Já se rozhodně připojuji k Mirce. Všeobecně je známo, že játra jsou tučná, ale já je mám moc ráda, takže určitě vyzkouším a recept dál doporučuji, jako všechny, které tady dnes od vás jsou ;-):yes:

Tak za tento recept posílám jednoznačně první boďku a pochvalu za dobrotu:-p.Nedávno jsem si skoro stejné jídlo udělala doma a bylo to :yes:.Jen já jsem játra dělala v misce v rozpálené troubě a k bazalce jsem měla přidáno ještě trošku čerstvé rozmarýnky a oregana:-p.Takže velké plus pro vás - a máte hezké fotečky;-).

Tématické fráze:
kureci jatra, kuřecí játra recepty, kuřecí játra se zeleninou, recepty kuřecí játra, recept kuřecí játra, játra se zeleninou, kuřecí játra recept, recept na kuřecí játra, cholesterol dieta, jaterní dieta recepty, dietní pokrmy, dietní vepřová játra, jatra kureci, kuřecí játra kj, kureci jatra co obsahuji, recepty na kuřecí játra, recepty z kuřecích jater, jatra na páře, kuřecí játra na bazalce, cholesterol dieta recepty

Suroviny:
játra kuřecí, olej rostlinný, bazalka čerstvá, sůl, pepř bílý, zelenina

Přidat fotografie receptu