Podkrkonošské kyselo
Pro život v horách je nutné mít hodně síly a vydatný jídelníček. I proto na pravé podkrkonošské kyselo potřebujete chlebový kvásek. Tato sytá polévka s houbami byla velmi oblíbená u našich předků a v sychravém počasí si ji jistě zamilujete i vy.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 480 kJ / 832 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,98 g |
Tuky | 67,67 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 508 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 9,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Chlebový kvásek namočíme přes noc do 100 ml vlažné vody.
Krok 2: Houby dáme vařit s trochou kmínu do vody. Cibuli nakrájíme, osmažíme na sádle do zlatova, přidáme rozkvedlaná vejce a usmažíme do tuha, až jsou z nich menší kousky.
Krok 3: Když jsou houby akorát, přilíváme pomalu za stálého máchání rozkvedlaný chlebový kvásek ve vodě, ve které byl namočený, nejlépe přes sítko.
Krok 4: Polévka začne pomalu houstnout. Měla by být jemně krémová. Chviličku provaříme. Do hotové polévky vsypeme usmažená vajíčka, dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 11. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podkrkonošské kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnX9
Moje poznámka
Podkrkonošské kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnX9
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 minutou
Plněné ořechy
Handour před 12 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 36 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 45 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 50 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Tématické fráze:
kyselo,
kyselo z kvásku,
kyselo recept,
recept na kyselo,
krkonošské kyselo s houbami,
recept kyselo,
kvásek na kyselo,
chlebový kvásek na kyselo,
polévka z kvásku,
polevka z chleboveho kvasku,
kyselo bez kvásku,
těsto na kyselo,
kyselo z chlebového kvásku,
kvásek do kysela,
podkrkonošké kyselo,
recepty kyselo,
chlebový kvásek,
hoby naší doby recepty,
kulajda z kvásku,
podkrkonožské kyselo
Suroviny:
kvásek chlebový,
voda,
vejce,
houby sušené,
cibule,
sádlo,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
voda
Komentáře (21)