Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaštanové baileys

Likéry vyráběné doma získávají na popularitě. A nejsou to jen "vaječňáky", ale i různé obměny známého irského likéru. V tomto receptu se ukrývají ledové kaštany, milovníkům těchto červených tyčinek recept vřele doporučujeme.

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mavlajos47

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 5 min

30 min (25 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 litr

1litr

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 724 kJ /
2 324 kcal
Bílkoviny8,80 g
Tuky82,00 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy78,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodní lázni rozpustíme kaštany a čokoládu. Přendáme na oheň, přidáme šlehačku a krátce za stálého míchání povaříme. Necháme vychladnout. Krok 2: Do vychladlé čokolády přidáme Salko a rum. Řádně promícháme a přes sítko nalijeme do čistých láhví. Krok 3: Pokud se nám zdá moc silné, můžeme zjemnit Tatrou (kondenzované neslazené mléko). Nejlépe chutná s ledem.

TIP: Další tipy na vánoční likéry

Zveřejněno 12. 12. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanové baileys

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xn5B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanové baileys

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xn5B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Liker vydrzi I pul roku......pokud vydrzi!;-)

:-)Jakou má tento lákavý nápoj trvanlivost, když si ho budu chtít připravit k setkání s přáteli?

Jitka: bez obav vydrzi I pul roku!Mam to vyzkousene.Je konzervovan alkoholem.;-)

Tak a je uvařeno, už se chladí a můžu říct že jsem dala jen čtvrt litru, toho půl litru si myslím, že je až moc,ale každý podle chuti. Místo hořké čokiny jsem celkem 4x ledové kaštany. Super dobrý :yes:

Dnes jsem vyzkoušela a chutná to báječně! Rumu jsem dala malinko, protože nejsme zvykli a i tak to je výborné:-K:-K:-K

Tak recept je vyzkoušený a musím říct že chutnalo všem a moc!Akorát trvanlivost byla max.do druhého dne :-D:-D:-D:-D
Jinak jsme dali více kaštanů...a silné to stím 0,5 l rumu bylo dost :-8:-8:-8:-8

Dneska jsme ho udělali ale celou flašku rumu nééééé !!! dali jsme půlku a je to silný jak prase:-O:-D

joj - nakoupím a jdu si to udělat, protože tohle nemá chybu. mňam
trvanlivost ? - určitě nevydrží, protože to budu popíjet rychle .))

Vypadá to moc pěkně,můžete mi poradit jakou to má trvanlivost?;-)

Páááni, to je nádherná fotka:-O Koukla na mě z náhodných receptů a vypadá tak úžasně, že snad i vyzkouším:-p

Nešlo by to přejmenovat na "kaštanový likér" - myslím, že i tak to bude velmi chutné ;-) - snad mi autor promine, ale pokud zde mluvíme o Baileys - tak jedině z irské whiskey NE z rumu!!!! :-)

Uvařeno, vyšleháno a vychlazeno... a chutná to báječně. Děkuji Ti Mavlajos47 za pěkný a chutný receptík, posílám ti bodík a fotečky:yes:

Tématické fráze:
domácí baileys z ledových kaštanů, domácí beilis, baileys recept, beilis, recept baileys, domácí bejlís z ledových kaštanů, recept na beilis, bejlis, domácí baylís, beilis recept, likér beilís, kastanovy liker, recept na baylis, bejlís recept, baileys, beilis liker, domáci beilis recept, recept na bejlís, bejlis z ledových kaštanů, domaci baileys z kastanu

Suroviny:
tyčinka ledové kaštany, čokoláda hořká, salko, smetana ke šlehání, rum, mléko tatra

Přidat fotografie receptu