Dušená mrkev s bramborem a masem
Dušenou mrkev s bramborem a masem si většina z nás pamatuje jako školní jídlo nevalné chuti. Pojďme společně napravit tomuto jídlu reputaci. Připravte ho podle našeho receptu a jistě vás překvapí, jak lahodné může být.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 690 kJ / 2 077 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,98 g |
Tuky | 79,57 g |
Vláknina | 39,40 g |
Cholesterol | 293 mg |
Sodík | 685 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 204,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme do lehce zlatavé barvy nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a restujeme, aby se maso zatáhlo.
Krok 2: Pak zalijeme menším množstvím vody, přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Maso dusíme do měkka a dost zredukujeme i šťávu, bude stačit jen malé množství. Nebo můžeme šťávu zahustit troškou hladké mouky rozmíchané v malém množství vody a pak necháme cca 15 minut pozvolna provařit.
Krok 3: Mrkev očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme do hrnce. Podlijeme trochou vody, osolíme, přidáme malou špetku strouhaného muškátového oříšku, trošku citronové šťávy a cukru. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit téměř doměkka.
Krok 4: Brambory oloupeme, opláchneme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Po uvaření je scedíme.
Krok 5: Olej rozehřejeme, vsypeme mouku a připravíme světlou jíšku.
Krok 6: Jíšku rozředíme trochou vody a za stálého míchání jí mrkev zahustíme. Necháme ji pak pozvolna provářet, až bude úplně měkká. Nakonec ještě přidáme špetku pepře, ochutnáme a pokud bude třeba, ještě dochutíme.
Krok 7: Na talíř servírujeme vařené brambory, mrkev a přidáme maso i se šťávou.
Zveřejněno 13. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená mrkev s bramborem a masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1Bx
Moje poznámka
Dušená mrkev s bramborem a masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1Bx
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 2 minutami
Plněné ořechy
Handour před 13 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 37 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 46 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 51 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Tématické fráze:
hovězí maso s dušenou mrkví,
dušená mrkev recept,
dušená mrkev s bramborama,
dušené maso v mrkvi,
hovězí s dušenou mrkví,
vepřové maso dušené v mrkvi,
dušená mrkev s hověžím,
dušené maso na mrkvi,
brambory s dušenou mrkví,
hovězí maso v mrkvi,
dušená mrkev,
veprove maso s dušenou mrkvi,
dušené maso s mrkví,
dušena mrkev s,
maso s dušenou mrkví,
kuřecí maso v mrkvi,
dušená mrkev s vepřovým masem,
dušené hovězí na mrkvi,
kuřecí maso na mrkvi,
dušená mrkev s hovězím recepty
Suroviny:
plec vepřová,
olej,
cibule,
pepř mletý,
sůl,
mouka hladká,
mrkev,
cukr krupice,
ořech muškátový strouhaný,
šťáva citronová,
pepř mletý,
sůl,
olej,
mouka hladká,
brambory,
sůl
Komentáře (23)