Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Západočeské utopenečky dle Jarouše

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 15

15

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 169 kJ /
279 kcal
Bílkoviny4,90 g
Tuky0,84 g
Vláknina21,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,64 g
Sůl4,00 g
Sacharidy58,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špekáčky oloupeme a rozkrojíme na polovinu. Cibuli oloupene a nakrájíme na kolečka. Krok 2: Špekáčky promícháme s cibulí a naskládáme do nádoby. Krok 3: Vše ostatní smícháme a nalijeme na špekáčky. Lák nevaříme.

Pro ty, co mají systém Bio Vac nebo Vacsy: Nádobu uzavřeme a odsajeme vzduch. Opakujeme 3x. Odsátí vzduchu rozšíří póry v mase a lépe se proleží. Stačí 4 hodiny. Samozřejmě jde dělat i klasicky, musí se však čekat 5-7 dní.

Zveřejněno 15. 12. 2009

Poznámka autora Dooga

Recept jsem dostal od Jarouše Podgorského, který ho vymyslel a vyhrál s ním vnitropodnikovou soutěž.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Západočeské utopenečky dle Jarouše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxVM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Západočeské utopenečky dle Jarouše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxVM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Jen by mě zajímalo, jestli musí jít sklenice do ledničky. Taková pětilitrovka mi tam nevejde. Můžou zrát při teplotě 20 °C?:-?

clupmi: V hospodách to mívali na pultě v láhvi a v poho:-)

Zobrazit starší odpověď

Tak jsme ochutnali. Bodíka jsem dala právem. Jsou opravdu skvělé a hlavně rychle naložené. Pak jenom vydržet to čekání. :yes:

To bude parádní zpestření mezi cukrovím a řízky. :-p Posílám fotku naložených buřtíků a už teď dávám boda. :yes:

simko.jit dej sem ten recept normálně na naše stránky!!;-) Tady se to stratí.

Václave, přesně o tom píšu pod receptem. Nemá to chybu. Stejným principem marinuju maso před grilováním. Stačí půl hoďky a je to.;-)

Václave děláme, zvláště na chatě, ale i doma. Dávám do nálevu kousek nakládané feferonky. A JEŠTĚ JEDENU VYCHYTÁVKU. Utopence se dávají do spec. plast. nádob, které jsou uzpůsobeny pro vakuovou pumpu. Tí jak vznikne podtlak (vakuum) Jsou utopenci užasně rychle proleželé - nasycené octem. Václav

Na tyto stránky si chodím po pečení aspoň virtuálně napravit sladké chutě.Tato trojkombinace utopence, chlebíku a pivka nemá chybu. Už se vidím, jak zakrajuji patku a je to mana nebeská ... posílám bodíka. ;-):-p:yes:

:-p:yes:+5

utopence miluju, taky mám ráda ty, jak je tam worčestr, hořcice, kečup a svaří se to - recept tu na stránkách je.
jestli můžu přidat taky receptík - kdo chce, ten si ho opíše, já fotku nemám takže:
finta spočívá v naříznutí špekáčku - nařízneme podélně tak, abychom získali plát jako na ptáčky. Takto naříznutý přidržíme a potřebe feferonkovou pastou. přidáme cibuli a držení uvolníme. Špekáček se sroluje a náplň zůstane uvnitř.
Klademe do sklenice, prokládáma nakrouhaným čerstvým zelím, paprikou, cibulí a prosypeme celým pepřem. Nesolit (pasta je slaná) vše pak zalijeme nálevem DEKO a nejmíň týden uležet.
tento recept vyhrál taky v soutěži - jmenuje se Staroplzenecký utopenec, autora bohužel už nevím a recept byl uveden v Klatovském deníku:-p:-p:-p

Ne sůl tam není.

Prosím, sůl do nálevu nepatří? Asi ji nahradí country koření, ne?

Juuuwa. to vypadá fakt luxusně ...:-! sem s nima, sbíhají se mi sliny a kapou mi až na vestu:yes::yes:

Śmankote, zachraňte mne:-!:-!:-( No, já bych si dala teda hned:-p, jsu si dát mandarinku:-( :-D:-)):-D:yes:

Jana Dorazinová-Remková: Tak to je Jeničko pěkný kotrmelec - od uzenin k ovoci.:-K

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
utopenci od jarouše recept, západočeská kuchyně, utopenci od jarouse, utopenci s cerstvým zelím, utopenecky salát, vacsy, klatovský deník, vacsy utopenci, vacsy system, děláme utopence, utopenci worcestr, staroplzenecky utopenec, klatovský deník recepty, vacsy recepty, zapadoceska kuchařka, nakladani masa ve vakuu, utopenecký salát recept, recept utopenci od jarouše, nakladani utopencu, bio vac

Suroviny:
špekáček, cibule, ocet, voda, koření nové koření, pepř, koření hřebíček, bobkový list, koření country, cukr

Přidat fotografie receptu