Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba ze syrovátky s otrubami a slunečnicí

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ercicka ercicka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 897 kJ /
2 843 kcal
Bílkoviny90,38 g
Tuky36,52 g
Vláknina44,28 g
Cholesterol 7 mg
Sodík 6,69 g
Sůl16,09 g
Sacharidy516,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárne v poradí od tekutých po sypké, ak máme čerstvé droždie zamrazené, dávame ho s tekutinami, ak máme droždie čerstvé alebo sušené, dávame ho na koniec do múky. Krok 2: Po spracovaní cesta môžeme toto vybrať z pekárne, premiesiť, vložiť do ošatky alebo košíka vystlaného utierkou, nechat este asi 45-60min nakysnúť a potom upiecť v trúbe. Krok 3: Alebo ho necháme upiecť v pekárni na základnom programe.

Zveřejněno 16. 12. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba ze syrovátky s otrubami a slunečnicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZVP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba ze syrovátky s otrubami a slunečnicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZVP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Výborný a zdravý chlebík.Podařil se i když jsem musela trochu experimentovat s moukou,protože jsem neměla pšeničnou chlebovou.Dala jsem 300 g žitné chlebové,150 g celozrnné a 150 g hladké mouky.Konečně jsem přišla na to,jak zužitkovat syrovátku,která mi zbude při výrobě domácí lučiny.:-)

Erčičko, ten je opravdu krásnej:yes::yes: :-K+

Hani, v pekarni je to hlavne menej pracne a urcite sa podari, lebo s nim nemusis manipulovat a prekladat z osatky na plech, tam je najväcsie riziko, ze ti padne, on vzdy tak kraaaasne nakysne:yes:

Eri, ten vypadá tak krásně, že ho asi taky upeču, ale z trouby je hezčí než z pečky, ale hlavně že je dobrý a v pečce je to zase ryvhlejší, že:yes::yes::yes: +

:yes::yes::yes: jooooooooooooo - super.

:-):yes::yes:+

:yes::yes::-O

ja som ho v pekarni este nepiekla, ale myslim, ze to pojde, tu ho jedna holka uz skusala v pekarni http://foto.dama.cz/foto.php?f=608295

Erčičko, jsi celá zlatá, že jsi mi to tak krásně vypsala, ale chci ho péct v DP. To půjde ne:-?;-)

No, krása.;-) Ten nakrájený s těmi pruhy na chlebu je jako koupený;-):yes:

Gabi: nie, v osatke sa nepecie, nechavam to tam len kysnut, na plech sa vyklapa velmi opatrne, ked sa na plechu zacne roztekat, tak to nepotieram vodou a co najrychlejsie strcim do truby

Bibi: pecenie je u kazdej truby ine, musis si najst te "svoj" sposob pecenia, ja peciem takto:
1.truba na 250 a vhodim do nej prar kociek ladu, pred peceniem(ak sa da) potreim chleba vodou, niekedy sa rozteta, tak na to nie je cas a s chlebom dam na plech do hrnceka asi deci vody
2. peciem 10min, vytiahnem, potreim vodou, prestavim trubu na 150°C
3. peciem 30min., vytiahnem, potreim vodou, prestavim trubu na 250°C a zapnem cyrkulaciu vzduchu
4. peciem cca 7min. a vyberiem, po vybrati este potreim vodou, koniec

Erčičko, pečeš chleba v ošatce, nebo jej vyklápíš:-? Mně vždycky v ošatce krásně nakyne, ale když ho vyklopím před pečením na plech, tak nedrží tvar a rozleje se do šířky, takže je spíše placatý :-//

Erčičko, jak to, že ho máš tak krásnej, jako by byl kupovanej:-?Chlebík vypadá hodně dobře a já mám další do sbírky-jistě bude moc dobrej:-!Dávám ti boda:yes:

Tématické fráze:
co se syrovátkou, sušená syrovátka recepty, chléb se syrovátkou, chleba se syrovátkou, recepty se syrovátkou, čerstvá syrovátka, domácí chléb ze syrovátky, otruby recepty, peceni ze syrovatky, domácí chleba ze syrovátky, recepty ze sušené syrovátky, sušená syrovátka recept, recept na chleba, co ze syrovatkou, syrovátka-recepty, domácí chléb syrovátka, chleba z otrub, syrovátka, recepty, co se syrovátkou?, recept se syrovátkou

Suroviny:
syrovátka, kmín celý, sůl, cukr, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, semínka slunečnicová, otruby, droždí sušené, kvásek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu