Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninové kuře s noky

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iljusa Iljusa

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 325 kJ /
317 kcal
Bílkoviny26,04 g
Tuky22,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 298 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře očistíme, omyjeme, rozpůlíme na půlky. Pak opatrně oddělíme kůži od masa, ale neúplně, u kosti hřbetu zůstane přirostlá. Pod kůži vložíme nakrájenou slaninu na plátky - hlavně na prsa a stehýnka. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme. Můžete použít oblíbené koření na kuře. Krok 2: Do pekáčku si dáme nakrájená rajčata, papriky, cibuli, fazolky, žampiony, mírně osolíme. Na toto zeleninové lůžko položíme připravené kuřecí půlky. Přikryjeme alobalem a pečeme nejdříve půl hodiny přikryté a poté odkryjeme a dopékáme (popřípadě podléváme) dozlatova. Krok 3: Upečené kuře vyndáme z pekáčku a do výpeku se zeleninou vložíme uvařené noky, promícháme. Já přidala ještě sterilovaný hrášek - 1 plechovku. Poté servírujeme. Tuto kombinaci (s noky) dělám i s kuřetem pečeným na zelí. Krok 4: Noky: vejce rozklepneme do mísy, přidáme vodu (cca 150 ml) rozšleháme, přidáme tolik mouky, aby těsto bylo tak husté, že při vyvinutí síly (vaší vařečky) začne protékat sítkem na halušky - jako když se dělá husté kapání do polévky. Krok 5: Zaváříme do vroucí, osolené vody. Jakmile vzkypí voda s noky, sítkem je vylovíme, dáme do mísy a jemně prolijeme olejem. Pak promícháme ve výpeku z kuřete.

Zveřejněno 19. 12. 2009

Poznámka autorky Iljusa

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové kuře s noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6XvV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové kuře s noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6XvV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Akoby sa minula povolaním, niekedy ma to napadá, pretože má extra cit pre fotenie...

:-KIljušo, to je překrásná fotka. :-D:-D
Recept je velice pěkný. :yes::yes:+

Magdalenko - díky za tip ;-):yes:

Lucko - také je milujeme k omáčkám ;-):yes:

Iljuša, zas máš krásne fotky, skvelé jedlo...tvoji 3 chlapci sa majú...
Nechcem tu byť za múdru a do všetkého vám hovoriť, iba chcem poradiť, pretože prílohové halušky - noky k mäsu robím často. Na pol kila múky (polohrubej) fakt stačí 1 vajce a studená voda. Na kvalitu to nemá vplyv. Cesto nenechávajte odstáť, ale hneď hádžte do vriacej vody. Ak stojí dlhšie, uvoľňuje sa z múky lepok a je to také ťahavé. Malé množstvá hádzať do vody a po vzkypení hneď vyberať, omastiť.
Pekný večer!

Iljuso, noky dělám podobně i ke kuřeti na paprice a guláši.vizhttp://www.toprecepty.cz/recept/3237-veprova-kyta-...

Iljusa , jen se mrknu na fotky a jedla bych:-p. Opravdu krása!! Ty nočky k tomu..mana nebeská:-p:yes:

Krása...:-p:-p:-8:yes:

Nádherné fotky a božský recept :-) :yes:

Tématické fráze:
kuře s noky, přílohové noky, kuře na paprice s noky, noky, výroba noků, zeleninové noky, halušky s kuřetem, noky k masu, kuře na zelenině, kuře na paprice se zeleninou, noky se zeleninou, kuře s nokama, kure noky, zeleninové kuře, noky s kuřetem, noky k pecenemu masu, kuře a halušky, kuře na paprice s halušky, kuře na paprice s nokama, maso s noky

Suroviny:
kuře, rajče, paprika čerstvá červená, fazolky zelené, cibule, žampióny, sůl, pepř, kmín celý, voda, slanina anglická, vejce, voda, mouka

Přidat fotografie receptu