Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížský krém

Lahodný pařížský krém bývá oblíbenou součástí moučníků, cukroví, pohárů a dalších laskomin. Na přípravu není vůbec složitý, stačí ho jen připravit dopředu a následující den již může zazářit na vašich dezertech.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

simko.jit simko.jit

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 32 min Doba tepelné úpravy: 3 min bez doby vychladnutí a odležení v chladničce

35 min (32 min příprava + 3 min tepelná úprava, bez doby vychladnutí a odležení v chladničce)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 458 kJ /
5 368 kcal
Bílkoviny44,25 g
Tuky421,50 g
Vláknina39,50 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 188 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy329,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Krok 2: Po spojení všech surovin a krátkém povaření směs odstavíme. Krok 3: Do horkého zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Krok 4: Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme. Krok 5: Poté dáme do lednice, nejlépe do druhého dne tzv. uzrát. Krok 6: Pak to všechno šlehačem vyšleháme - předtím podle potřeby možno trochu nahřát.

TIP: Pařížská šlehačka a pařížský krém. Poradíme jak je rozpoznat i vyrobit

Zveřejněno 20. 12. 2009

Poznámka autorky simko.jit

Zdroj - sešit z učiliště, které navštěvoval můj tatínek :))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížský krém

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4QJV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížský krém

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4QJV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (58)

Lahodný a jednoduchý 😋Jen bych ubrala cukr.

Prosím vás vystačí tahle dávka na ctvercovi dort?

<3Já zkoušela poprvé tento krém, když jsem ho přendala do mísy šlehače byl moc studený a srazil se při šlehání. Po velmi mírném ohřáti v teplé vodě ve dřezu a za stáleho šlehaní se trošku celý ohřál a spojil se. Pak jsem ho došlehala robotem. Takže doporučuji ráno vybrat z lednice a nechat 20 minut v pokojové teplotě, až pak šlehat. Jinak je výborný, velmi chutný krém!

jéje - já tu dlouho nebyla a jsem mile překvapena, že je tu i video. děkuji.:-)

Alena: Mě pomohla rada: máslo i jiné přidávané věci stejnou teplotu, máslo fakt hodně napřed našlehat samotné, a jako fakt hodně, až je jak šlehačka. A hurá, krémy už se i daří;-)

Zdravím, krém jsem dělal poprvé a luxusní ....... Hotovo bylo za cca 10-12 min .:yes: :yes:

Krém je úžasně dobrý, jiný čokoládový krém dělat už nebudu. Protože nemáme moc rádi přílíš sladké, tak jsem davala méně cukru. Musím říct, že jsem se bála, že krém nezhoustne, ale po vyšlehání studeného krému se stal opravdu pevný. Moc děkuji za recept. Doporučuji. :yes::yes::yes::-K

Hana Schneiderová 28. 12. 2016 16:58
Děkuji za recept,dnes jsem se do toho dala,úžasné možná příště dám trochu méně cukru,ale už to jinak dělat nebudu
:-K :-) :yes:

Konečně jsem se odhodlal na něco reagovat,ale tentokrát už musím _ tento recept jsem vyzkoušel před třemi roky a od té doby neděláme nic lepšího.Používám ledové kaštany a všechno funguje úplně fantasticky.
Je vidět, že kdysi se učili dělat pořádné věci z pořádných věcí. Moc děkuji.

Alena: Alenka, všetky prísady na krém, ktoré miešaš, musíš mať rovnakej teploty. A ešte jedna vec, krém sa šľahá, takže použi šľahač, nie mixér.;-)

Asi mám olšové ruce, nikdy se mi nechce podařit krém, ani pudinkový. Vždy se mi srazí, u pudinkového mi občas pomůže nahřát-ale taky ne vždy. I tento na chuť výborný se mi srazil a i po nahřátí a přešlehání se mi zdá, že se jednotlivé složky malinko oddělují, můžete mi prosím poradit co dělám špatně? Dělám vše přesně podle návodu. Původně jsem si myslela, že je to mixérem, tak jsem vyhodila kvalitní mixér eta a koupila nový, ale je to stále stejné. Dbám na to, aby ingredience měly stejnou teplotu, kupuji jen to nejkvalitnější, to pak člověka naštve, když má krém za 300-400kč sražený:-//. Děkuji

Alena: je to právě těmi příliš kvalitními surovinami, mám na mysli příliš vysokoprocentní čokoládu. Když tatínek dotyčné kuchařky chodil do učiliště, byla čokoláda max. 50 %, možná i méně (obsah kakaové hmoty)

Zobrazit starší odpověď

Silvie Foltýnková 23. 1. 2016 11:04
Krém je luxusní! Dala jsem tam o polovinu méně másla, takže je lehčí a přesto se dá použít do dortu (je dost tuhý). Při šlehání se mi sice trochu srazil, ale pomohlo to při šlehání nahřát fénem a krásně se to spojilo. :yes:

Jana Křivánková 2. 1. 2016 10:57
Jana: Pokud se krém začal srážet při šlehání, tak to LZE napravit přešleháním ve vodní lázni!!!!!!!!!!!
OPRAVDU:-):yes:

Krém se mi podařilo vyšlehat, potom se mi ale začal srážet. Co jsem udělala špatně? A dá se to nějak napravit?

Pařížská šlehačka je bez másla, přidáme-li i máslo, máme pařížský krém. A necháváme vychladnout přes noc, min. 12 hodin, čím dépe, tím lépe. Jinak se nemusí ušlehat.

Tématické fráze:
pařížský krém, pařížský krém recept, recept na pařížský krém, pařížský krém do cukroví, paříšský krém, parizsky krem ze slehacky, parisky krem, parizsky krem-recept, pařížský krém na dort, parizky krem, pařížská šlehačka recept, těžký pařížský krém, krém, recept pařížský krém, krém na pařížské rohlíčky, parisska slehacka, parizsky krem z parizske slehacky, nejlepší pařížský krém, krém z pařížské šlehačky, těžká pařížská šlehačka

Suroviny:
smetana ke šlehání, cukr krupice, kakao, čokoláda na vaření, máslo

Přidat fotografie receptu