Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

České Gallo Pinto

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 - 6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 119 kJ /
267 kcal
Bílkoviny8,12 g
Tuky2,09 g
Vláknina14,76 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 46 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy47,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži dáme vařit do osolené vařící vody. Vaříme dle návodu na krabici. Krok 2: Jednu větší cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Polovina přijde na rizoro a druhá polovina do "leča". Krok 3: Na pánev dáme trochu oleje, cibuli necháme zpěnit a přidáme na kostičky nakrájená grilovaná kuřecí prsa. Chvíli restujeme a vmícháme uvařenou okapanou rýži. (Je ideální, když je rýže lepivá.) Krok 4: Současně dáme do osolené vody vařit dříve namočené červené fazole. Krok 5: Hotové rizoto smícháme s uvařenými zcezenými fazolemi. Krok 6: Na další pánvi připravíme "lečo". V uvozovkách proto, že je to spíše jen základ na lečo, protože vejce již nedáváme. (I když fantazii se meze nekladou.) Takže klasicky. Na pánev dáme trochu oleje, cibuli necháme zpěnit a přidáme nakrájenou klobásu a párek. Dále nakrájené papriky, rajčata a kysané zelí z bečky. Vše mírně podusíme (papriky mohou být mírně "naskus"). Osolíme a opepříme (pepř používám zásadně celý barevný a drtím ho na pokrm z ručního mlýnku).

Zveřejněno 22. 12. 2009

Poznámka autora clupmi

Způsob podávání: Na talíře servírujeme rizoto, na něj kopeček "leča" a nakonec strouhaný sýr. Místo sýra můžete vyzkoušet bílý jogurt. Pak to bude Gallo Pinto téměř jako v originále.

http://clupmi.blog.cz/0903/ceske-gallo-pinto

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

České Gallo Pinto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8PE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

České Gallo Pinto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8PE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Vanessa:proto:-!:-!cituji: V uvozovkách proto, že je to spíše jen základ na lečo, prože vejce již nedáváme.

Vanessa, a proč se ptáte po vajíčkách? :-)Přečtete si celý recept. ;-)Vajíčka do uvedeného receptu nepatří.:-)

kde máte vajíčka?!?!?

:-O:-O Tak tohle mi uniklo:-8, až komentář Klarisky mě upozornil:yes: Díky za něj, ukládám a brzy vyzkouším :-)

Mě se recept taky líbí, hlavně to kysané zelí v základu na lečo je nápadité :yes::-K. Vařím často lečové omáčky a směsi na těstoviny, tak to někdy prubnu. Vaření bych ale začla červenými fazolemi, těm to trvá nejdéle ;-).

Ivana79: Je to takové Nikaraguiské národní jídlo. Vařil nám ho na závěr kurzu Španělštiny lektor - rodilý mluvčí právě z této země. :yes:
http://clupmi.blog.cz/0903/ceske-gallo-pinto

Mne tiež,ukladám:-)Zvláštna kombinácia,ale všetko čo máme radi;-)

Zajímavé, že tento recept proběhl bez povšimnutí, mně naopak připadá velice zajímavý, bude co nevidět na programu :yes::-):-)

Tématické fráze:
fazole pinto recepty, fazole pinto recept, fazole pinto, jak připravit fazole pinto, pinto fazole, pinto fazole recepty, krém z pinto fazolí recepty, pinto fazole recept, ceske jidlo recepty, lepivá rýže, recepty pokrmu na elektricke pecici panvy, napadité recepty z párků, recepty fazole pinto, recept fazole pinto, fazole pintu recepty, fazole pintu, kuřecí rizoro, pečící varné sacky, recepty z fazolí pinto, fazole pinto-recepty

Suroviny:
rýže, prsa kuřecí, cibule, olej, paprika čerstvá bílá, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá červená, rajče, fazole červené, klobása, párky, sůl, pepř, sýr eidam, zelí kysané

Přidat fotografie receptu