Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Voňavé kapří překvapení

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kapří vnitřnosti rozebereme. Krok 2: Nejdříve opatrně odstraníme žluč a pak střívko. Krok 3: Dále odstraníme tuk (světlé části) a můžeme vnitřnosti rozebrat na menší části, které vložíme na 20 minut do studené slané vody. Krok 4: Vodu slijeme a můžeme ještě jednou nebo dvakrát opakovat. Krok 5: Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, na chvíli odstavíme, přidáme rozmarýn, tymián, mateřídkoušku, necháme rozvonět, dáme zpět na "plamen", přidáme najemno nakrájenou cibuli, dosklovata orestujeme a vložíme nakrájené vnitřnosti (velikost cca 2cm). Krok 6: Posypeme kořením pěti vůní a zarestujeme. Krok 7: Na zahuštění si připravíme do hrníčku bílé víno v poměru s vodou 1:1, citrónovou šťávu, čerstvě umletý bílý pepř, Solamyl, zastřikneme javorovým sirupem, promícháme a vlijeme k orestovaným vnitřnostem. Krok 8: Promícháme, necháme zesklovatět, dochutíme a podáváme s kvalitním pečivem.

Zveřejněno 24. 12. 2009

Poznámka autora Jenda1

Kdysi jsem vaříval rybí polévku, v Rožnově teď vařím hrašanku a bylo mi líto vnitřnosti vyhodit. Takže jsem popustil uzdu své fantazie a tento výtvor nafotil a dovolil vložit. Suroviny jsou okleštěné o mlíčí a játru, které jsem použil v jiném receptu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Voňavé kapří překvapení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BNjN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Voňavé kapří překvapení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BNjN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Jeníku jako vždy krásný recept. Z kapřích vnitřností znám jen polévku a tohle bych určitě vyzkoušela, ale letos nemám na to nic. To nemění nic na tom, že ty máš plus. A krásné Vánoce!;-)

To se mi libi, vymyslet, jak co zpracovat, aby se to vyuzilo a nevyhodilo se to. A vypada to bajecne. :yes: Preji krasne svatky a hodne stesti a dobrych receptu do roku 2010!!!! ;-)

Tématické fráze:
prasklá žluč u kapra, kapr prasklá žluč, kapří vnitřnosti, prasklá žluč, prasklá žluč u ryby, kapří žluč, jak na prasklou žluč, praskla rybi žluč, žluč u kapra, jak na prasklou žluč u kapra, prasklá kapří žluč, co s prasklou žlučí, kapr žluč, kapří vnitřnosti recept, co s prasklou žlučí u kapra, kapří polévka, kapří vnitřnosti recepty, prasklá žluč na kaprovi, kapr a zluc, žluč prasklá kapr

Suroviny:
vnitřnosti kapří, slanina gazdovská, cibule, víno bílé, voda, citron, sůl, pepř bílý mletý, solamyl, rozmarýn, tymián, mateřídouška, koření pěti vůní, sirup javorový

Přidat fotografie receptu