Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bobříci

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny

Porce: 100 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 982 kJ /
1 669 kcal
Bílkoviny24,49 g
Tuky26,20 g
Vláknina6,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 131 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy330,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Med, cukr a olej rozpustíme ve vodní lázni, necháme vychladnout, do hmoty vmícháme mouku, koření a kypřící prášek a vytvoříme pevnější těsto. Necháme hodinu odpočinout v ledničce. Krok 2: Z marcipánu vyválíme válečky na prst tlusté, z těsta obdélníčky dlouhé jako váleček a široké tak, aby šel váleček zabalit dovnitř. Krok 3: Nakrájíme našikmo tak, aby vznikly trojúhelníčky. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 180°C. Cukroví je připraveno ke konzumaci cca po 14 dnech.

Zveřejněno 26. 12. 2009

Poznámka autorky Eliza

Recept vkládám na přání. Získala jsem ho od maminky (sama jsem ho prozatím nerealizovala) a ona je i autorkou toho posledního zbylého kousku, který "pózuje" na mých fotografiích...:-;

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bobříci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2xQN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bobříci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2xQN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Recept vypadá krásně, letos ho vyzkouším.
Jaký je prosím poměr surovin na marcipán.
Díky

nikyska: Já jsem tohle cukroví nikdy nerealizovala, moc nepeču. Je to od mé maminky. Ale koukám, že se má po zpracování těsta nechat hodinu v ledničce. Takže pokud jsi ho nechala být celý den, už asi nejde modelovat. Škoda. O podobném cukroví vím jen to, že je třeba dodržovat recept i časy - není to pečené kuře, které vyjde pokaždé.;-)

tak sem zadělala na těsto včera večer aby sme mohli dnes modelovat s dítkem.. a je tvrdý jak mrcha...možná bych tím někoho i zabila než namlsala...ale trvdý už bylo i včera když sem ho vyrobila..udělala sem někde chybu??:-//

Jitko, tak to mě moc těší,:-K ale proč se to jmenuje právě bobříci, to nevím. Zkusím se zeptat mámy.;-)

JitkaKytka:Bobříci dopadli :yes:. Teď už i zvláčněli a jsou krásně medové. Doporučuji :-!

Přidáno k oblíbeným receptům :-K. Už si na ně chystám troubu. Těsto se povedlo, tak uvidíme jak budou chutnat, ale určitě na výbornou. Můžu se zeptat ?..... Proč se jmenují Bobříci?:-? Děkuji za recept. Jitka:-)

Musím říct, že udělat marcipán je snažší než to těsto, neustále se mi drolilo :-// a to jsem tam dala radši méně mouky.Přidala jsem víc medu a kapku oleje a poté drželo...tak uvidíme za 14 dní...:-?

mňam,vypadá to nádherně tak nějak třpytivě-Vánočně :-))
ukládám a vyzkouším,a jak se tak dívám,tak za měsíc už to bude nejspíš upečeno.
jejda to letí!!!:-O
:yes:

Už mám uloženoProtože tam,kde je marcipán, tomu neodoláme.:-D:-K

Špagetko, jsem ráda, že jsem nakonec náhodou našla toho posledního nesnědeného "sirotka" a podařilo se mi to jakžtakž nafotit; pro vás...:-) Vím, že až příští rok, ale přeju si, ať chutná...:-K

Eliz, nádhera, :-Kfakt.A že to není tvoje, přece vůbec nevadí ;-):-p:-p:yes:

Tématické fráze:
nejnovější recepty za poslední měsíc, cukroví bobříci, medoví bobříci, recept na bobříky, jak zabalit dort do marcipánu, marcipánová hmota recept, bobříci cukroví, cukroví z marcipánové hmoty, vanočne cukrovi, pernikovy bobříci, vanocni cukrovi bobrici, vanočne cukrovi recepty 2012, vánoční sukroví recept, sukrovi, marcipanové bobříky, bobříky recept, medový bobříci, vánoční cukroví recept s náplní, marcipánové těsto recept, posledni recepty na cukrovi

Suroviny:
med, cukr, olej, mouka hladká, prášek do pečiva, koření do perníku, med, voda, cukr moučkový, mléko sušené, mandle strouhané, mandlové aroma

Přidat fotografie receptu