Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaninové vdolečky s cibulí a sýrem

Hodnocení receptu je 5,0 (130×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 319 kJ /
2 466 kcal
Bílkoviny67,75 g
Tuky56,30 g
Vláknina18,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy412,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Krok 2: Vykynuté těsto rukama propracujeme, rozdělíme na asi 6 - 7 dílků, z každého vyválíme placku velkou asi jako 1,5 dlaně a tu dáme vykynout na plech s pečícím papírem. Krok 3: Pak pomašlujeme vejcem, položíme na něj plátek anglické, hromádku dušené cibule, zasypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě (asi 180°C) upečeme.
Jsou výborné vlažné i studené.

Zveřejněno 28. 12. 2009

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaninové vdolečky s cibulí a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MwA5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaninové vdolečky s cibulí a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MwA5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (164)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Zkouška na poprvé a dopadly naprosto úžasně
Ani jsem je nestihla vyfotit ;-)

lenkadra: tak tohle vám naprosto (a neskromně) věřím! A děkuji za zprávu 😍

V neděli jsme je znovu pekli, vůně po celém domě :-8 Zmizely z plechu během chvilky :-D

Lucie1001: mám radost :-) děkuji za zpětnou vazbu :-*

Skvělé vdolečky, zmizely ještě teplé.

HankaUm: naaaadhera! :yes: Šikovného pekaříka moc zdravím :-K

Dělal můj desetiletý syn, úplně sám :-) Povedlo se hned na poprvé, jsou naprosto luxusní.

Naprosto luxusní těsto, ani mouku jsem na rozválení nepotřebovala a po upečení krásně nadýchané. O chuti ani nemluvě!!! <3 Bodík samozřejmě letí a rozhodně nedělám naposled!!! :-K

Recept jsem zkoušela, placky byly trochu tužší, asi mi těsto málo vykynulo. Chuťově ale výborný, určitě udělám znovu. Hledala jsem recept na zbojnické placky z Globusu, a tohle je dost podobný, takže super. :)

díky ;-)

tak nějaké male zkušenosti mám, ale raději se budu považovat za zatečníka :-D. Jako recept mi připomínal kynuté těsto, tak normálně udělat to?

Přidávám s velkou chutí 111. bod ;-)

susann89: samozřejmê. Máš zkušenosti s kynutým têstem nebo začináš?:-)

mohla bych se zeptat jestli jde udělat to těsto i bez pekárny?

Takže včera jsem je dělala na Silvestra a všichni si moc pochutnali, jedna várka dle receptu a druhá pomazané kečupem, bazalkou a česnekem+sýr+šunka a olivy :-) Parádička :-)

Super, bomba, nemám jiných slov než jen mňam a chci ještě :-) Upekla jsem rovnou dvojitou dávku a udělala jsem dobře :-) Zítra na výletě se bude hodit každá "placka" :-) Dělala jsem dvě varianty - zdejší a pak jsem pomlela párky, sýr, přidala sušený česnek, oregano a syrové vajíčko, "nahňacala" to na placku natřenou kečupem a jako třešinku na dortu jsem dala kousek hermelínu :-)

Vynikající. S těstem se skvěle pracovalo a výsledek byl úžasný nejen vzhledově, ale i chuťově. :yes:

Koláčky jsou výborné, jen jsem musela přidávat vodu, na dané poměry 500 g mouky a 250 ml vody bylo vody málo. Ale to může být i moukou. Jinak +1 bod, jsou opravdu výborné, i když velmi kalorické :-)

Těsto je naprosto luxusní, vůbec nelepí a krásně se s ním pracuje! :yes: Pekla jsem na radu cathleen necelých 25 min na 180 stupňů a těsto nebylo ani vysušené ani nedopečené, ale vyložené mňam :-* Moc děkuji za super recept, který rovnou míří do zlatého fondu receptů na DP ;-)

cathleen: určitě je zase vyzkouším;-) Díky za radu.

misza: :-8 děkuju za fotku a to, žes je měla trochu sušší, bylo nastopro tím, že se déle pekly. Příště na těch 180°C zkus 20, max.25 minut.;-)

Cathleen, vdolečky jsou výborné. Jen jsem je měla malinko sušší. Bylo to tím, že jsem je zadělala ručně a né v pekárně? Nebo tím, že jsem je déle pekla? Teplotu jsem měla na 180 stupňů a nechala jsem to péct zhruba 30 minut. Posílám bodíka a foto.:yes:

vynikající, budu dělat častěji:yes:

+ bod za výbornou mňamku :-)

tak upečeno a jsou moc dobré. Brali mi je ještě teplé z plechu :-D Jako další varianta zkoušeno se žampiony a nivou.

Milá cathleen,dnes jsem i já vyzkoušela;-)jen s obměnou s rajčátkama a mozarelkou;-) po cibuli by bylo těžko:-8 posílám bodíka,fotečku a moc chválím:-K:-K

Výborné....vdolky jsem potřela kečupem a na slaninu ještě nasypala trochu grilovacího koření a jak jsme si pošmákli!!!:-p:-):yes:je zaručený!:-))

Super,dnes jsem dělala a přítel mi bral vdolečky ještě horké:-))Posílám zaslouženého bodíka:yes:

:yes: Dávam palec nahoru, těsto je krásně nadýchané, vůbec se nelepí, krásně se sním pracuje.

:-K Výborné! Přidala jsem foto;-)

Ivo, tak jsem zase jednou sahla po tvem receptu a neprohloupila. Moc vsem chutnaly a tak ti davam bodika :yes:86:yes: a dovoluji si pridat i fotku.:-K

Veronika Hrozna 4. 9. 2011 17:04
cathleen:Milá Cathlen mohu tě ujistit ,že těm třem žroutum,co byly dneska na návštěvě bych to klidně dopřála/připálrnou cibulku/,ale výjimečně jsem nic nepokazila,jenom,že mi nezbylo nic,pardon ano -hezká vuně v kuchyni,a jedly to ještě horké přímo z plechu.

VeronikaHrozna 4. 9. 2011 16:58
Veronika.Hrozna: No jo ,tak mi nic nezbylo,přišel syn se svými dvěma kamarády ,a byly by to snaď snědly i s plechem ,kdybych ho nezachránila /ten plech/.

senky::-) Jani, já jsem za fotky vašich výtvorů (podle mých receptů) vždycky vděčná:yes:Takže díky dopředu a ať vám chutnají!

Ivi,dnes jsou na pořadu dne:-D:-D Mám doma oba synečky,tak aby si měli co s sebou odvézt na priváty.Připadám si,že i pro mne začal školní rok:-D:-D Těsto krásně kyne v pečce,cibuli jsem podusila se zbytkem Princ salámu (aby se nehádali,kdo si ho odveze):-D:-D
Takové dobrotky u nás jedou:yes::yes: Bodík teď a foto posléze,pokud dovolíš:-K

Veronika.Hrozna: :-8jsem zvědavá, jak vám doma budou chutnat. S tou opékanou cibulkou trošku pozor, nezapomeň, že se pak bude ještě péct v troubě - tak ať není spálená;-)

cathleen:Jak jsem to mohla prohlédnout? :yes:Co je s cibulí a slaninou to je u nás okamžitě oblíbený ,vyzkouším hnedka zítra!
Já tu cibulku opeču na másle ,to u nás víc frčí ! :-*;-):-p

Vdolečky jsou moc dobré.Přidávám bod.

migela-v: :-)díky za vyzkoušení i fotku! Jsem ráda, že chutnalo;-)

Dnes ráno jsem zadělala, upekla. Těsto bylo hezky nadýchané a ani jsem nemusela přidávat více mouky. Ráno se na to doma všichni vrhli a moc chutnalo! Díky za skvělý recept a dovolím si přidat bodík i foto :-K

chutnalo, mňam,mňam :-K:yes:

přidávám se k seznamu lidí, kteří vyzkoušeli vdolečky a taky moc,moc chválím. Jsou výborné. S těstem se pracuje skvěle. Zítra ráno peču opět na přání manžela.:yes:

Tak jsem konečně taky vyzkoušela a musím říct, že jsou výborné. Dělala jsem je se slaninou a se sýrem a jenom se po nich zaprášilo.:-* Dávám další bod a dovolila jsem si přidat fotku :yes::yes::yes:

:-KLeni, máš je krásné! A já děkuju za fotky;-):yes::yes:

:yes: Ivi, tak jsem to trochu pozměnila a místo tatarkových bagetek jse upekla tyhle vdolečky:-p chtěla jsem vzít něco holkám do práce;-)
Zkusila jsem si to spočítat a udělala je s omládkem, jsou naprosto dokonalé:yes::yes::yes:, jen ta moje trouba;-(, ale i tak úžasný recept.
Přidávám foto a bodíka, díky:yes::-K:-K:-K

Tak dneska už vše dopadlo podle očekávání.Pečení u mě trvalo cca 30 minut,aby byly vdolečky aspoň trochu dozlatova(měla jsem strach,aby z toho zas nebyly sušáci).Pro ty kdo nemají představu (jak já) kolik se toho spotřebuje navrch a mají rádi na buchtu hodně všeho.Na tuto dávku těsta aspoň 20 dkg slaniny,cibule tak 5 těch větších balvanů co se prodává (cibuli máme obzvlášť rádi) a aspoň 20 dkg sýra.A je to super.Doufám,že zítra to nebudu muset dělat znova ještě jednou :-//:yes::yes::-p

:-)Jituš, jsem ráda, že chutnaly. Peču je podle oka, okraje by mohly být vypečenější, střed je - i díky náplni - vláčný.
Přeju hodně zdaru do dalšího pečení!;-)

Super recept,je to výborné,včera jsem vdolečky zkoušela,byly výborné,ale nevyčetla jak dlouho se mají péct,takže jsem je trochu usušila a byly tvrdší a všeho bylo na vdolečkách málo, takže dnes bude druhé vyžádané pečení už s přizpůsobením a už se na ně moc těším.Přidávám bodík:yes: +65.

dodatečně posílám bodík:yes::-K

Zrovna sem je vytáhla z trouby a ještě teplý snědla.Vynikající:-p

Byly výborné. Dovnitř jsem dala anglickou slaninu:yes:

To mě moc těší:-)

Povedli se a jsou vynikající. Zítra je donesu ochutnat rodině a když jim to bude chutnat, tak to budu dělat na návštěvu častěji

Já je jdu dělat dneska, jsem zvědavá, jestli mi těsto nakyne :-O

Po přečtení všech příspěvku jsem na vdolečky dostala takovou chuť, že nemůžu odolat a jdu je zkusit....snad se povedou:-p :-D:-))

Tak tahle dobrota mi taky utekla. Všechno co je potřeba mám doma, i když je už hodně hodin, jdu na ně.;-) Zítra vstávat nemusím:-D+56:yes::yes:

Ivi, moc nám chutnalo:yes: měli jsme návštěvu, tak jsem dělala z dvojité dávky /ještě že mám velkou pekárnu/.Všichni se na to vrhli a já zapomněla na focení, tak jsem na poslední chvíli ještě něco zachránila, ale už nebylo z čeho vybírat, tak se omlouvám za fotku, není moc povedená. Tobě patří zasloužený 53.bodík:yes::yes::yes:

Vdolečky měly velký úspěch, s těstem se dobře pracovalo, tak příště z toho udělám pizu, dávám 52:yes: a jednu fotku . Místo cibule jsem osmahla pórek, je více aromatický:-p

Tak tohle je fakt super:yes:
Jen jsem udělal jednu várku a už jsem musel dělat další jen se zaprášilo doporučuji všem:-):-):-)

Vůbec nevím, jak mi mohl tento recept uniknout:-O Už jsem zkusila pár receptů zadělat ručně, přestože byl určen pro DP. Tužší těsta, která jdou ztuha mísit vařečkou, zpracovávám na stole jako např. těsto na nudle, ale třeba i dvacet minut. Tento mne ale hodně láká, pokusím se o něj, ikdyž je pracnější než v DP. Každopádně 49.bod si zaslouží a už letí:yes::-)

Náhera,jako každé tvé pečeníčko!

cathleen něco podobného si s přítelem kupujem a moc nám to chutná,tvůj receptík určitě co nejdříve vyzkouším :-p ,snaad se mi to povede,moc dík za receptík :yes:

Tenhle recept mě hned moc lákal. Včera jsem pekla. I když moc zkušeností s pečením nemám, tak po přečtení všech komentářů jsem opravdu věděla vše a moc se mi povedly. Vynikající!!! Sice partner radostí neskákal - jak to není kus flákoty, tak to vlastně není jídlo;-( - možná, že to někdo znáte z domu taky. Nicméně, když mě nepochválili doma, tak jsem nabídla známým v restauraci kde dělá výčepního a tam mi snědli málem i talíř a s chválou opravdu nešetřili. ;-) No a samozřejmě dávám + 46 :yes:

Cibuli jsem osmahla na másle a pak k ní přidala pokrájenou slaninu. Strouhaný sýr jsem promíchala s Nivou. Vynikající a bodík č. 45.:yes:

Tolik komentářů nemám ani šanci přečíst!:-D
Cathleen,recept už mám vytištěný a určitě ho brzy vyzlouším,takové dobroty můžeme:yes:;-)

Dnes odpoledne jsem pekla a nezbyl ani jeden.Jsou moc dobré.Vykrajovala jsem skleničkou.Zadělávala jsem ručně nemám pekárnu,ale myslím,že to nebylo na škodu:yes::-p.Bylo 26 vdolečků.

Skutečně báječné:-p;-)yes:

Slaninové vdolečky jsem pekla z poloviční dávky a ani nebudu uklízet pečku, protože zítra je budu péct znovu. Jsou fakt skvělé. Měla jsem krásných 8 kousků. Dávám 42. bod. :yes:

:-DTo mě těší, děkuju....pro mě bylo největší pochvalou to, když si je tehdy 16ti letý syn vzal na svačinu a poté, co spolužáci ochutnali, prohlásili, ať nekecá, že to pekla mamka - protože tohle viděli cestou do školy za výlohou v pekařství:-)):-))

cathleen:No teda můžu ti říct,že mě naše děti snad umoří,už jsem to musela dělat znovu,ale kecala bych kdybych to dělala jen pro ně, nám to chutná taky.Vzaly do školy minulý týden a daly ochutnat spolužákům a odpoledne už jsme rozesílali mejlíkem recept na všechny strany.:yes:Bašta.

Tak dnes jsem zase dělala http://www.toprecepty.cz/recept/9339-slaninove-vdo...,měly úspěch.:-p

Bezva! Moc se povedly:-p

Dnes jsem je delala a jsou vyborne bodik už leti:yes::-K

:-)já chtěla písnout, že asi 20-25min...každá trouba peče opravdu jinak, musíš se na vdolečky skrz sklo koukat. Nemusí být nijak vypečené dokřupava.;-)

kokronillo, protože jsme je pekla předevčírem, tak si to ještě pamatuju:-D, pekla jsem je na 180°C 35 minut, ale záleží na troubě a velikosti vdolečků - takže je to bez záruky;-):-)

Dámy, mám prosbu- jak dlouho prosím pečete? Vařím 20 let, ale v pečení jsem převzala štafetu po babči teprve nedávno, tak se ještě plácám:-8 A bábinky už se nezeptám;-(

Budu se muset do nich taky nejspíše pustit:-p jsou tady moc hezké fotečky, všechny!:yes:

Dnes večer jsem pekl ... připadá mi, že je mám nějak moc velké, ale neva, jsou supeeeer:-) Foto přidávám :-)

Maris, moc hezké :-K:yes:

Maris:-) i když jsem jen chvíli po dobrém obědě,tak věř,že by se do mě jeden tvůj "koláček";-) ještě vešel:-p.Máš je moc pěkné:-).

Tak jsem se dnes dostala k upečení této dobroty. Po přečtení komentářů jsem inovovala - sýr / nastrouhaný eidam a balkánský /jsem zabalila dovnitř a na vrch, do důlku, jsem dala už jen cibuli a slaninku. Vznikly mi takové dvojctihodné koláče ve slaném provedení:-))
cathleen - doufám, že Ti moje úprava nevadí:-K, fotky taky přidávám.
Posílám +:yes:

pro Yanull - myslím,že soudruzi z NDR dělají chybu v tom,že pečou sýr moc dlouho až vyschne. Z vlastní zkušenosti vím, že je lepší vdolek upéct bez sýra a chvilku před vyndáním posypat sýrem a nechat rozpustit.

Také mi sýr ztvrdl, použila jsem čedar(ten má kolem 50-60%).:-//

No vidíš Elizo, to bylo strachu:yes: Ohledně toho sýra si myslím, že záleží na tučnosti. Méně tučný (např. 30% Eidam) je vždy trochu tvrdší po upečení než tučnější.

Elizo:yes::yes::yes::yes:Paráda!

Špagi...:-) Vážně ne, to je tímhle skvělým receptem. :yes:

Eliz, paráda... a ty že neumíš s těstem jo...:-D:-D:-p:yes:

Cathleen, nevadí, že jsem přidala i fotky těch plněných? ...když to tak v původním receptu není... Kdyžtak to smáznu...

cathleen, já myslím, že moc vypečné nebyly, pekla jsem je sice v troubě, ale klasicky, jako všechno pečivo. Škoda, že jsem nezdokumentovala. U nás prodávají bagety se sýrem a na nich je ten sýr zrovna v takové podobě, když jsou vychladké. Vy všichni máte po zchladnutí ten sýr měkký? Jestli ano, tak nevím, kde udělali soudruzi z NDR chybu :-(:-)

Teda já mám takovou radost!!!:-K:-K Tak dnešní pečení dopadlo mnohem lépe, máme 16 kousků (teda už jen 14) a jsou ještě lepší... Skoro polovinu těsta jsem dala Líze, která ho plnila vším možným, jen jsem jí pomohla to zabalit. Na druhou půlku jsem dala střídavě náplň z receptu - jen kladenku místo anglické a střídavě rajský protlak, oregano a strouhaný sýr, tak to připomíná takovéty pizza rohlíky. :-p:-p
Posílám ještě nějaké fotky a velké díky, Cathleen...:-K

No vidím, že dieata nedieta, zkusím to upéci taky,"naštěstí" jen v troubě :-D:-D, ale už mi tady všichni děláte fakt choutky a to to ještě neviděla mužská část rodiny, která by už hartusila - hlavně že to máš v připravených na dělání že jo:-(:-D:-D:-D:-p

:-8:-8:-8magdalenko....děkuju!

Eliza, prosím ťa, ja kým som sa skamarátila s DP, to trvalo dlhšie, ja som pokazila aj 10 chlebov. Napriek tomu, že nie som najmladšia a kysnuté cesto mi normálne nerobí problémy. (Často som cesto vybrala z pekárne a premiesila v rukách a šup do trúby...) Takže ty si na tom ešte vždy lepšie. Ale je tu cathleen a jej stránky a jej meno je zárukou kvality. Drž sa striktne jej receptov. Keby som ju bola poznala ja v svojich pekárskych začiatkoch!

:-DElizo, rozesmálas mě teď nahlas:yes::yes:
yanull - nemělas vdolečky moc vypečené, že byl sýr po zchládnutí ztvrdlý?

Eli :-D:-D:-))

No... Jen aby mě pánbůh nepotrestal...:-D Včera tu brečím nad vlastní neschopností a po prvním úspěchu si už vymýšlím inovace...:-8:-D

Eli, to určitě vyzkoušej, tento repept je bezesporu výborný, ale jsem také pro verzi "dovnitř", pokud je to teplé a čerstvé, nemá to chybu, ale trošku mi tam pak vadí ten ztvrdlý sýr na povrchu.

Tak pekárnička (povšimněte si, prosím, proměny našeho vztahu :-8:-D ) si v kuchyni tiše vrní a připravuje další várku těsta...:yes:
Lízu napadlo, že je naplníme uvnitř, tak jí kus těsta věnuju, ať se vyblbne...
Jsem zvědavá na srovnání včerejší a dnešní verze...;-)

Elizo, máš je moc pěkné :yes: Neboj, za chvíli tomu kynutému těstu v pečce propadněš ;-):-))

Slanina sýr..kombinace, která nikdy nezklame:-p;-):yes:29.bodík:yes:

Elizo:-)vdolečky máš jedna radost:-p a myslím,že z tebe a pečky,budou brzy velké kamarádky-jen jí nesmíš nechat vrklat na prázdno;-):-D.A jak tak koukám,tak máš o mě docela mylné představy:-O.Ruce mám jen dvě;-) a nestíhám nic;-(;-):-D.Ale to je život:-).

Ahoj lidičky, tak takhle dobré placky jsem dlouho nejedla. Občas si podobné koupíme v Globusu,jmenujou se Zbojnické placky ,taky moc dobré. Ale vrátím se k receptu.Bohužel jsem neměla anglickou,tak jsem umlela klobásu.Jinak vše jak je napsáno v receptu.:yes::-pwww.toprecepty.cz

Ještě se musím vyjádřit k těmto vdolečkům... Ačkoli jsem po upečení a spořádání jednoho a půl teplého k večeři konstatovala, že moje peripetie stály za to, tak po ochutnání vychladlého kousku (který jsem zhltla bez hladu, jen s chutí) musím napsat, že je zítra udělám znovu. Kdybych měla víc času, podle takových a podobných receptů peču každý den...

Jani :-), vždyť o tom to tady také je, že si pomůžeme, potěšíme, pobavíme a poradíme...;-) Víš co, já musím myslet na hospodyňky typu Mirečka, která při starosti o celou domácnost s třemi dětmi pravou rukou žehlí a levou rukou zadělá na pečivo a k tomu ještě uvaří papu o několika chodech...:-O Bez legrace ji obdivuji.
Těhle 8 bochníčků (ovšem opravdu výborných) mě stálo skoro celé odpoledne, téměř rozbití pečky, několik komentářů zde, proseb o radu, a těch nervů...:-D;-)
Ale příště snad budu chytřejší...:-) Když si nejsem jistá - a já kynutému těstu fakt nerozumím (zatím), tak se nic nedaří...:-D:-D

No teda můžu říct ještě,že jsem dělala rovnou dvojitou dávku,jsou vynikající a zbyly jen už 4 a to jsem jich měla 20.Pěkně jsme si dali do nosu.:-p

Eli, jsou nádherný:-*Promin, ale musím se smát,protože jsem sledovala na Topkách, jak ti kyne těsto a moc mě to pobavilo( to myslím v dobrém), po dnešním dni ktery nestál za moc, mě to dostalo s takové malé depky. Dík:yes:

Ještě - pro syna jsem udělala bezmasou verzi - plátky hermelínu, cibulka, strouhaný sýr.

Tak po všech peripetiích se dílo nakonec podařilo (taková kolektivní topácká práce ;-) ). V mém podání to sice nejsou vdolečky ale bochníky, to nic nemění na skutečnosti, že jsme se s Lízou přecpaly každá jedním a půl kouskem...:-p Přístě udělám kousků víc a menší, a když říkám "příště" - musím poděkovat Cathleen za perfektní recept, který nakonec zvládlo i takové "dřevo" na kynuté těsto, jako jsem já...:yes:;-):-p:-K
Poslala jsem fotografie... Ještě jednou díky.

Holky :-), POMOC ... za chvíli dám do pokecu fotky, jak mi to vykynulo, koukněte, prosím, co s tím mám dělat...;-(

Bibinka: Tak promiň, nikomu do hlavy nevidím, netuším, co si myslíš. Recept je na pekárnu a o ručním zpracování zde nebyla řeč.;-)

Elí-ježkovo voči, tak jsi to měla zapracovat ručně;-):-!To zapracování je na kynutá těsta důležité. Jestli ti to kyne, tak nevadí a zpracuj ho rukama, na tom záleží a dej ho až zpracované kynout.
Jsou těsta, kde i během kynutí ho ještě 2x zpracovávám, když mi na něm hodně záleží a mám na to čas.Myslím, že to dělá i Špagetka;-) Já jdu taky na kynuté-budu dělat šátečky s tvarohem;-):-)Držím ti palečky a neboj,neboj:-!:yes:

Já vám všem moc děkuji, ale i přes vaše rady se to nejspíš opět nepovede ;-( a může za to moje hloupost. Vše jsem nasypala, ale nebyla správně usazená ta mísa, takže se tam dvacet minut vrklala za hrozného rambajsu a mě to nenapadlo...;-( Pak se mi zdálo, že to těsto nějak není kompaktní, tak jsem ho chtěla stěrkou přihrnout doprostřed a miska se teprve usadila na svoje místo. Takže místo dvaceti pěti minut se hnětlo něco přes pět minut a předtím nějak divně. Je to až neuvěřitelné, že mě to nenapadlo. Pak jsem to chtěla pustit znovu od začátku, ale má to nějakou paměť, tak si mě to vůbec nevšímalo. Dobře mi tak. Teď to kyne (asi). Nejde o ten materiál, ale o poznání vlastní neschopnosti ;-(.

Lucie(neregistrovaná), to je myšleno, pokud by se v pečce udělalo pouze těsto a nebo se dělalo růčo;-):-)

No jo, žížalko, holt mám jiný informace a jiný zvyky no...:-D:-D:-D Já jsem naučená vždycky aspoň 3x kynuté těsto srazit a nechat znova vykynout, trvá mi to tak hodinu - někdy i o půl hodky dýl, ale ten důlek se mi vyrovná, možná pomaleji, ale jo

Bibinka: Těsto je přece už vykynuté z pekárny, tak proč by mělo kynout na plechu další hodinu ? :-O
A těsto se nesmí nechat překynout, musí být akorát, asi jako píše Špagetka, dolík se musí vyrovnat.
Na plechu se nechávají dokynout hotové placičky-bochánky 10-15min.:-)

Spagi, při vší úctě Ti musím oponovat. Dobře vykynuté těsto se naopak pozná tím, že po píchnutí prstem důlek zůstane. Když je vykynuté moc, důlek se prohloubí, jako by se propadne okolní těsto. Málo vykynuté těsto po píchnutí prstem vyrovná důlek, pruží.

Eliz - ještě doplním Bibinku - dobře vykynuté těsto poznáš podle toho, že do něj píchneš prstem a důlek se okamžitě vyrovná - to mě učila už babička ;-);-):yes:

Holky, moc děkuju - tak já jdu na to, jsem na sebe zvědavá :-8. Nějak mi blbne internet, chvíli jde, pak se zas cuká...:-(( Zrovna když mám volno...:-//

Eli, delším kynutím nic nezkazíš, naopak budou bochánky nadejchanější-tak se toho neboj, není celkem co zkazit, ale vím, že ty moc kamarád s kynutým těstem nejsi, tak proto ti to píšu;-)

Eli, jestli můžu já, tak na plech dáš pečící papír a na něj položíš to těsto co jsi udělala, přikryj utěrkou a nech kynout i klidně 1 hod., pak vytvoříš z toho těsta ty bochánky a plníš.
Že je kynuté poznáš velmi lehce, to těsto může až zdvojnásobit svůj objem:-!;-) a po hodině kynutí to máš tutový.;-)Snad jsem ti malinko pomohla:-)

Tématické fráze:
vdolečky, domácí pekárna test, recepty ze slaniny, vdolečky bez kynutí, co s cibulí, vdolečky recept, slaninové koláčky, slané vdolky pečené v troubě, slanina recept, cibulovo slaninové koláčky, vdolky se sýrem, zbojnicky rohlik recept, slanina se sýrem, vdolky se slaninou a sýrem, slanina recepty, slaninové, domaci vdolecky, zbojnicka placka, anglické vdolečky, cibule

Suroviny:
voda, sůl, olej, mouka hladká, droždí čerstvé, cukr, slanina anglická, sýr strouhaný, cibule

Přidat fotografie receptu