Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z houbiček

V této polévce ochutnáme netradiční kombinaci hříbků a chřestu. Příprava je snadná a rychlá, během chvíle můžeme podávat horkou a voňavou polévku, která všem jistě zachutná.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

erca35

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 608 kJ /
384 kcal
Bílkoviny18,64 g
Tuky16,68 g
Vláknina19,80 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 59 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy30,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chřest nakrájíme na špalíčky a vaříme ve vývaru 5 minut. Krok 2: Houby nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme, přidáme petrželku a podusíme na másle. Krok 3: Zaprášíme hladkou moukou, zalijeme polévkou s chřestem a 10 minut povaříme.

TIP: Oblíbené recepty z chřestu

Zveřejněno 29. 12. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z houbiček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYnR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z houbiček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYnR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

:-p:-)):-)):yes::-K

Gabina-já to dělám takhle, ale možná by to šlo taky

Nemá tam být spíš masový vývar:-?

Hříbky nejsou houbičky ale houby:-D

Tenhle recept si uložím a určitě vyzkouším. Houby a chřest, to je moc pěkná kombinace.:-K:yes:

Tématické fráze:
polévka z naloženého chřestu, erika čápová, linecké houbičky, houbyčky, tenké houbicky, jak uvařit houbičky, houbyčky nebo houbičky, houbyčky recepty, houbičky vývar, "erika čápová", erika čápová-recepty, staročeská hosa recept

Suroviny:
houba hřib, máslo, petrželka zelená, mouka hladká, chřest, vývar masový, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu