Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkové řezy

Tento klasický dezert spojuje jemné těsto, šťavnatá jablka a voňavou skořici do lahodného spojení chutí. Každé sousto přináší příjemnou kombinaci sladkosti a svěžesti, která vás okamžitě přenese do babiččiny kuchyně.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 982 kJ /
4 776 kcal
Bílkoviny79,43 g
Tuky224,56 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 897 mg
Sodík 230 mg
Sůl1,17 g
Sacharidy600,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Připravíme papír na pečení nebo vymažeme plech tukem. Krok 2: Jablka očistíme (případně oloupeme), nastrouháme nahrubo a ochutíme. Krok 3: Suroviny zpracujeme v těsto. Rozdělíme na 2 stejné části. Vyválíme dva stejné pláty. Jeden plát přeneseme pomocí válečku na plech, posypeme nastrouhanými a ochucenými jablky a zakryjeme druhým plátem. Krok 4: Vršek potřeme žloutkem. Vložíme do vyhřáté trouby a dáme péci na 180 °C. Po vychladnutí můžeme vršek ozdobit tmavou a bílou čokoládovou polevou.

TIP: Jak na hraběnčiny řezy?

Zveřejněno 23. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v75

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v75

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

angela200 28. 11. 2012 19:24
Mňam mám ráda věci z jablka.:-p

to jsou moc pěkné řezy;-):-p+1:yes:

:yes::-p

moc nám chutnal jenom se nepodařilo testo tak jsem udělala řídky a jenom vylila na plech pak jsem dala ochucené jablíčka strouhané a pak závěr zalila jsem zbytek testa a můžu říct že je chutnejší:yes:

katarina licha 2. 11. 2009 09:44
aj ja by som chcela recept velmi pochvalit a podakovat,je to spomienka na moje detstvo a kolac bol velmi uspesne odskusany aj v dalekom zahranici, kde zijem:

tuhle buchtičku jsem měla v dětství snad ze všech nejraději :-p:yes::yes:, bývala vláčná a čím starší, tím lepší, ikdyž...nikdy dlouho nevydržela :-D. Musím se na ní taky někdy vrhnout.
Mirčo, moc pěkné fotky :yes::yes:

:-)Dělala jsem z poloviční dávky a i tak byl na velký hluboký plech(máme rádi tenká těsta);-) a s tím mlékem-já dala na polov.dávku 50ml a bylo to akorát;do jablek jsem přidala cukr krupici,vanil. cukr,mandlové plátky,holandské kakao.Koláč jsem pekla na 185°C do zlatova.Koláč je křehký a jemný.A že je i dobrý dokázal můj syn tím že jen přijel po obědě ze školky tak hned snědl 3 kousky jen se zaprášilo:-p:-D

Tématické fráze:
recepty z jablek, jablkové recepty, řezy z jablek, řezy na plech nejnovější recepty, jablkový řez, jablkové moučníky, recept jablka, top recepty z jablek, recepty s jablek, jablka recept, jabkové řezy, jablkové, jablka recepty, nejlepší recepty z jablek, jablokové řezy, řezy s jablkem, jablkovéřezy, řezy s jablek, moucniky a rezy recepty z jablek, jablkový

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, máslo, mléko, prášek do pečiva, kůra citronová, jablko, cukr skořice, tuk, žloutek, poleva

Přidat fotografie receptu