Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččiny řezy

Pokud v názvu moučníku uvidíte nadpis "Babiččiny", víte, že se nemůžete splést. Výtvor bude léty odzkoušený a rodinou té dotyčné babičky milovaný. Zkuste řezy také, možná se přesunou i do vašich oblíbených receptů.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 153 kJ /
5 773 kcal
Bílkoviny97,72 g
Tuky188,39 g
Vláknina40,08 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 667 mg
Sůl2,12 g
Sacharidy901,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na mírném ohni zahřejeme mléko, va kterém necháme rozpustit máslo. V míse důkladně promícháme všechny sypké suroviny. Přidáme vejce a mléko a vše vyšleháme dohladka. Včas vyhřejeme troubu na 200 °C. Krok 2: Těsto vylijeme do vymazaného vysypaného plechu, uhladíme a stejnoměrně posypeme broskvemi. Dáme do předehřáté trouby péci. Pečeme asi 25-30 minut. Poté necháme korpus zcela vychladnout. Krok 3: Z pudinku, tekutiny a cukru uvaříme puding a za stálého míchání přidáme želatinu. Za občasného zamíchání necháme zchladnout. Přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Krém stejnoměrně rozetřeme na moučník a odložíme asi na 2-3 hod. do chladu.

TIP: Skvělé buchty na plech

Zveřejněno 23. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

Před servírováním posypeme přes sítko kakaem

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xNB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xNB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

V receptu mě zarazila ta želatina. To se sype do hotového pudinku? Nebo se nechá někde ve vodě nabobtnat?

DANA ZAHAJSKÁ 29. 9. 2013 19:23
DNES JSEM VYZKOUSELA RECEPT A SUPER MOC CHUTNA. JE LEHKY A PRITOM VYBORNY

:-p:yes: Tahle buchta nemá chybu,jen se po ní zapráší.Znám ji již dlouho,ale mohla bych ji dělat pořád a nikdy se nepřejí.Má různé ,,sestřičky" ale slupnou se všechny způsoby.:yes::yes::yes::-D:-p

Adéla Fojtíková 18. 6. 2012 12:46
Tak tohle nemělo chybu, jen jsem mohla řezy dát na větší plech, ale prsty jsme si olizovali ještě týden:yes::yes::yes: Vypadá to složitě, ale je to jednoduché a hlavně výborné. I moje babička uznala, že se povedl ;-)

tak jsem ho dnes zkusila a buchta je nějaká tuhá:-(

:-((:no::-(;-(

vendula 1 18. 2. 2012 13:05
Pozor na ten prášek do pečiva, koupila jsem v Lídlu a nečetla návod.
Je strašně velký a stačil by na 4plechy.

hmmmmmmmmmmmmmmmm,vypadá to báječně určitě co nevidět vyzkouším :-D:-K:yes:

:-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Evkys@seznam.cz 22. 11. 2009 16:19
Vypadá to skvěle už se těším:-p

:-p:yes:nádhera urcite to chci vyzkouset

lenkakahounova@seznam.czteda:-Ovyzkoušela jsem a nejen,že řezy vypadali jak na obrázku,ale byli také výborné,moc děkuji za receptík-více takových jste šikulky:-K

tak to musim zkusit,vypada to pekne:yes:

Vypadá to moc hezky, takový moučník jsem ještě nedělala;-):yes:

:yes:

Tématické fráze:
babiččiny recepty, babicciny recepty.cz, moučníky a řezy recepty, babičiny recepty, babičiny řezy, babičinyrecepty, recepty babicciny, babiččiny moučníky, babiččiny recepty cz, babiččinyrecepty, recept na řezy, babitčiny recepty, řezy recepty, bábinčiny řezy, babiččiné recepty, babiiny recepty, babiččiny recepty moučníky, babiččiny recepty, škvarkové řezy, babiččiny

Suroviny:
mléko, máslo, mouka polohrubá, cukr, kakao, pudink vanilkový, prášek do pečiva, cukr vanilkový, vejce, kompot broskvový, pudink vanilkový, šťáva z kompotu, cukr, želatina prášková, smetana zakysaná, kakao, mouka hrubá, tuk

Přidat fotografie receptu