Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na červeném víně (Coq au Vin)

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 627 kJ /
1 584 kcal
Bílkoviny22,03 g
Tuky110,14 g
Vláknina33,96 g
Cholesterol 88 mg
Sodík 2,34 g
Sůl5,64 g
Sacharidy49,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravíme marinádu: jednu cibuli, mrkev, stroužek česneku a celer nakrájíme na plátky, přidáme pepř, zalijeme červeným vínem, přivedeme k varu a na mírné teplotě vaříme asi 5 minut. Krok 2: Kuře naporcujeme (na 8 kousků), osolíme, opepříme, dáme do mísy a přelijeme vychladlým nálevem. Marinujeme přes noc, uložené v ledničce. Krok 3: Druhý den vyjmeme maso z marinády a osušíme. Zeleninu z marinády procedíme a vše uschováme. Krok 4: V kastrolu rozehřejeme dvě lžíce másla a lžíci oleje a dozlatova opečeme proužky slaniny. Krok 5: Slaninu vyjmeme a na výpeku opékáme kuře ze všech stran dohněda. Krok 6: Opečené maso odložíme, do tuku vhodíme čtvrtky červených cibulek, opečeme, vyndáme, opečeme plátky žampiónů, vyndáme. Krok 7: Do vypečené šťávy vsypeme marinovanou zeleninu a drobně nasekanou cibuli (tu druhou), česnek a promícháváme asi 5 minut. Krok 8: Přisypeme cca 2 lžíce hladké mouky, prosmahneme, přilijeme nálev z marinády a kuřecí vývar. Přivedeme k varu, přidáme opečené kuře a přikryté dusíme 45-60 minut. Krok 9: Měkké maso vyjmeme, omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme, vrátíme maso, žampióny, slaninu, dochutíme a prohřejeme.

Zveřejněno 9. 1. 2010

Poznámka autorky Eliza

Jedná se o jednu z verzí proslulého francouzského pokrmu Coq au Vin (kohout na víně), inspirováno knihou "Klasické kuře".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na červeném víně (Coq au Vin)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7Er

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na červeném víně (Coq au Vin)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7Er

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Elizo,dnes jsem dělala k pozdnímu obědu,jen jsem neměla červené cibulky,dala jsem cherry rajčátka a moc chutnalo:-pPosílám +16 bodík:yes:přidávám fotku a děkuji za fajn recept:-K

Recept je jistě výborný. Coq au vin je Kohout na víně (ne kuře) a ve Vašem podání proslulý \"Con au Vin\" je to ovšem Blboun (vůl, hlupák) na víně. Chápu, že jde samozřejmě o překlep, ale pobaví.

Děkuji vám všem za zájem a bodíčky :-K.
Tohle jídlo "zraje" podobně jako guláš a druhý den je ještě lepší, tak se už těšíme na oběd ;-).

Báječné :yes::-p:-K

Klasika a výborná :-p:yes:

Eli, krásné fotky a skvělá klasika:yes:+:-)

Eli, krásný recept :-p:-p;-),určitě vyzkouším při nějaké slavnostnější příležitosti. :-!:-)):yes::-K:-K +9

Eli, uz zase bodujes.:yes:7:yes:

Lusi, žampióny jsem dala normální...:-)

Eli, nádhera!!:yes:

Eli moc se mi to líbí, inspirovala jsi mě k nedělnímu obědu.Žampiony mohou být obyčejné nebo jsi použila ty menší krémové?

Děkuju :-), snažila jsem se dnes přidat i fotky z přípravy...;-), ovšem je to zmatek při tom vaření...:-8;-)

Vypadá to opravdu báječně, kdysi jsem už variantu coq au vin dělala.Posílám bodík...Eli opět konstatuji, že jsi umělkyně nejen v kuchyni, fotky jsou nádherné.:yes:

Nadherny jidlo a i ty fotecky,bodik leti a ja si ukladam

Tématické fráze:
kohout na červeném víně, coq au vin, kuře na červeném víně, kure na vine, coq au vin recept, kuře jako kohout na víně, kure coq au vin, kure cervena vino cibule, kohout na víně, kuřecí maso na červeném víně, kuře po burgundsku, francouzský kohout na víně, kure cervene vino, kohout na víně recept, coq au vine, coq au, kohout na víně z kuřete, recepty na červeném víně, maso na červenem vině, kuře na víně recept

Suroviny:
kuře, slanina vcelku, víno, mrkev, celer, cibule, cibulka, žampióny, česnek, olej, máslo, vývar kuřecí, pepř černý, mouka hladká, tymián, nať petrželová, bobkový list, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu