Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maďarský vepřový pepřový tokáň

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby odležení

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 249 kJ /
776 kcal
Bílkoviny126,80 g
Tuky19,26 g
Vláknina1,35 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 327 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy7,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mäso nakrájame na rezance, premiešame s korením - nešetríme, pokvapkáme olejom, dáme odležať do chladničky, najmenej 2 hodiny. Krok 2: Potom hodíme na olej, opekáme, osolíme, zalejeme vínom, pridáme paradajkový pretlak, podľa potreby vodu. Vody vždy iba po troche - aby sa jedlo nepripálilo. Varíme do zhustnutia. Krok 3: Podávame s ryžou, uvarenými širokými rezancami a pod.

TIP: Jak připravit běžnou přílohovou rýži

Zveřejněno 9. 1. 2010

Poznámka autora magdalenka

Inšpirácia z maďarskej reštaurácie.

Tokáne sú maďarskou klasikou, existuje viac druhov. Varia sa z bravčového, hovädzieho, hydiny i diviny. Mäso sa krája na rezance a obyčajne sa nepoužíva cibuľa. Často sa pridáva smotana.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarský vepřový pepřový tokáň

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E8gk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarský vepřový pepřový tokáň

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E8gk

Marie

Komentáře (24)

Gregusa: keď sú dobré suroviny a si evidentne dobrý kuchár...aj výsledok je dobrý. Teší ma, že chutilo.

Výborný a jednoduchý recept.:-K Moc jsem si pochutnal, <3 jen se mi to zdálo málo barevné, tak jsem ke konci přidal na proužky nakrájenou kapii.:-D Fakt veliká mňamka :yes: a přidávám i foto.:-K

:yes::yes: paráda<3

babetko: príjemná správa, teší ma...:-K

Výborné jídlo, posílám bodíka :-D Velice jednoduché a rychlé, takové recepty se vždy hodí ;-)

Anetka, som rada, že chutilo!

Magdalenko, tak dnes jsem taky vyzkoušela tento receptík a je výborný.Všeci u nás baštili s velkou chutí, a to je co říct.Tobě posílám bodík za dobrý obídek a Mirečce patří poděkování za pěkné fotky, které mě tak nadchly a vyzkoušela jsem recept.:-K

to je parada :-O

Tak to vypadá super, jako vždy Miry:yes::-p:-)

Mirka varí a fotí. A ja sa cítim ako: "dejte mi lidi a já to udělám"! Asi k nej pôjdem na dovolenku, budem diktovať a ona sa bude realizovať...:-p (a recept dostane bodíky)
Každopádne ma to celé teší, určite, keby nebolo Mirky, toľko poklôn a chvál sa mojim receptom nedostane...
Bibi, tá mokka lyžička je taká pidi, že až...
Často jedlo vyznie harmonickejšie, keď je menej surovín, korenín... a v tomto prípade sa v plnej miere uplatní ten samotný pepř.
Všetkým ďakujem za záujem!

Duo M+M opět září :-!:-)) Skvělý recept - moc ráda vařím s vínem a překrásné fotky :yes: je to další velké + pro vás :-)

:yes::yes::yes::-K

Maso :-pboduje u mé drahé polovičky,;-)ukládám a posílám 9.bodík:yes::-)

Děkuji za pochvaly:-8 a Magdalenko:-),ráda si "sedím" s milýma lidičkama:-K.A taky se vždycky snažím,abych svýma fotkama druhým nepokazila receptík;-).Bibinko:-)do tohoto tokáně jsem použila celou čajovou lžičku drc.pepře(na 600g masa) a fakt to není ostré:-p-dělám si ho doma sama z černého a bílého;roztluču je nahrubo a používám i jako steak pepř;-)-pozor,záleží taky na tom jak čerstvý ten pepř máš!;-).

Bibi,ja som sa akurát chcela opýtať,či pol lyžičky nie je málo,keď sa to volá "pepřový" tokáň:-DJa dávam do mäsa bežne aj celú.Ale záleží samozrejme podľa chuti každého,myslím že moc pálivé to určite nebude;-)

Tématické fráze:
tokáň z vepřového masa, madarské recepty, pivovarnický tarhoň recept, peprovy gulas, maďarský vepřový plátek, recept na madarski guláš, tokáň z vepřového, madarsky tokan-recept, madarske veprove, tokan omáčka, maďarsky přes, ma´darský guláš, tokan z vepřového masa, top recepty maďarsko, klobasa csikos, vepřové maso tokan, recept na pivovarský tokáň, tokan s veproveho, maďarský recept, madarskytokan

Suroviny:
kýta vepřová, sůl, pepř, olej, protlak rajčatový, víno bílé suché, voda

Přidat fotografie receptu