Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhlová polévka

Jáhly jsou velmi prospěšné pro naše zdraví a v této polévce chutnají skvěle. Výraznou chuť jí dodává orestované droždí a kořenová zelenina. Na závěr ji provoníme čerstvými jarními bylinkami.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 096 kJ /
262 kcal
Bílkoviny7,14 g
Tuky22,48 g
Vláknina5,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 411 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy5,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme droždí a na kousky nakrájenou zeleninu. Krok 2: Zalijeme vodou, přidáme nakrájený česnek, sůl, pepř a jáhly. Vaříme do změknutí. Krok 3: Nakonec přidáme bylinky. Krok 4: Můžeme přidat i brambory, které zbyly od oběda, hrášek, kukuřici a podobně, dle chuti.

TIP: Jak vařit jáhly

Zveřejněno 13. 1. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj- Pošli recept paní Lucie Waloszková

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhlová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8nX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhlová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8nX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Připomíná mi to drožďovou polévku,jen místo ovesných vloček jsou použity jáhly.Určitě vyzkouším.

Holky, jáhly jsem koupila poprvé v životě kvůli téhle polévce, takže o nich nic víc nevím, než co jsem se dozvěděla tady. Polévka měka super chuť, já jen teda ochutnala po dovaření. To droždí udělá svoje. Jinak děkuji Jaruš za informace o jáhlách, to jsem vůbec nevěděla;-). A díky za bodíky.;-)

Janka díky za receptík:yes::-D Je super:yes: Máš bodík +:-D

Jáhly obsahují poměrně dost tuku proti jiným obilovinám, jsou náchylnější k žluknutí. Z toho důvodu by se neměly skladovat dlouho a když už, tak v chladnu. Jelikož těžko odhadnete, jak dlouho a za jakých podmínek byly vámi zakoupené jáhly skladované, doporučuje se je před použitím spařit a to dokonce raději 2-3x.

Gábi - já jáhly spařuji - dělám tak jak jahelník, tak jáhlové knedlíčky do polévky ;-)

Jen se chci zepta, jeslti se nemají jáhly před použitím spařit horkou vodou, aby nemyly nahořklé :-? Někde jsem to četla, ale zatím jsem s nimi nevařila :-8

Jani polévka to je grunt...říkala už moje prababička:-p;-)4.bodík:yes:

Bibinka je skvělá, fakt. To droždí ji vlastně zahustí;-)

Jani, bezva, tu jsem ještě nedělala a v mé sbírce jí nemám a drožďovky já ráda, tak vyzkouším a dávám ti 2.bodíka:yes:

Polívčičky mi nikdo nechce vařit, a tato podle ingrediencí a fotečky vypadá moooc dobře :-) :yes: +1

Přidávám podobný recept, ale obě polévky se liší.;-)

Tématické fráze:
jáhlová polévka, polévka jáhlová se zeleninou, polévka jáhlová, jáhlová polevká recept, polevka s jahly, jahly do polevky, polevka z jahlovych vlocek, jahlová polívka, polévka jáhly, jáhlová polévka se zeleninou, jahly polevka, jahly v polevce, jáhlové vločky polévka, zeleninová polévka s jáhly, jáhlová, polévka s jáhli, jahlovapolevka, recept na jáhlovou polévku, zdravé recepty jáhly-polevky, polévka z jáhly

Suroviny:
olej, droždí, zelenina kořenová, sůl, pepř mletý, česnek, jáhly, bylinky

Přidat fotografie receptu