Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí lakrumáček základní

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jujulka jujulka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 318 kJ /
1 271 kcal
Bílkoviny72,16 g
Tuky30,62 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 110 mg
Sodík 402 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy176,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme pudink dle návodu nebo jak jsme zvyklí, necháme vychladit, poté do vlažného zašleháme tvaroh.

Zveřejněno 13. 1. 2010

Poznámka autorky jujulka

Takto můžeme připravovat různé příchutě,též je výborny třeba k palačinkám nebo lívancům,a hlavně,je bez chemických konzervantů a vyjde na pár korun.Přeji dobrou chuť :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí lakrumáček základní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxql

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí lakrumáček základní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxql

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Angelina 3. 2. 2016 12:52
Aha, tak Pribináček se vyráběl od r. 1954 u Přibyslavi. Mne zmátl ten "Pribina" - nitranský kníže, myslela jsem, že původní recept v tehdejší ČSSR byl ze Slovenska :-)

Angelina 3. 2. 2016 12:50
My jsme tomuto výrobku říkali - prodával se u nás pod názvem - krémáček. Pak to byl "Pribináček" (asi z Nitry) Dnes je to "Lipánek", chuť téměř stejná, výrobce nevím.

Jan Bačák 22. 1. 2016 19:50
Aneta: Lakrumáček si pamatuji jako dítě pocházím z vesnice nedaleko Brna a Lakrumáček tehdy vyráběl podnik Lacrum Brno, hodně mi ho kupovali rodiče a mívali jsme ho i na svačinu ve školce, ale mám pocit že se Lakrumáček už tak dvacet let nevyrábí, protože podnik Lacrum v Brně zanikl v devadesátých letech při privatizaci, nevím kdo by Lakrumáček vyráběl dnes, nikde jsem ho opravdu už dlouhá léta neviděl..

Jana Remkova:... na názvu asi nesejde, základ je stejný - hlavně, že to všem chutná ;-)

Je to opravdu moc dobré:yes: ještě jsem do toho nakrájela kousky jahod:yes:Lenko, posílám ti bodík a fotku.:yes::yes: +

Opravdu vynikajicí,dnes sem ho dělala a už skoro není!Dcerá má velkou spotřebu, jinak moc nejí ale tohle jí moc chutná!:yes:

Taky díky za receptík, vyzkouším.Ono je toho maris ted plno, lakrumáček, ostraváček, budulínek, pribináček atd ......:-)

Když byly děti malé, dělala jsem jim to velice často, ale říkalo se tomu Pribináček. Je to výborné:-p:yes:

děkuji také toho dělám kotel a vždycky se jen zapráší ;-)

Lusinda79 aha;-)

Lakrumák je takový míň tučný pribiňák, ostraváček je moc našlehaný.

Já jen..co je to lakrumáček? Po našem ostraváček?

Vzhledem ke spotřebě mých holčiček uděluji JEDNIČKU jako Brno:yes:

Tématické fráze:
domácí ostraváček, ostraváček recept, domácí ostraváček recept, ostravaček, recept na ostravacek, tvarohový lakrumacek, domaci kremacek, lakromacek, domácí pribiňák, recept ostravaček, lakrumáček z tvarohu, domácí lakromáček, jak vyrobit ostraváček, domácí.lakrumáček, tvarohový ostraváček, lacrumacek, lacrumacek, recept na domací pribiňák, domácí lacrumáček, domácí pribináček

Suroviny:
mléko, pudink vanilkový, cukr, tvaroh, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu