Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb pro dobrou náladu

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 607 kJ /
3 252 kcal
Bílkoviny56,75 g
Tuky198,25 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 8,01 g
Sůl20,00 g
Sacharidy303,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, vyválíme válečky a upleteme z nich cop. Krok 3: Dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme nakynout. Krok 4: Po vykynutí pomašlujeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě prvních 5 minut při 200°C, pak 30 - 35 minut při 170°C. Zajímavý tvarově, nádherně voňavý a měkounký.

Zveřejněno 15. 1. 2010

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb pro dobrou náladu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K1xr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb pro dobrou náladu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K1xr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Já bych to neměla jíst,ale vypadá úžasně a určitě vyzkouším..banda to zblajzne..:-D:yes:

Katko, mluvím o žitném kvásku. Ten si vypěstuješ doma nebo koupíš v některé pekárně. Pokud něčemu nerozumíš, nemusíš to hned jako blbost odsoudit:-//

Teda tomu receptu vůbec nerozumím. Kdo nemá kvásek at dá víc vody a hladké mouky? To je blbost. A kde se vezme ten kvásek?

Ano, to JE kvásek, klasický. Těch 100 g, které do receptu také patří, je žitný kvásek, z receptu http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/;-)

začátečnice 13. 2. 2010 11:07
včil jste mě odborníce zmátly :-)) a teď nevím co a z čeho se skládá kvásek myslela jsem že z droždí ale ... :-p

Ihned k nakousnutí:-K:-p 19.bodík letí:yes:

Nádhera - ukládám a bodík letí k Tobě, Cathleen :yes: +18

:-K:-KVšechno už bylo řečené. Dodávám - krása. :yes::yes:

Do chlebíků pečených v troubě dávám víc droždí (cítit v těstě není), ale kdybys to chtěla bez motání péct v pečce, bylo by lepší dát droždí méně.
Všeobecně pro pečení v pečce platí, že na 500 g mouky se dává 10, max.14 g droždí.;-)

Laďka, ja mám knihu od Marjie Lambertovej - Chlieb z domácej pekárne. Je to preklad. Je veľmi dobrá.

A nie je potom 25 g droždia veľa ? Neprekysne to ? Ja na jeden chlebík dávam asi 15 g droždia. :-))

:-8Děkuju za milá slůvka a pochvaly:-)
Miri, škvarečky z anglické dávám i s tukem - proto tam jiný není.
Čistě kváskový chleba (bez droždí) je náročný na čas, proto se přidává i droždí. To nám vykyne chlebík, kvásek mu jen pomůže, ale ten se zase hodně podepíše na lepší chuti a trvanlivosti chleba. Takže droždí i kvásek.....

Tak po takovem chlebiku by se mi nalada urcite zvedla.:yes:15:yes:

¨peču domácí chléb často (ale ošatkový) a používám vždycky oboje. kvásku třeba 4 lžíce a 1/2 kostky droždí. podle mě by to pouze po kvásku moc nevykynulo

Já jen co jsem koukala na recepty tady třeba http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=6961, tak většinou tak používají oboje. Ještě jsem se ke kvásku neodhodlala :-8

Tématické fráze:
z čeho se skládá droždí, z čeho se skládá kvásek, z čeho se skládá chleba, pro náladu.cz, recepty na domácí chleba s anglickou slaninou, z čeho se skládá kvásek na chleba, z čeho je droždí, chleba s droždím, domacipekarny.doma.cz, kde koupit kvásek, z ceho se sklada kvasek na chleb, pecivove smesi pro domaci pekarny, z ceho se sklada chleb, chléb s droždím, domácí pekárna recepty na chleba s anglickou slaninou, z ceho se skladaji kvasnice, s čeho se skládá droždí, kváskový chleba s droždím, domácí droždí, domácí chleba bez droždí

Suroviny:
voda, kvásek, sůl, mouka hladká, droždí čerstvé, cukr, olej, slanina anglická

Přidat fotografie receptu