Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb pro dobrou náladu

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 607 kJ /
3 252 kcal
Bílkoviny56,75 g
Tuky198,25 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 8,01 g
Sůl20,00 g
Sacharidy303,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, vyválíme válečky a upleteme z nich cop. Krok 3: Dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme nakynout. Krok 4: Po vykynutí pomašlujeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě prvních 5 minut při 200°C, pak 30 - 35 minut při 170°C. Zajímavý tvarově, nádherně voňavý a měkounký.

Zveřejněno 15. 1. 2010

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb pro dobrou náladu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K1xr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb pro dobrou náladu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K1xr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Já bych to neměla jíst,ale vypadá úžasně a určitě vyzkouším..banda to zblajzne..:-D:yes:

Katko, mluvím o žitném kvásku. Ten si vypěstuješ doma nebo koupíš v některé pekárně. Pokud něčemu nerozumíš, nemusíš to hned jako blbost odsoudit:-//

Teda tomu receptu vůbec nerozumím. Kdo nemá kvásek at dá víc vody a hladké mouky? To je blbost. A kde se vezme ten kvásek?

Ano, to JE kvásek, klasický. Těch 100 g, které do receptu také patří, je žitný kvásek, z receptu http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/;-)

začátečnice 13. 2. 2010 11:07
včil jste mě odborníce zmátly :-)) a teď nevím co a z čeho se skládá kvásek myslela jsem že z droždí ale ... :-p

Ihned k nakousnutí:-K:-p 19.bodík letí:yes:

Nádhera - ukládám a bodík letí k Tobě, Cathleen :yes: +18

:-K:-KVšechno už bylo řečené. Dodávám - krása. :yes::yes:

Do chlebíků pečených v troubě dávám víc droždí (cítit v těstě není), ale kdybys to chtěla bez motání péct v pečce, bylo by lepší dát droždí méně.
Všeobecně pro pečení v pečce platí, že na 500 g mouky se dává 10, max.14 g droždí.;-)

Laďka, ja mám knihu od Marjie Lambertovej - Chlieb z domácej pekárne. Je to preklad. Je veľmi dobrá.

A nie je potom 25 g droždia veľa ? Neprekysne to ? Ja na jeden chlebík dávam asi 15 g droždia. :-))

:-8Děkuju za milá slůvka a pochvaly:-)
Miri, škvarečky z anglické dávám i s tukem - proto tam jiný není.
Čistě kváskový chleba (bez droždí) je náročný na čas, proto se přidává i droždí. To nám vykyne chlebík, kvásek mu jen pomůže, ale ten se zase hodně podepíše na lepší chuti a trvanlivosti chleba. Takže droždí i kvásek.....

Tak po takovem chlebiku by se mi nalada urcite zvedla.:yes:15:yes:

¨peču domácí chléb často (ale ošatkový) a používám vždycky oboje. kvásku třeba 4 lžíce a 1/2 kostky droždí. podle mě by to pouze po kvásku moc nevykynulo

Já jen co jsem koukala na recepty tady třeba http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=6961, tak většinou tak používají oboje. Ještě jsem se ke kvásku neodhodlala :-8

Ivi, to musím vyzkoušet, je nádherný:yes::yes: +
Vím, že Iva dává kvásek i droždí. V pekárně dává na sypké suroviny do jednoho rohu droždí a do protilehlého kvásek. Kvásek jsem si vyrobila doma, podle jejího receptu a je vynikající:yes:

:yes::yes:

Terezko - já taky - s názvem Domácí chléb

Mám jednu knihu na pečenie chlebov, ale tam je tiež delené na chleby s droždím a chleby s kváskom.

Gabina - fakt?:-O Tak já dávám jedno nebo druhý a i recepty mám jen s jednou možností, mrknu se na to a uvidím, abych se neblamovala, díky ;-)

Teda :-! Po slanince v chlebu se nám nálada zaručeně zlepší :-!:yes::-K
Já myslím, že finneta má pravdu. Většinou se do všech kváskových chlebů ještě přidává droždí na oživení toho kvásku

Já jsem si taky myslela, že buď jedno nebo druhé, ale tady si nejsem jistá, proto jsem se zeptala, ona nám to cathleen určitě objasní:-)

finneta - buď hotový kvásek nebo droždí, ale rozhodně bych nedávala obojí, možná žes to jen špatně napsala, nemyslelas kvásek Z droždí?

finneta ja som myslela, že kvások sa dáva namiesto droždia...takže ak dáva sa do chleba kvások, musí sa vždy dať aj droždie ?

Cathleen zase lahůdka na odzkoušení:-pBodík posílám.Protože mám odzkoušené že jsi královna pekařek.:-):yes:

:-):-):yes::yes: Krááása!

pro maris. oomlouvám se, že odpovídám za cathleen, ale kvásek se dává i s droždím:yes:

he he, ten znám:-p:yes:

Cathleen, ty tvoje pečivové výrobky, to je věru paráda:yes: Já už se zas vidím, jak budu žhavit DP;-) No co jiného ti teď můžu dát:-?jedině 9.boda:yes:

:-p:-p:yes::yes: a rychle mizím :-D:-D, to není na dietku, ale musí to být výborné ;-)

Tématické fráze:
z čeho se skládá droždí, z čeho se skládá kvásek, z čeho se skládá chleba, pro náladu.cz, recepty na domácí chleba s anglickou slaninou, z čeho se skládá kvásek na chleba, z čeho je droždí, chleba s droždím, domacipekarny.doma.cz, kde koupit kvásek, z ceho se sklada kvasek na chleb, pecivove smesi pro domaci pekarny, z ceho se sklada chleb, chléb s droždím, domácí pekárna recepty na chleba s anglickou slaninou, z ceho se skladaji kvasnice, s čeho se skládá droždí, kváskový chleba s droždím, domácí droždí, domácí chleba bez droždí

Suroviny:
voda, kvásek, sůl, mouka hladká, droždí čerstvé, cukr, olej, slanina anglická

Přidat fotografie receptu