Zelná polévka s klobásou
Na voňavé a chutné zelňačce s klobásou si rád pochutná každý hladový strávník. Vydatná hustá polévka skvěle zasytí, takže dovede plnohodnotně zastoupit hlavní chod. Pro zjemnění chuti ji můžeme doplnit ještě lžící zakysané smetany.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 085 kJ / 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,98 g |
Tuky | 1,27 g |
Vláknina | 19,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,02 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 42,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí překrájíme na menší kousky a klobásu na kostičky.
Krok 2: Nakrájené brambory osolíme a dáme samostatně s kmínem vařit do části vody.
Krok 3: Nakrájené zelí vaříme zvlášť v další části vody s bobkovým listem a pepřem, cca 30 minut.
Krok 4: Mezitím na másle s trochou oleje opečeme klobásu, přidáme cibulku a nakonec i mouku a uděláme jíšku. Ke konci vsypeme i papriku, jíšku promícháme a za stálého prošlehávání zalijeme zbytkem připravené studené vody.
Krok 5: K této zředěné jíšce přelijeme celý obsah hrnce se zelím a nescezené uvařené brambory.
Krok 6: Chvilku povaříme a je hotovo. Zelňačku s klobásou můžeme zjemnit zakysanou smetanou.
Zveřejněno 15. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelná polévka s klobásou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnE7
Moje poznámka
Zelná polévka s klobásou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnE7
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Dušené hovězí kostky se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Linecká srdíčka II
Přidáno před 13 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Adrii před 14 minutami
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 50 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 2 hodinami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 4 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 16 hodinami
Tématické fráze:
zelná polévka,
zelna s klobasou,
polévka zelňačka s klobásou recept,
polevka zelnacka,
zelna polivka,
polévka zelňačka s klobasou,
zelňačka z kyselého zelí s klobásou,
zelňačka polévka s klobásou,
zelňačka polévka recepty,
recept na zelňačku s klobasou,
zelná polévka recept,
zelná polévka s klobásou a smetanou,
recept na zelnou polévku,
polivka zelnacka,
slovenská zelná polévka,
nejlepší polévky recepty zelňačka,
polévka se zelím a klobásou,
polévka zelnačka recept,
recept na polevku zelnacku,
polévka zelná
Suroviny:
brambory,
voda,
klobása,
zelí kysané,
pepř černý,
cibule,
paprika sušená sladká,
kmín celý,
sůl,
bobkový list,
mouka hladká,
máslo,
olej,
smetana zakysaná
Komentáře (42)