Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkovec s makovým mramorováním

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lusinda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 526 kJ /
2 516 kcal
Bílkoviny59,62 g
Tuky113,37 g
Vláknina21,93 g
Cholesterol 789 mg
Sodík 521 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy303,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s cukrem, škrobem, kořením a práškem do pečiva. Do těsta nalijeme tuk, přidáme vejce a vše dobře propracujeme. Těsto rozdělíme na dvě části. Krok 2: Do jedné pak zapracujeme mák a mléko, do druhé nahrubo nastrouhaná jablka. Do tukem dobře vymazané a moukou vysypané formy nalijeme nejprve těsto makové, na něj pak jablečné. Krok 3: Pečeme při 200°C teplotě asi 40 minut. Po upečení můžeme polít polevou.

Zveřejněno 19. 1. 2010

Poznámka autorky lusinda

Zdroj kalendář na 2010 ROK PLNÝ SLADKOSTÍ.Já jsem si přidala na surovinách o 50g podle velikosti plechu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkovec s makovým mramorováním

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVzz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkovec s makovým mramorováním

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVzz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Vypadá pěkně,zajimavě.Vyzkouším a podám zprávu.Děkuji za zajimavý recept.Bodík jsem dala.:yes:

Vypadá to krásně a jistě i chutná:-p, my na mák moc nejsme, ale to nic nemění na tom, že 5.bodík posílám;-):yes:

To může být moc dobrý.

Mák:-* :-p:-p:-p, no nějak to odlehčím :-D:-D:yes:

Luci, super!!!:yes::yes::yes:2.

hmm to zní dobře zase nějaká obměna.:yes::-*

Luci, bombááá!:-p:yes:

Tématické fráze:
jablkovec, kakaový jablkovec, jablkovec kakaový, jablkovec, hruba mouka, jablkovec s mákem, chlebový jablkovec, jablkovec - recept, kalendář rok plný sladkostí 2008 recepty, recepty jablkovec

Suroviny:
mouka hrubá, cukr, škrob bramborový, skořice mletá, badyán, ořech muškátový, sůl, kypřící prášek do pečiva, tuk, vejce, mák mletý, mléko, jablko

Přidat fotografie receptu