Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky se zeleninou a olivami v PH

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 349 kJ /
1 995 kcal
Bílkoviny156,24 g
Tuky83,64 g
Vláknina59,84 g
Cholesterol 351 mg
Sodík 9,61 g
Sůl25,23 g
Sacharidy111,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky osolíme, opepříme, okořeníme adžikou, vložíme do PH, přidáme drobně pokrájenou cibuli a plátky česneku, rajský protlak, podlijeme vínem a 100 ml vývaru. Zapneme na HIGH (cca 4 hodiny). Krok 2: Rajčata spaříme, po zchladnutí oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na menší kousky. Po dvou hodinách vaření přidáme k masu připravená rajčata, proužky paprik a pokrájené řapíky celeru. Krok 3: Máslo prohněteme s moukou, uděláme malé kuličky a asi hodinu před koncem vaření vložíme do omáčky, přilijeme zbytek vývaru a necháme provařit (kdo nemá rád, může nechat jen přírodní bez zahuštění). Na závěr vmícháme olivy.

Zveřejněno 20. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky se zeleninou a olivami v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yojw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky se zeleninou a olivami v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yojw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

zujali: omlouvám, se, že odpovídám až dnes - určitě to jde připravit bez PH ;-):-) děkuji:-K

Chtěla jsem se zeptat zda se to dá dělat i normálně. Nemám totiž PH. Ale vypadá to moc lákavě <3

Maris - ja jsem rada za kazdy novy recept v PH. Takze bodik je jasny.:yes:9:yes:

Bibinko, olivy jdou samozřejmě vynechat;-)

Maris, moc pěknej recept i krásně vybarvená fotka:-! Já bych také vynechala olivy, ty se u nás nejí-prostě nám nechutnají a pak si myslím, že i bez oliv to bude stejně dobré;-)Dávám ti 8. boda:yes:

Děkuju:-K
Já jsem si, bohužel, neuvědomila, že ten řapíkatý celer není běžně k dostání, je tam dobrý, ale určitě by šlo dát kousek kořennového.
mirco:-) - u nás zase jsou olivy jedno z mála, v čem " jede " celá rodina:-))

Maris,teda toto sa ti podarilo:-OTie čierne olivy na bielej ryži a k tomu tá červená šťava,krásne farby a aj výborný recept:yes:Ja mám olivy moc rada a hlavne tieto veľké čierne a ten řapíkatý celer tiež u nás asi nezoženiem,ale hádam sa dá nahradiť aj obyčajným (ide hlavne o tú arómu) a toho mám v pivnici dosť:-DUkladám a dávam bod:-)

Maris, vypadá to úchvatně! Já jen, kde teď vzít ten řapíkatý celer, věřím, že je tam dost důležitý a mi teď chybí i ten obyčejný. Každý rok si ty natě namrazím, co nejvíc můžu a už mám jen natě v kostičkách na led. U nás prodávají čerstvou bazalku, rozmarýn, snad mátu v kořenáčích. Na ostatní bych se musela vydat do Havířova, nebo Karviné.:yes:

Vypadá to moc pekně, 4 bodík.:-K

Maris recept vypadá krásně.:-pPosílám bodík a určitě udělám.;-)

Maris:-)další tvůj receptík s fotečkou radost pohledět:-K.Přiznám se,že v olivách "nejedu",ani nikdo z mé rodinky:-(,ale jinak všechno ano:-p.No a ještě "nejedu" v PH;-(,ale ten se myslím dá nahradit obyč.kastrolem-alespoň trošku;-).Druhá boďka je tvá a já ukládám;-).

:-p:yes:

Tématické fráze:
vepřový plátek se zeleninou, vepřové maso s olivami, řapíkatý celer na vepřový plátek, veprovy prirodni platek se zeleninou, přírodní plátek se zeleninou, vepřový plátek s dušenou zeleninou, vepřové plátky v ph, přírodní vepřový plátek se zeleninou, vepřove platky na olivách, vepřové olivy, vepřové plátky na zelenině, vepřové platky recepty, přírodní vepřové se zeleninou, vepřové se zeleninou z jednoho hrnce, přirodni platky se zeleninou, veprove s olivy, vepřový plátek s olivami, vepřový plátek na olivách, vepřové plátky, plátek na zelenině s olivami

Suroviny:
plec vepřová, paprika čerstvá červená, rajče, protlak rajčatový, cibule, česnek, celer, olivy černé, víno červené, bujón, máslo, mouka, koření adžika, sůl, pepř, cukr

Přidat fotografie receptu