Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboračka v PH

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Khase

Snadný

Doba přípravy 270 min Doba přípravy: 270 min

270 min (270 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 645 kJ /
632 kcal
Bílkoviny12,47 g
Tuky31,18 g
Vláknina26,71 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 352 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy64,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nakrájíme na kostičky, zeleninu (já dala celou), jíšku, kroupy, koření, sůl, 1/2 hodinky namočené houby a vodu dáme do PH, zapneme na 1 stupeň a na cca 4 hodiny.

Pak vyndáme zeleninu - rozmačkáme vidličkou a je hotovo :)

Zveřejněno 21. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1WLo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1WLo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:-K Hurá, přibývá lidí co zkusili pomalý hrnec. Bude přibývat i receptů. My ho moc rádi, jídla české kuchyně jsou nejlepší až druhý nebo třetí den, tedy uleželá. Tenhle hrnec to zvládne za 8 hodin a s přípravou je míň práce. ;-)

Tak i ja s troskou do mlyna. Do PH jsem se zamilovala na "prvni ochutnani" a jsem rada, ze tu receptu na nej pribyva. Ale je pravda, kdo neochutna, neuveri.:yes:4:yes:

Nedá mi to nenapsat své zkušenosti s PH. Taky mi nejdřív unikal smysl osmihodinového vaření masa a omáčky, ale kdo to nezkusí, neuvěří.
Vtip je přeci v tom, že do PH "nahážete" téměř všechno najednou, nastavíte stupeň a dobu vaření - a můžete jít třeba spát, nebo do práce, nebo ven s dětičkama.
Teda má too jednu podmínku, a to časovací zásuvku. Pokud se to naučíte, nastavíte si spuštění varu třeba ve 2 odpoledne a když dorazíte večer uhoněný z práce, máte uvařeno.
Já osobně pomalák miluju. A to natolik, když jsem si vlastní blbostí způsobila prasknutí nádoby, koupila jsem si jiný. Ono se sice v tom původním dál dá vařit, tak ten druhý je ve skříni, ale mít víc místa, užila bych oba.
Závěrem:
Vaření v PH je úsporné co do energie, mnohem méně se podlévá, daleko míň koření a solí a v pohodě se v něm dá dělat skvělé jídlo bez tuků.
Preferuji ten způsob, že do něj nahážu vše potřebné a dál se o to skoro nemusím starat. Nanejvýš kouknu po několika hodinách, jestli není třeba promíchat a tak. :yes:
Ještě - pokud jde o vývary z masa (polévky), nemá PH konkurenci

I já se musím přidat se svými zkušenostmi k Marisce.PH mám teprve 14 dní, byla jsem také vždy skeptická,ale teď musím říct že jídlo má opravdu daleko lepší chuť:-p, např.když jsem vařila hovězí polévku vždy jsem musela při vaření v obyčejném hrnci přidat nějaký bujón, v tomto hrnci nikoliv.:-pOpravdu jsem ráda že mně děvčata přes TOPky přesvědčila.:-))

Jaruško, spagi - než jsme měla PH, tak bych řekla totéž - proč vařit polévku čtyři hodiny :-O, ale teď, již po zkušenostech vím, že polévka je daleko lepší. Zkoušela jsem zeleninový vývar se stejným množstvím zeleniny, jak jsem byla zvyklá v normálním hrnci a výsledek se nedal srovnat. Z PH jsou chutě daleko intenzivnější. Paradoxně - i když vaří několik hodin - tak šetří čas, protože se nemusí vůbec hlídat, může se jít třeba na procházku a po návratu je uvařeno a to s hrncem na sporáku nejde. ;-):-) Tím tady nechci říct, že jsem na sporáku přestala vařit, ale PH používám často.:-K

Mám PH skoro měsíc a zkouším všechno co se v tom dá vařit,je pravda že maso a omáčky jsou hlavním důvodem proč jsem si PH koupila,v přiložené kuchařce ale jsou i recepty na polévky tak proč to nevyzkoušet;-),a zrovna u té mojí bramboračky se mi líbí,že nemusím vařit krupky vedle a hlídat je a i bych řekla,že jsou ty polévky i chutnější,dělala jsem tedy zatím jenom hovězí polévky(ty jsou mimochodem daleko lepší než v normálním hrnci) a tuto.

No mně na tohle PH asi teda taky ne.... chápu ho u masa....

Já pořád asi nechápu systém PH. Teda chápu ho u masa, které trvá dlouho než je měkké. Ale vařit v něm polívku 4 !! hodiny, když ji můžu mít během hodiny na stole se vším všudy...pomocníci v kuchyni by měli šetřit čas...nebo ne?

To mě se recept líbí.Je dobře mít plno jiných variant, jak se dá uvařit bramboračka a nebo jiné polévky.:-)

já si bramboračku představuji trochu jinak. :-S

Tématické fráze:
bramboračka v pomalém hrnci, recepty v ph, bramboracka v ph, bílá bramboračka, bramboracka z hlivy, too recepty, bramborová polévka v pomalém hrnci, maďarská bramboračka, bramboračka z pomalého hrnce, vaření v ph, polévky v ph, bramboračka z hlívy ústřičné, bramboračka pomalý hrnec, jak dlouho varit susene houby, bramborová polévka z pomalého hrnce, jak dlouho se vaří hlíva ústřičná, jak dloho se vaří kroupy, bramboracka, bramboračka v v pomalém hrnci, nej bramboracka

Suroviny:
brambory, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, kroupy, majoránka, pepř, sůl, kmín celý, sádlo, jíška, houby sušené, voda

Přidat fotografie receptu