Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mexický kuřecí guláš

Hodnocení receptu je 5,0 (56×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Porce: 1 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 817 kJ /
673 kcal
Bílkoviny55,13 g
Tuky8,81 g
Vláknina63,67 g
Cholesterol 55 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy62,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na lžičce oleje orestujeme maso tak, aby zbělalo. Krok 2: Přidáme cibuli a česnek, až zesklovatí. Pak přidáme kečup, mletou papriku, promícháme a hned zalejeme fazolemi i s nálevem. Krok 3: Přivedeme k varu a v trošce vody si rozmícháme lžičku S olamylu a guláš jím zahustíme. Dochutíme sójovou omáčkou, vegetou, majoránkou. Krok 4: Podáváme s chlebem.

Zveřejněno 22. 1. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-magazín AHA-recept zde dala paní Lenka Němcová

Vyzkoušejte, je opravdu vynikající !!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mexický kuřecí guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0YKG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mexický kuřecí guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0YKG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (70)

Guláš byl moc dobrý. Rychlý a lehký oběd, v létě ideální :-):-K

:yes:

Výborné,před chvílí dovařeno a moc chutná:yes:

Gulášek je výborný:yes: a rychle hotový, takže pro vařený v týdnu , když chodím do práce, je suprový a navíc chutná:yes::yes:.

bystrouska: Díky, to mne moc těší :-)

Mě by zajímalo proč v poslední době mouka vůbec nezahuštuje,to bych jí tam musel dát kilo aby to zhoustlo a druhý den po ohřátí je to opět jako voda.To samý solamyl.První den ok hustý,ale po druhý po ohřátí to zvodnatí.:-//:-//:-//

pavel: Tak to se mi ještě nestalo!! A mouku používám minimálně. Pokud se jí můžu vyhnout co se zahušťování týká, udělám to.

voduska:;-)

výborné..já dávám místo kuřecího masa uzené, taky dobrůtka:-p

pazderka83:;-) díky za vyzkoušení. Taky dělám všechno "odboku" vyjma pečení zákusku.;-)

Recept jsem delala k dnesnimu obedu,tudiz jsem musela zvetsit porci. Vzhledem k tomu,ze se mi nechteli vsechny ingredience prepocitavat,tak jsem davala vse od oka. Jen kecup jsem nahradila protlakem. Nevim tedy jak chutna original,ale muj vytvor nebyl spatny. Jen mi tam neco chybelo v chuti a nevim co. :-D :-P

Kacita a Sofinka: Dej vědět;-)

Budu to dělat na oběd:-). Určitě to bude super :-))

Miroslav Králík: Změna je třeba!:-))

Miroslav Králík 28. 12. 2013 13:40
Tak mam kuřecí prsa a řízky už nechci ani vidět. Jdu na ten KUŘECÍ GULÁŠ:yes:42mira@seznam.cz

clupmi: Nabídku jsem dostala;-), ale musela jsem odmítnout kvůli malého bytu. To by se asi museli postavit na štafle venku a natáčet z okna:-D

Jani, vidím ten zdravý chléb na první fotce a musím se smát. Je to jak ta hláška z filmu Tankový prapor: "Tak je to spravne, tak to ma byt." :-D Takže samozřejmě +:yes:, u tebe to ani jinak nejde!!! Nevařila jsi ještě s Babicou - měl by tě tam přihlásit. :-K
http://clupmi.blog.cz

papa1649: Díky i za foto;-)

Tak Janí, dali jsme si to dneska k obědu s rýží. S chlebem se mi to zdálo moc drahé, vždyť na chleba se nám důchodcům těžko vydělává a proto jsme zvolili tu rýži. Jinak fakt chuťově vyvážené.:yes::yes::yes:
Posílám též odkaz na Jemný Fazolový guláš.
http://youtu.be/5W9gt-z3Yyw

Mls-3: To jsem moc ráda;-)

nám taky chutnalo a bodík letěl :-D

chocolate: díky moc!!!:-)

Jani, je to výborné, děkuji za inspiraci na dietní oběd.Fazole jsem použila bílé a do základu přidala nadrobno nastrouhanou mrkev a rajče, zahušťovat díky tomu nebylo třeba.Přidávám foto:yes:.+29

kordy: díky;-)

Výborné :yes: rychlé, levné a chutné :-* dneska jsem dělala k obědu s kuskusem a všem moc chutnalo. přidávám bodík :-))

Hendrychova.K: děkuji:-) hned mám lepší náladu;-)

Ááá, je vynikající!:yes:

Hendrychova.K: budu.;-) Myslím, že na tom není co pokazit;-)

Tak zítra to jdu také zkusit. Držte palce :-):yes:

cameira: díky moc za názor i vyzkoušení;-), jsem ráda, že chutnalo;-)

tak příteli jsem zatajila,že je to dietní recept a měli jsme dneska k obědu - z krůtích prsíček, přidala jsem ještě nasekanou chilli papričku a trochu kukuřice. Bylo to opravdu výborné a určitě jsem nedělala naposledy. K debatě o škrobu: nechcu být za rejpala,ale hlavní složka mouky je škrob a v malém množství,jaké je v tomhle receptu, tam žádný výrazný zdravotní nebo dietní rozdíl nebude. Pokud chce někdo omezit škrob, tak spíš doporučuju číst složení potravin - např. jogurtů,kečupů...ve většině z nich je jako zahušťovadlo modifikovaný škrob:-)

senky: Jééé, tak jim něco nechte!:-D Díky moc:-8

Nechala jsem se inspirovat a právě ho obědvám ;-),je opravdu vynikající:yes::yes::-)Bodík už letí;-)
Jen tak mimochodem:-D máme plný hrnec!! Jsem zvědavá,jak dlouho vydrží,až se chlapci vrátí z výletu:-D:-D

Ceres: konečně?:-O Tak tomu moc nerozumím, ale jsem ráda, že se ti guláš líbí;-)

Můj oblíbený recept, vynikající, konečně posílám bod! ;-)

Cele nasi rodine chutna, vzdycky delam do velkeho hrnce aspon na dva dny :-)). Tohle fakt muzem. :-p:-K

Suvicka jéé, děkuji a že je to docela dobré?;-)

Janicko, mas chute jako ja ;-). Miluju fazole, tak jsem tento gulasek zacla delat nezavisle na tobe, ani jsem o tomto receptu nevedela:-)). Zkousela jsem s kurecim masem i veprovym, zahustuji moukou a fazole nemam z konzervy, ale normalni, pres noc odmocene. At tak ci tak, je to vyborne jidlo. 16. bodik jsem proste musela poslat. :yes::-K:-K:-K

Daniella O. určitě nebude;-)

Jani,tuto polevku urcite vyzkousim, libi se mi, ze bude hodne rychla a dobra. Delam take neco jako mexickou polevku nebo gulas, ale rodile mexiky by z nas asi trefilo, kdyby to videli;-):-):-):-). Nahodou nam ale jednou pomahali stehovat a moc jim chutnalo, jenom nazev jsem jim radeji nerekla:-D:-D:-D. Recept take pridam, i kdyz je z polotovaru. Snad to nebude vadit...????;-):-K

Ceres (neregistrovaný/á) ani nevíš, jakou mám radost, že jsi vyzkoušela. Díky.;-)

Sice jsem smažila na másle a zahušťovala normálně moukou, ale i tak, bylo to výborný, mňam!:yes: Přítel byl navývost spokojen (a já též, jelikož skoro nevařím a bojím se toho)

Lenullka děkuji :-8

Můžu říct jedno jediné, MNAM :-p:yes:

Určitě vyskouším:-p:yes:

:-))Tak to určitě vyzkouším gulášky všeho druhu u nás mají vždy úspěch,děkuji za nápad.:-p

Já solamylem, u kuřecího pokaždé, mouku je třeba min.20 minut provářet(což ty víš)...zítra si dáám:yes:

Luci, myslím, že nebudeš litovat. Není moc dietních jídel, které by mi tak chutnalo, jako tohle. A hlavně, to by si dal i člověk, který váhu neřeší;-) Jo a klidně si to zahusti moukou,;-) nebo maltou?:-)):-D

Jani tohle si neukládám, hned si píšu na papírek, co si dokoupit a určitě si udělám.Holky, já i v dietě občas zahušťuji škrobem(sojové maso atd.).Nijak mi to nepřekáželo, ale samozřejmě se ráda nechám poučit..;-)

To vypadá na výborné pochutnání...:-p Ukládám, Jani.

;-)

Iljusa vždyť já vím;-)

Jani - to bylo myšleno jako rada - ne proto, abych tě nedejbože poučovala - je to jen na tvé volbě - promiň, myslela jsem, že ti to pomůže - on totiž občas lékař neví moc o chemii - viz mé zkušenosti na webu z návštěvy jedné obezitologické poradny. ;-)Jak uvádíš níže - měla by si např. jíst 200 g kuř. masa a jen 100 g brambor a zeleninu - ;-)

spagetka já přece používám celozrnnou mouku! Ale na chleba a pod! Ladi, já ten škrob i tak používám tak jednou za měsíc necelou malou lžičku, pro mne za mne, ať si to každý zahustí třeba maltou, když mu to bude chutnat! Běžné mé jídlo je i tak kuřecí prso 100g a 200g brambor a nějaký salát zeleninový. Ten jídelníček mám daný, ale čočka s rýží mi fakt nechutná:-//, tobě by v rámci hubnutí chutnala? Máš vůbec představu, jak dlouho jsem nejedla něco normálního? Dieta není o tom, že by někomu mimořádně chutnala, ani náhodou! je to velké odříkání s nic moc výsledky. Samozřejmě vím, jaký mám glykemický index, ten mi paní doktorka počítala a počítá stále. Holt je to ještě tak na 10 kg dolů. Jen se snažím co můžu si zvyknout a komentáře tohoto typu mi fakt moc nepomáhají.:-//

Jani R. - trochu si odporuješ, fajn bílou mouku jsi vyřadila, celozrnnou nechceš, tak jakou používáš? A myslím, že to co sem dala Iljusa, na to nemusíš mít žádný IQ, jen chuť to pochopit.Promiň, ale je to tak, a zahušťovat v dietě škrobem je BLBOST.

Iljusa nevím, kde studovalaa je mi to fuk;-). Myslím, že je to o každém člověku, co jak potřebuje. Já podle vyšetření mám zadané určité suroviny, kterých se držím a zatím docela úspěšně. Bílé pečivo nejím vůbec, takže ani bílou mouku. S celozrnnou nemám zkušenosti, co se týká zahušťování a to, co mi tady "odkazuješ" mi celkem nic moc nepoví, jelikož jsem ducha mdlého:-)):-D;-)

Jani - ať ti p. doktorka vysvětlí, co je glykemický index - často právě on může za to, že lidé nehubnou, neboť volí špatné suroviny, které mají vysoký GI. Pokud ti lékařka doporučila zahušťovat škrobem, přemýšlím, zda neabsolvovala lékař. fakultu v Plzni.
Příklad: meloun - kJ velmi málo, glykemický index vysoký - tudíž, nejíst - nebo jen tak kousilínek, to samé mrkev - vařená NE, syrová ano - luštěniny - všechny baštíme, mají nízký GI.
Těstoviny - zásadně z tvrdé pšenice nebo celozrnné - levné cca za 7 kč - hnus na dietu (i na jídlo).
Rýže - hnědá, neloupaná, ovoce - pouze peckoviny. Bramborová kaše - NE, brambory jen občas.
Takto by se dalo pokračovat ...... ;-)
Škrob - má v ideálním cyklu jako konečný metabolit glukozu, či tuk- je to rozlišeno aerobní či anaerobní glykolýzou.

Zasílám odkaz na GI - vše co je nad 50 - NEJÍST:-!:-!pokud chceme zhubnout:-p
http://hubneme.hustej.net/hubnuti/glyk_indexy.html

Tak ten vypadá dobře, vím Jani že vaříš zdravě, tak to mě těší dvakrát víc a proto brzo udělám.bodík.:yes::-)

Jani, ale těch 22 kilo neviselo na tom škrobu, že ne? ;-):-D:-D

Jani, no toto jídlo vypadá moc hezky a jedle ... dávám bodík :yes: +7
M.j. já některá jídla taky zahušťuji solamylem, zdá se mi to ve výsledku i chutnější, než s moukou :-8

Spagi, mám to doporučené přímo od doktorky, jedna lžička snad není taková hrůza. Je to méně, než jedna lžička mouky. Já se přiznám, že celozrnná mouka do něčeho takového..:-S eééé, ne!! Ještě něco, k tomu škrobu. Kámoš začal zahušťovat škrobem místo moukou a za půl roku měl dole 22 kilo;-)

jani, ale solamyl na dietku není moc o.k.;-)

Ještěže jsem po jídle :-) Ale příště určitě udělám:yes::yes::yes:+4.

To není pro Láďu, ale pro mne, holky!!;-)

jj, Iljusa má pravdu, nějak jsem solamyl přehlédla, cukráři by fakt neměli (a ani mi dietáři);-);-) jen si myslím, že přidávat sladidlo se nemusí, ale je fakt, že někdo to radši

Jani R - vynikající receptík - dělám také - jen bych měla připomínku k tomu Solamylu - je to čistý škrob :-( - raději bych zahustila moukou celozrnnou nebo z tvrdé pšenice, místo kečupu bych použila rajčat. protlak bez cukru (pokud chce někdo sladkou chuť-dochutí Huxolem) Neměj mi za zlé - jsou to detaily - ale tak se sníží glykem. index pokrmu ;-) Což je důležité i pro tvého miláčka :-K
Takže je to zase za bodík ;-)
Chválím hlavně ty fazole - bezvadný přísun bílkovin a vlákniny, dělám to i bez toho kuř. masa ;-)

Cokoli s fazolema na způsob mexika manžel může. Dělá si teda o hodně ostřejší chuť - přidává chilli, tabasco a ostrý kečup, ale to jen do svého talíře, mně plameny šlehat z pusy nemusej (i když muž se diví, prý když začnu ječet, tak je to horší než peklo :-D:-D:-D), jinak :-p:yes::yes:

No co,to by si člověk nesměl pomalu dát nic:-))následky nenásledky věřím,že je to dobrota a tak ji co nejdříve udělám taky.:-)):-K

Simčo, je to fakt raz dva!!! Já jsem se opravdu tak dlouho dobře nenajedla! Uvidíme na pozdnější následky, ale ať!!:-)):-D:-))

Jani,to láká už jenom svou jednoduchostí a barevností.je to taková rychlovka a to mám ráda.:-))Dávám bodík:yes::-K

Tématické fráze:
kuřecí guláš, mexický guláš, kuřecí guláš recept, gulas z kureciho masa, mexický guláš recept, kuřecí guláš s fazolemi, mexický fazolový guláš, recept na mexický guláš, kuřeci gulaš s prsiček, fazolový guláš s kuřecím masem, mexický fazolový guláš recepty, guláš z kuřecích prsou, guláš kuřecí, dietní guláš, recept na kuřecí guláš, guláš z kuřete, mexický guláš z kuřecího masa, recepty kuřecí guláš, gulas s kureciho masa, zahušťování škrobem

Suroviny:
prsa kuřecí, olej olivový, cibule, fazole červené sterilované, kečup sladký, majoránka, česnek, paprika sušená sladká, omáčka sojová, vegeta, solamyl, koření chilli tekuté

Přidat fotografie receptu