Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboračka s houbami

Klasickou českou bramboračku připravíme ze zásmažky zalité vývarem, do kterého přidáme dostatek zeleniny a houby. Polévku ochutíme kmínem, česnekem, majoránkou a aromatickým libečkem. Provoní dům a zahřeje.

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Radulinka6 Radulinka6

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 658 kJ /
396 kcal
Bílkoviny14,73 g
Tuky2,29 g
Vláknina34,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 555 mg
Sůl1,18 g
Sacharidy63,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby předem namočíme do vody. Krok 2: Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dorůžova, zasypeme 1 lžící mouky a usmažíme zásmažku. Zalijeme vývarem, prošleháme a mírným varem vaříme 20 minut. Krok 3: Přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, scezené houby, mletý pepř a libeček. Vaříme 10 minut, nakonec přidáme kmín, utřený česnek a majoránku. Krok 4: Na talíři posypeme petrželkou nebo pažitkou.

Zveřejněno 22. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1gY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1gY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Já zas nechápu proč všichni všude hnojí masox :-)) kdo ho nechce, ať ho nežere.. nic těžkýho, ne? :-8

dekuji za recept super :-))

Proč proboha všude cpete masox? K čemu? Do tak aromatické a chutné věci?? Nechápu a je to s prominutím humus.:-(

Dneska na zkoušku poprvé, tak uvidím...:-O...:-D

Radulinko - vcera jsem tu tvoji bramboracku uvarila v Irsku pro rodinu meho pritele. Uz tady ziju pres 6 let. Mela jsem docela strach, protoze jak je znamo o Irech, tak nemaji radi ochutnavat nova jidla. To bych vam prala videt, jak se vsichni olizovali az za usima :-D hned jsem kazdemu musela dat recept - tvuj recept Radulinko - mockrat dekuji :-! :-K. Od ted i v Irsku budou varit tvoji vybornou bramboracku :-! well-done :yes: Taky miluju libeček, vzdycky kdyz jedu domu, pokazde si ho privezu spolecne se susenyma houbyckama. Musim si priste privezt seminka a vysazet ho tady po mistnich zahradkach :-)) protoze uz i tady libecek miluji a ja ho nikdy nemam dost pro vsechny :-D :-K Dekuji

Vypadá dobře,ale nikde jsem se nedočetla,že někdo přidává vajíčko,ty mi tam musíme mít,jinak to není bramboračka.;-)

tipovala bych, že to jsou nočky

Ivinko co jsou kudlásky?

Libeček je opravdu nejlepší koření,také bych ho nacpala do všeho.Mám ho na zimu usušený i zmražený.Bramboračku máme také nejradši,ještě do ní musím přidávat kudlásky.:yes:

určitě chutná polévka, ale ten talíř je nádherný

:yes::yes::-p

Libeček také miluji, dokonce kousek přidávám i do hrnce s bramborami, když je vařím, je super:-p3.bodík;-):yes:

(Radulinko - "uteklo" ti "b" v názvu ;-)) To tady asi bude mezi polévkami, vzhledem k tomu ale, že Radulinka uznává a používá mé nejmilejší koření - libeček, který, jak tvrdí mužská část rodiny, bych nejradši nacpala i do švestkových knedlíků :-D:-D:-D, tak :yes::yes::yes::yes::yes:
Maggi se mu nevyrovná, ale jako náhražka ;-);-)

Nádhera!!! I u nás vede.:-K

Tématické fráze:
domácí bramboračka, nejlepší bramboračka, bramborova polevka s houbami, nejlepší houbové recepty, bramboracka, bramboračka recept, recept bramboračka, bramoračka, bramboracka video, bramboračka s kroupami, houbova bramboracka, nejlepší bramborová polévka, kudlasky, recepty s houbami, recepty s houbama, babiččina bramboračka s houbami recept, výborná bramboračka, bramoračka s houbami, bramboračka se sušenými houbami, recepty bramboracka

Suroviny:
tuk, cibule, mouka hladká, vývar masový, houby sušené, celer, petržel, mrkev, kapusta, brambory, pepř mletý, sůl, kmín celý, majoránka, libeček, koření polévkové, nať petrželová, česnek

Přidat fotografie receptu