Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře či slepice úplně do mrtě

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 793 kJ /
2 341 kcal
Bílkoviny107,30 g
Tuky28,30 g
Vláknina36,70 g
Cholesterol 96 mg
Sodík 2,25 g
Sůl5,20 g
Sacharidy395,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z kuřete vykrojíme prsa, ta zpracujeme dle vlastního uvážení, řízky, čína atd. Pokud děláme slepici, necháme ji celou a nebo prsa uděláme na paprice, záleží na tom, jak se rozhodnete. Zbytek kuřete dáme vařit do menšího množství studené vody, osolíme, až voda začne vařit, protože jinak se sůl usazuje na dně a ničí nám nádobí, přidáme koření, jako kdybychom vařili polévku. Pokud budeme mít čas, necháme vařit mírně, ale co nejdéle, aby byl silný vývar. Maso by mělo úplně odpadat od kostí a krkovička též, aby měkká byla. Krok 2: Pak vyndáme maso, vyjmeme koření, vývar buď odlijeme nebo zredukujeme na takové množství, aby se v něm daly uvařit celé těstoviny se zeleninou a nemuseli jsme nic už slívat. Po dobu vaření těstovin musíme míchat, protože té tekutiny je tam mnohem méně, než jak je obvyklé. Když máme těstoviny uvařené, s částí vývaru počítáme i na zeleninu, tudíž to bude trochu řídší směs, nyní vsypeme do toho základu nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, i drobně pokrájený pórek a necháme zeleninu jen pod pokličkou těstovinách dojít, je zbytečné to už vařit, ať se zbytečně nepřipravujeme o vitamíny Krok 3: Mezitím obereme maso od kostí, nakrájíme krkovičku a dáme zpět k těstovinám. Vše promícháme, přidáme drcený kmín, mletý pepř a utřený česnek se solí, kdo chce, přidá trochu podravky. Toto vše pak dáme na vymaštěný pekáč a v troubě zapečeme.

Zveřejněno 25. 1. 2010

Poznámka autorky yanull

Toto jídlo je velmi dobré díky tomu, že jsou těstoviny uvařené ve vývaru a spolu s masem a zeleninou vytvoří dobrůtku. Dělám toho více, protože druhý den po rozležení je to ještě lepší. Kuře zpracujeme na dva způsoby - prsa a takto ten zbytek, tedy úplně celé, zůstanou jen kosti, proto kuře do mrtě :-) Měli jsme s okurkou, ale dobrý je k tomu jakýkoliv salát.

Jen ještě jednu poznámku, pokud budete vařit slepici a byl by ten vývar hodné silný nebo mastný, tak ho nedávejte všechen, ale část ho odlijte a můžete z něj mít ještě polévku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře či slepice úplně do mrtě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gvjr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře či slepice úplně do mrtě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gvjr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Už dělám ale potřetí. Báječné využití slepiček ;-) ... zkoušela jsem i s kuřetem, ještě větší dobrota ... :-p

Jani, krásný, voňavý a chuťově vyvážený recept:-p:-p:yes:.
:-!:-)):yes::yes::-K. +10

No to může být bašta,něco podobného dělávám:yes:

"úplně do mrtě" se směju!!!:-)):-D Moc dobrý receptík!;-)

Baruško, ono to takhle hotové není tolik atraktivní, ale jak dobře to chutná, se bohužel vyfotit nedá ;-):-)

Janicko, moc zajimavy receptik. Pridavam bodik a ukladam. Zapecene testoviny mam rada.:yes:2:yes:

Tématické fráze:
čína ze slepice, slepice recept, zapečené těstoviny se slepicí, co s uvařeným slepičím masem, co uvarit ze slepice, těstoviny se slepicí, řízky ze slepice, slepičí prsa, recepty co ze slepice, prsa ze slepice, slepice recepty, těstoviny pro slepice, vývar ze slepice, recepty ze slepice, slepice jako čína, vařím kuře, vývar ze slepice, recepty slepice, co uvarit z prsou ze slepice, prsa ze pro slepice

Suroviny:
kuře, krkovice uzená, sůl, pepř celý, koření nové koření, mrkev, celer, pórek, libeček, těstoviny, česnek

Přidat fotografie receptu