Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená červená řepa

Sladká, šťavnatá a plná přírodní chuti - pečená červená řepa je ideální doplněk k vašemu hlavnímu jídlu. Každý kousek nabízí šťavnatost a jemnou křehkost, ať už ji dochutíte kořením, česnekem nebo zakysanou smetanou.

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 220 kJ /
1 248 kcal
Bílkoviny34,10 g
Tuky25,40 g
Vláknina66,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 523 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy206,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Surovú červenú repu očistíme a nakrájame na polkolieska tenké asi 2 mm. Krok 2: Na pekáči zmiešame s posekaným cesnakom a ostatnými surovinami a tesne prikryjeme alobalom. Krok 3: Dáme do rúry piecť na 200 °C asi 1,5 hodiny.

Zveřejněno 25. 1. 2010

Poznámka autora magdalenka

Možno je energeticky náročná príprava, ale výsledok stojí za to. Vegetariánska návšteva bola vždy veĺmi spokojná.

Konzumujem teplé ako prílohu k mäsu alebo aj studené ako šalát.

Ja si pridávam smotanu, manžel si pridáva mäso.

Na viacerých weboch je podobná verzia prípravy pečenej červenej repy, skúšala som s oreganom, alebo majoránkou, nakoniec som ostala pri tejto mojej verzii.

Niekedy pečiem cviklu iba umytú a zabalenú v alobale. Potom ošúpem, nakrájam na rezance, zmiešam s kyslou smotanou, soľou a cesnakom. Neskutočná lahoda!

Alebo si upečiem čerstvé bagety od Cathleen, natriem maslom a pokladiem plátkami pečenej repy, osolím...

Pretože sa pečie relatívne dlho, oplatí sa upiecť viac kusov - menšie po jednom, väčšie prekrojené. V chladničke vydržia pár dní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená červená řepa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XLE8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená červená řepa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XLE8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

:-)<3:yes::yes: Červenou řepu mám ráda na všechny způsoby , pečená je luxusní :-K

Marie Svarcova:Áno, je skvelá. Trochu dlho trvá pečenie, ale výsledok úžasný.

KatkaCechova: ja viem...:-8

:-8 moc moc moc dobré!

sarka67: surova, preto dlhsi cas pecenia.

Repa se pece uvarena a nebo syrova?
Dekuji

Výborná jak se smetanou tak s masem <3

Martin: súhlasím...;-)

stemilla 5. 5. 2013 15:45
Mám v troubě, řepu miluju, ale dělám jen salát s křenem. Uvidíme už
se těším.www.stemilla@seznam.cz

JaneeS: Dúfam, že nebudeš sklamaná...je to trochu energeticky náročné, ja viem. Snáď to niekomu u vás zachutí a nebudeš musieť vyhadzovať.

magdalenka: Děkuji za rychlou odpověď :-) jdu tedy na to, snad se to povede a bude chutnat :-))

JaneeS: podľa tohoto receptu ak budeš pripravovať červenú repu - to znamená dlhé pečenie - 90 minút a dáš tam med a všetko, varenú alebo naloženú repu to pripomínať nebude určite. Trochu to skaramelizuje, ale aj "zhandrovatie" dlhým pečením, je to sladkavé aj kyselkavé, aj trošku cesnakové aj korenené...ale chuť pôvodnej repy je preč. Neviem to popísať, neviem k ničomu prirovnať, skús vyskúšať. Prípadne to spapá niekto z tvojho okolia, komu to zachutí...;-)

Ráda bych se zeptala jak chutná pečená řepa?K čemu přirovnat chuť? Nemám totiž vůbec ráda naloženou řepu (sterilovanou)a tak se bojím aby to nechutnalo podobně...

Jiřinka, naozaj ma to teší...

magdalenka:Moc jsme si pochutnali,budu jí dělat častěji :-p:-p:-p,bodík je zaloužený :-D:-D:-D

Jikotka: nebudeš ľutovať, len ju fakt peč dobre dlho (aj 90 min.), ona nielenže zmäkne, ako keď je uvarená, ale ešte viac "zhadrovatí", scvrkne sa, nejako karamelizuje a už repu ani nepripomína...
A nech ti chutí...:-K

Tak teď jsem jí strčila do trouby a budu se těšit na výsledek:-p:-8,nikdy jsem řepu nepekla,vždycky jsme jí měli jenom konzervovanou...nebo jí dávám do boršče,kam pochopiteně patří:-*už jsem si recept vytiskla :-D:-D:-D,drž mi palce...

amalia: v posledných rokoch "objavujem" takéto veci...:-D

Magdalenka, naše chuťové poháriky sa asi veľmi nelíšia, však?;-)

Ivana79::-K

Magdi,skúsila som podľa tvojho receptu a pridala som aj tekvicu a baklažán,je to taká moja obľúbená kombinácia:-)Už som piekla pár krát,ale ešte nikdy s medom a octom,je to výborné:-*:-*:yes:Mali sme to ako prílohu k mäsu,ale ja si na večeru pridám syr alebo smotanu a dojem to tak:-p+8

1974andrea:Andy, určite nebudeš ľutovať...A keď už budeš piecť - míňať energie, hneď aj viac, alebo aj tú vcelku v alobale, v chladničke to vydrží pár dní. Jednoducho, prudko jedlá vec...;-)

Tak tohle musím vyzkoušet:-p:yes:, mám ve sklepě plno řepy, co jsem sklidila a ještě nezavařila;-)

Jiřička (neregistrovaný/á) - sice nejsem Magdalenka, ale myslím, že bude souhlasit - pokud je to čerstvá řepa, tak zcela určitě ji oloupej,s tou její slupkou by ti to asi nejelo.
Jinak si přečti v receptu její poznámku - 2.odstavec, tam to popisuje i s další možností;-)

Konzervovaná je už samozřejmě oloupaná.;-)

Jiřička 20. 9. 2010 09:11
Magdalenko,
prosím, řepu loupeš nebo ji jen opereš a očistíš od kořínků a krájíš na plátky. Děkuji J.

Dekuji za vynikajici recept. Manzel, ktery normalne repu neji nemuze odolat a vzdy kdyz pecenou repu pripravim tak si pochutna.:yes::yes::-D

urcite vyzkousim, cervenou repu jsem vcera koupila, ale nesehnala jsem k ni kren, takze zitra bude pecena podle magdalenky :-K:-D

Moc hezké a inspirativní Magdalenko:yes:

Magdalenko, červenou řepu mám moc ráda a tak tvůj recept určiě uvítám...věřím, že je moc dobrý:yes::yes::yes::yes:2.

Řepu miluju, něco podobného jsem kdesi kdysi četla, ale nějak se mi to vykouřilo z hlavy:-8 Zkusím to podle Tebe, dík:-K

Teda to jsem ještě nejedla a určitě vyzkouším, zajímavý receptík.

;-)

Dobrý den Magdalenko, vegetarián nejsem,ale jako přílohu k masu vyzkouším. :yes:

Pečená cvikla je neskutočne chutná - cukor v nej mierne skaramelizuje, niečo úplne iné, ako varená. Pečenie dlho trvá, ale myslím, že sa oplatí recept odskúšať...Ďakujem za záujem.

Jsi mě inspirovala. Příště až budu péct maso (např. kuře) zkusím si k němu zároveň upéci i řepu/cviklu. Miluju ji, ale ještě jsem ji nepekla.

Tématické fráze:
pečená červená řepa, červená řepa pečená, pečená řepa, pečená červená řepa recept, pecena cervena repa recepty, červená řepa recepty pečená, recepty z červené řepy, recept pečená červená řepa, řepa pečená, pečená řepa recept, recept na pečenou červenou řepu, recepty červená řepa, červená repa recept, recepty cervena repa pecena, červená řepa recepty, pečená červená, recept cervena repa, pečená červená řepa s medem, recept pečená řepa, červená řepa pečená s medem

Suroviny:
řepa červená, olej, ocet balsamiko, česnek, med, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu