Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníkový závin s povidly

Hledáte recept na neokoukaný moučník, máte rádi chuť povidel a perníkového koření? Pak musíte vyzkoušet tento vynikající perníkový závin. Jeho příprava nezabere mnoho času a uvidíte, že sklidíte uznání.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby odležení těsta

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

2 nohavice

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 384 kJ /
3 677 kcal
Bílkoviny77,91 g
Tuky75,52 g
Vláknina42,50 g
Cholesterol 522 mg
Sodík 240 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy629,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosejeme s moučkovým cukrem, kypřícím práškem a kakaem na vál. Krok 2: Přidáme jedno vejce, rum, med a mléko a vypracujeme vláčné těsto a necháme ho 60 minut odpočinout. Krok 3: Pak těsto rozdělíme na 2 části z každé vyválíme plát asi 4 mm silný. Krok 4: Potřeme každý polovinou povidel a posypeme polovinou mandlí. Krok 5: Srolujeme do závinu, okraje přitiskneme k sobě a povrch potřeme vajíčkem. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.

Kalendář vánočního pečení

Zveřejněno 27. 1. 2010

Poznámka autorky Jaruna18

Recept je od pani Pecháčkové, která s tímto receptem vyhrála v soutěži první místo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkový závin s povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BN42

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkový závin s povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BN42

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (25)

Závin, nebo-li medový přítel je luxusní a pro zlepšení chuti jsem přidala trošku másla a horké kávy.... Přidala jsem trochu mouky,protože jsem tístko měla řídké.... Pak vše o.k. a mňaminka i za surova!!!! :-*:-*:-*:-*:-*

Povidla fakt nemusím, ale tohle ve mě hned zmizlo :-D ukládám do oblíbených ;-)

martin: Proč vyhodit :-?:-O Stačilo přidat trochu mouky, třeba jste měl větší vejce ;-)

zdravím tak sem to zkusil ale nevim kde sem udelal chybu testo se mi lepilo ale hrozne a pak neslo ani vyvalet tak sem ho musel vyhodit ale vse sem dal podle receptu dekuji za odpověď a radu:-)

CHanelino,moc se Ti povedl,ještě lépe než ten můj.dala bych Ti bodík,kdyby to šlo.jinak díky a mám radost.:-K:yes::-))

Tak ten se musí, prostě musí vyzkoušet :-*:-p:-!

Dnes upečeno a skoro všechno zbaštěno :-) Přikládám foto :-)

Těsto hotové, chladí se, válí se, odpočívá se. Pak se na to vrhnu.

naprostá mňamka, málem jsem se přecpala, ale opravdu mooc dobrý perníček:yes::yes::yes::-p

Tak to hned ukládám, protože tuším, že to musí být moc dobré:yes:+11

peču na Vánoce, a je to móóóóc velikánská dobrota :-8

Můj oblíbený perník.Jen před pečením potírám bílkem a závin plním ořechama.:yes:

Pani Pecháčková,moc se mi Váš recept líbil a tak jsem si ho dovolila zveřejnit na těchto našich stránkách.Doufám,že ho někdo vyzkouší a bude chutnat.Děkuji za recept.:yes::-K

Paní Pecháčková, děkujeme za návštěvu a zase se stavte!!:-)

Paní Pecháčková - to je milá návštěva:-), na Váš štrůdlík se taky chystám, učitě je výborný:-p. Přijďte se na nás podívat častěji:-)

Jaroslava Pecháčková Řeřichová 31. 1. 2010 18:42
Všechny tu vespolek zdravím:-K
Jsem ta paní Pecháčková, která s tímto štrůdlíkem vyhrála soutěž (jednalo se o štrůdlování ve Volfarticích kousek od České Lípy, soutěž byla součástí slavnostního rozloučení s létem, já byla první, další dva receptíky můžete najít na stránkách časopisu Chvilka pro tebe 3.číslo).
Jsem moc ráda, že můj štrůdlík chutná a všem se daří ho upéct.:-)
Mějte se tu moc krásně a pečení zdar:-D:-))

Janičko R. pořád se toulám po nemocnicích,takže nemám moc náladu:-S ,ale jsem optimista,takže vše nakonec dobře dopadne :yes: Ale k receptu.To těsto je skvělé,nádherně vláčné a netrhá se.Jen bych asi přidala půl lžičky jedlé sody,aby to trochu vyskočilo.Měla jsem ho trošku placatý.:-))
Magdalenko,opravdu tam nepřijde žádný tuk,taky jsem se tomu divila,ale moc dobře se s tím pracuje.:yes::-p

Dělávám, je moc dobrý.:yes:

Ukládám mńam:-p:yes:

Jarunka, do cesta nejde žiaden tuk - maslo, olej a pod.? Ďakujem za odpoveď!

Jarunko, kam ty jsi nám zmizela?:-O Moc se mi líbí takový perníčkový závin, jak se s tím pracuje?

Tak to musí být moc dobré. Ukládám a dávám bodík:yes:+4.

Jaruš, už jsi tu nějak dlouho nebyla;-), ale za ten závin ti dávám boda:yes:

Díky Ivulinko,je to fakt dobrý,až na tu moji rozmazanou fotku,ale ostatní jsem si omylem vymazala.:-))

Tak tuhle dobrotu si v pusi umím představit:-p:yes:

Tématické fráze:
perníkový závin, perníkový štrůdl, medový závin, povidlový závin, perník plněný povidly a ořechy, medový závin s ořechy, perníková roláda s povidly a ořechy, perník s povidly a ořechy, štrůdl s povidly, perníkový závin recept, medový štrůdl, výborný perníkový závin, perník s povidly, perníčky plněné povidly, recept na perníkový zavin, závin s povidly a ořechy, perníčky s povidly, perníkový závin s ořechy, perníkový závin s povidlím, medový štrůdl s povidly

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, prášek do perníku, kakao, vejce, rum, med tekutý, mléko, povidla švestková, mandle

Přidat fotografie receptu