Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý koláč s rybízem

Vyzkoušejte tradiční kynutý koláč s rybízem, který přináší dokonalé spojení sladkého těsta a lehce kyselého rybízu. Tento nadýchaný koláč je ideální volbou pro rodinné oslavy, letní posezení nebo nedělní odpoledne s šálkem kávy.

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min Bez doby kynutí

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 712 kJ /
4 712 kcal
Bílkoviny91,03 g
Tuky155,52 g
Vláknina22,68 g
Cholesterol 529 mg
Sodík 620 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy725,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z prísad vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Krok 2: Vykysnuté cesto rozložíme na vymastený plech a posypeme husto drobným ovocím. Krok 3: Zmiešame prísady na posýpku a posypeme ňou ovocie. Krok 4: Pečieme pri strednej teplote.

TIP: Jak péct kynuté moučníky

Zveřejněno 31. 1. 2010

Poznámka autorky tejaja

Ak robíme cesto v pekárni, dávame najprv mlieko.

Ak nie, urobíme kvások a vypracujeme cesto s múkou a ostatnými prísadami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý koláč s rybízem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NL3N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý koláč s rybízem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NL3N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Koláč je výborný :-p :yes:

veva, to sa nedá presne napísať. Musíš použiť toľko mlieka, aby si vypracovala stredne husté kysnuté cesto. Nemožno povedať, že 1 dl, pretože to môže byť málo, ale aj veľa. Mlieko sa pridáva do kysnutého cesta postupne. Jeho množstvo závisí od múky.

Koláč vypadá moc hezky. Jen nevím, kolik dát mléka??? Možná to risknu a dám 1 hrníček?

Tejajo:-K výborný koláč:yes: akorát místo rybízu ( ten bohužel nemám;-() jsem dala švestky. Těsto je krásně nadýchané a mám dojem , že se koláč zítřka nedočká:-)). Dávám bod a dovolila jsem si přidat fotku:yes:

Hned bych si nabídla,to mám moc ráda.:-p:-Kdávám:yes::-K

+6:yes:

:-p:-p:yes:4.

Jitka, ja si na koláč ovocie mrazím - biele, červené, čierne ríbezle, jostu, černice aj jahody. A v zime ich už len vyberám a používam, máme drobné ovocie radi aj na zmrzlinu.;-):-p;-)

Nádhera, rybíz miluju. Koláč vypadá velice lákavě. V létě vyzkouším.:yes:

:yes::-p

Terezko, já mám chuť :-p:-p:-p jo a v mrazáku jsou zbytečně dlouho višně, myslím, že je škoda, aby tam zahálely ;-):yes:

Tématické fráze:
kynutý rybízový koláč, táč s rybizem, rybízový koláč kynutý, kynuty kolač, kynutá buchta s rybízem, rybizovy tac, rybízový koláč kluci v akci, recept na kynuty rybizovy koláč, recepty s rybízem, kynutý koláč s tvarohem a rybízem, rybizovy kynuty kolac, kynuta rybizova buchta, kynuty kolac s cernym rybizem, kynuty rybizovy kolac s drobenkou, kynutý koláč rybízový, kynutý rybízový táč, táč s rybízem recept, rybízový táč kynutý, kynutý koláč s rybízem a tvarohem, rybizovy kolac

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí, sůl, olej, mléko, vejce, cukr, rybíz, máslo, cukr moučkový, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu