Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křenová omáčka s uzeným

Máte naspěch a potřebujete uvařit pro hladovou rodinu? Vyzkoušejte křenovou omáčku. Jemnou a typicky chutnající. S plátkem uzeného masa a dobrým houskovým knedlíkem. Příprava zabere jen pár minut a uvidíte, že bude mít úspěch.

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Radulinka6 Radulinka6

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 133 kJ /
271 kcal
Bílkoviny3,64 g
Tuky17,04 g
Vláknina2,76 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 265 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy24,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a připravíme jíšku. Krok 2: Do vzniklé jíšky doléváme za stálého míchání metličkou mléko - do požadované konzistence omáčky. Krok 3: Omáčku provaříme alespoň 20 minut. Krok 4: Osolíme, přidáme jemně nastrouhaný křen a vypneme. Přidáme špetku cukru a zakapeme troškou citronové šťávy, všeho podle chuti. Krok 5: Podáváme s uzeným masem a houskovým knedlíkem.

TIP: Poradíme, jak správně uvařit uzené maso

Zveřejněno 2. 2. 2010

Poznámka autora Radulinka6

Uzená krkovička a houskový knedlík jsou k této omáčce výborné. Dobrou chuť. Krkovici jsem na sucho orestovala v titanové pánvi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křenová omáčka s uzeným

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOrn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křenová omáčka s uzeným

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOrn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

Jednoduché a velmi chutné. :yes:

Dnes jsem ji varila,opravdu je vyborna,udelala jsem k tomu domaci knedlik a to jsme se olizovali.Všem doporučuji:-)

Mňam rychlý a jednoduchý.S poměry cukr, citron,mouka a máslo sem se moc nepáral.Prostě sem udělal jíšku ze dvou lžic másla a přidával mouku jak to zhoustlo přidal sem po trochách mlýko a dolaďoval na požadovaný množství.Když bylo málo omajdy a bylo to moc řídký, tak sem zas přihustil moukou a zas doředil mlýkem až toho bylo akorát.S křenem sem se taky nepáral a šla tam prostě půlka skleničky(190gr).Po odstavení lžíce cukru a pár kapek citronu a zase sem dolaďoval až sem řek dost takhle je to akorát.S krkovičkou na pánvi osmahlou jedna báseň. <3

Jindřich 4. 9. 2016 15:12
Jakožto muž - nešika absolutně souhlasím s "chalupahou". Křenovku jsem neměl ani nepamatuji, hned se do toho dám ;-) , a proto prosím, prosím, můžete ta množství trochu konkretizovat? A ještě jeden dotaz - může být ten křen i konzervovaný (přesněji sklenicovatý :-) )?

Radulinka 5. 9. 2016 10:25
Jindřich: Dobrý den Jindřichu.Víte ono záleží kolik té omáčky chcete.Na jednu porci se dá 1 polévková lžíce másla a 1 polévková lžíce hl. mouky.Nechejte na mírném plameni 5 minut za stálého míchání prosmahnout a potom přilévejte vlažné mlékoa šlehejte, aby se vám neudělaly hrudky.Omáčka nesmí být moc hustá,ale ani jako polévka.Musíte sledovat její hustotu a podle ní po troškách přilévat mléko.Nechejte ji za občasného míchání 7 minut povařit na mírném plameni,aby se nepřipálila.Nakonec osolte ,zakapejte citronem.dejte asi1č.lžičku cukru a 2 lžíce křenu.U kompotového by možná stačila 1 lžíce.Musíte ochutnávat a dolaďovat podle vaší chutě.Už nevařte,křen by ztratil chuť.Takže pokud budete chtít omáčky víc,řiďte se poměrem.Přeji vám zdar a dobrou chuť.Dejte vědět ,jak se povedla.

Právě jsem ji dovařila, je moc dobrá:yes:

chalupaha::-D:-) A čím to vážiš ? Lekárenskými váhami? ;-)

chalupaha 1. 2. 2014 14:05
Jsem zvyklý vařit podle vojenské kuchařky, kde je vše konkretizováno, zejména koření, a to až na mg. Jako většina ostatních budu mít asi problém s odhadnutím množství mouky, druhu a množství smetany či plnotučného nebo kondensovného mléka. Jinak je recept slušný, poté co zkusím jiné a konkretnější, využiji i tento a ozvu se. Množství uzeného odhadnout dokáži, s ostatním to většinou neutrefím = přesoluji a přehušťuji. :-((

Kateřina Müllerová 12. 11. 2013 13:16
moc výýborná omáčka...rychlá, jednoduchá...:yes:

Dnes opět k obědu s uzeným,skvělé.;-):-p

... opětovně uvařeno za účelem vypálení bacilů, a že měla sílu;-);-);-)

Určitě vyzkouším,mám doma uzený jazyk a k tomu to půjde jedna báseň.:-p

vynikající, doplnila jsem kysanou smetanou:-D:-K

dneska premiéra a tak rovnou přidávám fotku :-) mám jen dva knedlíky, víc nesním :-p a dávám bodíky :-K

Dnes jsem poprvé vařil křenovou omáčku a musím říct,že je opravdu jednoduchá a strašně moc dobrá.To bude manželka čubrnět jak dojde z práce.Díky za recept.

vyborna

travajohny@seznam.cz

Vynikající,hlavně jednoduché :-K :-D:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

jednoduchá, vynikající, akorát sem trochu bojovala kolik dát másla a mouky:-)) ale nakonec sem to zvládla:yes:

zizala:nejlepší je Malínský;-)

Dnes jsem omáčku připravila k vařenému hovězímu. Z masíčka jsem měla dobrý vývar, který jsem použila místo mléka na rozvaření jíšky. A pochutnali jsme si i na této variantě - s vařeným hovězím místo uzeného;-)

Vypadá to skvěle a jednoduše,ale čím se dá nahradit uzené? My ho nemusíme :-( ...

100% vyzkouším :yes::-K

teď sem ji dodělala a je fakt úžasná!!!! a hlavně rychlá :-8:-p

Velmi dobrá a všem doporučuji:-p:yes:

Radka,výborná omáčka:yes:Robila som včera,len som pridala trochu kyslej smotany a s tým citrónom to bolo:-p:-pUž budem dochucovať omáčky len s citrónom,je to úplne niečo iné ako ocot:-)

:-D:yes::yes:Připojuji se, křenovka nemá chybu. Skvělý recept, všichni se doma oblizovali.

Právě jsem podle vašeho receptu dovařila omáčku (sice jsem si vzhledem k velikosti našich bříšek upravila množství ;-) ), ale je to luxusní záležitost.. Mám strach, že až příjdu večer z práce, že na mě nezůstane ;-(

Colombo ta omáčka je jak samet :-*:-*:yes::yes:

Dovolil jsem si přidat foto dnešního oběda;-);-);-). Vynikající pochoutka a velmi, velmi jednoduchá na přípravu.:-D

Křenovou omáčku s uzeným máme moc rádi :-!:yes:+

Radulinka6 tak to ten čaj musel mít teda grády!:-)):-D:yes:

Také jsem už dělala křenovou omáčku k uzenému. :yes:+4.

Mám v mrazáku i zázvor.A tuhle jsem si chtěla udělat zázvorový čaj,manžel,že mi pomůže a místo zázvoru mi tam nastrouhal křen:-//;-(

Děkuji za bodíky.k.radulka-křen kupuji v Kauflandu.Dám ho do ig.sáčku,a šup s nim do mrazáku.Při strouhání,neštípe.Už ho tam mám 3 měsíce,a měl pěkný grády.

Radulinko6, když dělám křenovku, tak do ní používám také zásadně uzené maso, prostě se to k sobě hodí a úplně se to chutně snoubí. Znám důvěrně, tak máš jasně boda:yes:

jj, pro ten se musí do přírody ;-):-p

tu miluju ale dneska sehnat křen co má grády je umění! škoda!:-S

Připojuji bodík k české klasice, nám doma chutná též velice :-p;-):yes:

No, já vím, že tahle kombinace nemá chybu!!:yes:

Tématické fráze:
křenová omáčka recept, křenová omáčka, křenová omáčka s uzeným masem, nejchutnější recepty křenová omáčka, nejlepsi křenova omacka, recept na křenovou omáčku, křenová omáčka z uzeným masem, recept křenová omáčka, jak uvařit křenovou omáčku, křenová om, jednoduchá křenová omáčka, uzene s krenovou omackou, omacka krenova, recepty křenová omáčka, top recepty krenova omacka, rychlá křenová omáčka, křenová máčka, recept na křenovou omáčku s uzeným masem, křenová omáčka recepty, křenová omáčka s jazykem

Suroviny:
máslo, mouka hladká, mléko plnotučné, křen, sůl, cukr, šťáva citronová, krkovice uzená

Přidat fotografie receptu