Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezanka na víně

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 361 kJ /
1 042 kcal
Bílkoviny105,99 g
Tuky24,94 g
Vláknina21,08 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 315 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy60,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové nakrájíme na nudličky, cibuli na jemno, papriky na proužky. Krok 2: Do hrnce dáme zpěnit cibulku, na ní osmahneme maso, aby se zatáhlo, přidáme masox, gyros koření, chilli, sůl. Podusíme až je maso měkké. Krok 3: Přilejeme vodu dle potřeby- kolik chceme omáčky, přidáme papriku, víno, protlak, hl. mouku s vodou na zahuštění -nevím kolik mám napsat, jak máte rádi zahuštěno - a provaříme, aby nám paprika zkřehla cca 10 minut. Dochutíme podravkou a podáváme.

Zveřejněno 3. 2. 2010

Poznámka autorky k.radulka

Jako přílohu volím rýži, maso můžete dát i krůtí nebo hovězí roštěnou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezanka na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MwyR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezanka na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MwyR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Radulko, to se nemusí použít mouka, mě stačí solamyl do vody a splní to perfektně svojí funkci;-) Ale sem si všimla, že to je rok starý recept, asi mi nějak utekl, byl vložen 3.2., ale loni a já na rok nekoukla a vítám zpátky Lusindu, která odešla a už tu rok není-trapas, ale dobrý:-O:-D

jasně holky zahustěte si jak máte rádi, my se snažíme moc mouku nepoužívat.:yes:

Radunko, to se ti vážně povedlo a možná, že to zrovna uvařím, mám vyndané vepřové. Šťáva má pěknou barvu, možná bych to trochu víc zahustila, ale to je na každým, jak to má rád;-) Dávám ti 17.bodík:yes:

LUSINDO79, téééééda tebe jsem tu neviděla, ani nepamatuji, tak vítej holka zlatá:yes:;-):-K

Tak to vypadá báječně:yes:, 13.bodík už tam je a pěkné foto tomu nasvědčuje;-)

Gyros mi ostrý nepřijde, to spíše ta chilli omáčka.Vypadá to na pořádnou baštu!

marunda: Jj a to mi zas rádi ostrééé:-D děkuji za fotku, krásně si ti to povedlo:yes:;-)

Je to nádhera :yes::yes::yes::yes:

Radko, dnes bylo k obědu. Manžel si to strašně chválil. Jen toho koření gyros dám příště asi jen 1 lžíci, trochu to pálilo. Jinak fakt skvělý. Může to být dobré i s bramborem. Tak ještě jenou moc díky a určitě budu dělat častěji. Dala jsem Ti tam foto. A s barevnýma paprikama to je hezký a výborný:-K

Jani nikdy nebude umět víc :D teda aspon ne ze školy. :-D víc umím od maminky a babičky:-K

k.radulka a to je fuk, syn je vyučený kuchař a taky nepíšu nikde: Tohle je dílo mého syna z učiliště Ostrava Vítkovice:-)):-D. Tedy, pokud ještě dnes umí víc, než já a to je diskutabilní;-)

ukládám na vyzkoušení. Krásné:-K:yes:

Jani to ne já to Hotelová škola:-8

No, to zase ty máš teda dobrý nápad!:-O

jani to není špatnej nápad s těma bábovičkama :D Tohle je formička co byla u jednoho produktu na vaření z teleshopingu. Ale tak jestli máš alobal tak si to z něho vyrob. sruluj olobal,splácniho a okraje k sobě spoj a vznikne ti kolečko a to dotvaruj do tvaru srdce a máš to to samé a nemusíš kupovat formičky.:-8

Teda Radko, to musí být dobrota!:-O Máš to krásně naaranžované a ta rýže nemá chybu!! Do čeho jsi to dala? Už taky přemýšlím, že si asi koupím formičky na píseček:-D:-D. To vypadá tak krásně!! Musím si někde sehnat do Valentýna srdíčko!!:-)):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
řezanka, hovězí řezanka, krůtí řezanka, řezanka recept, kančí řezanka, danci rezanka, řezanka ze svíčkové, recepty řezanka, řezanka recepty, řezanka z vepřového masa, řezanka z roštěné, roštěná po písecku, vepřové po písecku, rezanka z krutiho masa, vepřová řezanka, dančí maso řezanka, řezanka z plecka, hovězí řezanka na víně, co je řezanka, řezanka z hovězího

Suroviny:
plecko vepřové, cibule, víno bílé suché, protlak rajčatový, masox, koření gyros, podravka, sůl, pepř, chilli, paprika, olej, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu