Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Croissanty s mandlemi

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Náročný

Doba přípravy 20 min + 100 min kynutí + 15 min pečení

20 min + 100 min kynutí + 15 min pečení

Suroviny pro 24

24

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 064 kJ /
5 512 kcal
Bílkoviny114,96 g
Tuky300,19 g
Vláknina28,46 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 261 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy573,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosejeme, osolíme, přidáme cukr, kvasnice, 1 vejce, mléko, vlažnou vodu a vypracujeme polotuhé těsto. Krok 2: Vyválíme na obdélník 40x20 a poklademe po celé ploše plátky másla. Nejlépe máslo "naškrábeme" škrabkou na brambory. Pak těsto přeložíme tak, že máslo uzavřeme uvnitř. Rozválíme těsto tak, aby máslo těsto neprotrhlo a necháme přikryté 10 minut kynout. Pak znovu přeložíme a rozválíme, znovu necháme 10 minut kynout a pak ještě jednou celé zopakujeme (celkem 3x překládáme a necháme kynout). Pak znovu přeložíme a rozválíme a necháme kynout 30 min, až těsto zdvojnásobí svou velikost. Pak těsto znovu rozválíme na obdélník 30x60 cm, rozkrájíme na čtverečky nebo trojúhelníčky a stočíme do rohlíků. Krok 3: Croissanty přeložíme na moukou vysypaný plech nebo pečicí papír a necháme je na něm alespoň hodinu znovu kynout. Krok 4: Pak je potřeme vejcem, posypeme mandlovými lupínky a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 12 - 15 min dozlatova.

Zveřejněno 3. 2. 2010

Poznámka autorky Hella

S těstem se lépe pracuje, když si ho rozdělíme na 2 díly.

Můžeme plnit čokoládou na vaření, marmeládou nebo studeným vanilkovým pudinkem. Také je možné před posledním přeložením posypat těsto rozinkami a do těsta zaválet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Croissanty s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLYn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Croissanty s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLYn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Moc ráda zkouším nové recepty a tenhle nemá chybu. Hledala jsem croissanty, ale většinou to byly recepty na hodiny práce a čekání. Tenhle mě zaujal hned a je super. Manžel už má v sobě třetí a musím rychle zasáhnout, aby zůstalo pár k snídani :-D.. díky moc za parádní tip :-K

Hello:-K dnes nás tak dlouho honila mlsná, až nás dohnala:-D:-D a došla řada na Tvoje croissantky. Sice bez mandlí, ale i tak vynikající:yes::yes::-K Posílám díky, bod a foto :-K:-K;-)

jéžííííš tak toto jsem přehlédla - jsou nádherné:-D:yes:

Helli, dnes jsem udělala tvoje croissanty a dělala jsem je poprvé, moc mě lákaly. Jsou vskutku výborné, tak jsem je nedělala naposled:-p Tobě dávám 15.boda:yes:

Dneska jsem je upekla:-pTrochu jsem je ošidila, nedala jsem tam tolik másla, protože mě zas honili povinnosti, pospíchala jsem, tak jsem udělala 10 maxi croissantů:-DJsou moc dobré, ale s celou dávkou másla by byly určitě ještě lepší;-)

Silviafredo, jsem ráda, že se zadařilo! Takovýto druh pečiva se musí vždy péct ve středu trouby. Ta druhá dávka byla možná lepší i tím, že kynuly déle. Málo vykynuté pečivo chutná po kvasnicích. Určitě to ještě vychytáš!

Ahoj...tak vyskusane. Su naozaj vyborne! Len nabuduce rozvalkujem este viac a este jedna vec, prve som dala do truby na spodok a velmi nenarastli a chutia trochu po kvasniciach. Druhe som dala do stredu a nadherne narastli a chutia vyborne. Plnila som ich marmeladou. Este raz dakujem. :yes:

Silviafredo, to jsi mě tedy zaskočila. Rozvaluji těsto tak dlouho, dokud nemá tendenci se protrhnout a máslo vylézt ven. Tak že to není o milimetrech, ale o tom, jak to jde. Čím tenčeji se ti podaří ho rozválet, tím více bude "lístkovat";-)

silvialfredo 26. 3. 2011 15:37
Ahoj, prosim Ta, kolko mm ma mat to cesto po kazdom rozvalkani? Dakujem :-8

Děkuju moc :-)

Nahoře, kousek pod názvem receptu píšu, že jich je asi tak 24 ks.

Mám dotaz. Kolik jich asi tak přibližně bude z téhle dávky? :-)

Jsou moc moc moc moc dobré jen trošku mastnější ale komu by to vadilo, že :-D ještě jsem je naplnila nutelou, ale přiště je naplním až po upečení:-8 nedávala jsem je ani tak dlouho kynout, nebyl čas a dokynuli krásně v troubě při pečení, jen se pekli déle:yes:

Je pravda, že nejsou tak nadýchané, jaké jsem zvyklí kupovat, ale myslím si, že vám budou chutnat.

Sodovko, děkuji za upozornění, už jsem to opravila. Zuzano, opravdu je lepší ho nechat naposledy kynout rozválené. Až to budeš dělat, tak to poznáš. Můžeš si klidně vyválet kruh. Možná by ale bylo lepší už poprvé těsto složit jako psaníčko do čtverce. Z obdélníku se kruh válí hůř. Taky je dobře, když si těsto po každém vyválení odložíte někam třeba na plech, aby na pracovním stole takovou dobu nepřekáželo.

Tématické fráze:
croasant recept, sýrový croasant, croasant, recept na croasant, croassant, croassan, recept croasant, sýrové croissanty, čokoládový croasant, croissanty, croissanty s pudinkem, těsto na croasant, recept na domácí croasant, těsto na croissanty, croassant recept, recept na croissanty, máslový croasant recept, croissant recept, croissanty recept, těsto na croassan

Suroviny:
mouka hladká, kvasnice, mléko, voda, vejce, cukr krupice, sůl, máslo, lupínky mandlové

Přidat fotografie receptu