Fazolový salát základní
Recept ještě nebyl hodnocenUvarenu bielu fazulu nechame vychladnut a vyberieme z vody , v ktorej sa varila. Cibulu , papriku, redkovku osupeme a nasekame na velmi malicke kocky. Nasekame aj…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 758 kJ / 181 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 1,80 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 1,60 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Uvarenu bielu fazulu nechame vychladnut a vyberieme z vody , v ktorej sa varila. Cibulu , papriku, redkovku osupeme a nasekame na velmi malicke kocky. Nasekame aj…
Křupavá cuketa, rajčata a karamelizovaná cibulka, vše okořeněné provensálskými bylinkami a zapečené s kuskusem, vás dozajista překvapí svojí vynikající chutí. Tuto…
Křupavá cuketa, rajčata a karamelizovaná cibulka, vše okořeněné provensálskými bylinkami a zapečené s kuskusem, vás dozajista překvapí svojí vynikající chutí. Tuto…
Maso obalte plátky slaniny a vidličkou udělejte na pár místech vpichy. Vložte do zapékací mísy. V misce smíchejte Tamari, cibuli, česnek, balsamiko a cukr. Promíchejte…
Nejprve naložíme maso, můžeme den předem, ale nemusíme. Posekanými bylinkami a rozdrceným jalovcem posypeme steaky, zakápneme olejem, promícháme a necháme marinovat. …
Maso očistíme a odblaníme, osolíme a opepříme.Na rozpálené pánvi s olejem jej opečeme zprudka ze všech stran, přendáme do pekáčku nebo alobalu. Vložíme na 10 minut do…
Stehna omyjeme, dobře osušíme, ze všech stran osolíme a opepříme. Pomeranč kartáčkem vydrhneme a nakrájíme ho s česnekem na plátky a šalotku na osminky.Pekáček vytřeme…
Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout. Poté osolíme, vhodíme tymián, posekanou feferonku a…
Vepřové jazyky očistíme dáme vařit společně s kořením a zeleninou. Vaříme do měkka v tlakovém hrnci cca 50-60 minut.Mezitím připravíme marinádu ze všech surovin bez…
Játra očistíme, dáme do misky a spaříme vroucí vodou. Necháme na sítu okapat a osušíme papírovou utěrkou. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.Do hluboké…
Kuřecí plátky dáme do mísy, posypeme kořením, zalijeme olejem a promícháme. Necháme stranou chvíli odpočívat. Brokolici očistíme a rozebereme na malé růžičky a dáme je…
Maso naklepávat nemusíme, já jsem ho trochu naklepala pouze hřbetem pěsti. Osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na pánvi s rozpáleným olejem. Vyjmeme je a přendáme…
Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélníky, nebo vykrojíme kolečka. Připravíme si dva kastrůlky. Do jednoho dáme vařit s trochou vody a cukrem brusinky. Do…
Cibuli nakrájíme na proužky a dáme smažit na máslo s olejem. Restujeme do zlaté barvy. Vsypeme cukr a brusinky. Cukr necháme rozpustit a zastříkneme octem. Ochutíme solí…
Na noc si naložíme na malé kostičky nakrájené hovězí maso do marinády z chilli, pepře, soli, balsamica a oleje. Koření a balsamica si dejte dle chuti (my máme rádi hodně…
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme solamylem. Na pánvi s olejem restujeme na kolečka nakrájenou cibuli a přendáme ji do pekáčku. Pak opečeme krkovici z…
Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky. Opékáme na másle s olejem do pěkné zlaté barvy. Přisypeme cukr a když zkaramelizuje zakápneme octem. Chvíli smažíme a odstavíme.…
Cizrnu dáme do cedníku a necháme odkapat. Připravíme si dresink z oleje, octa, hořčice, citronové štávy, malinko přisolíme pokud se vám bude zdát cizrna málo slaná (…
Nejprve na plechu vložíme pod gril celou papriku a rozpůlená rajčata řeznou plochou nahoru. Když je paprika pokryta černými puchýři, zeleninu vyjmeme, papriku zabalíme…
Prsa rozkrojíma na tenčí plátky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji z oboustran. Mezitím rozkrojíme fenykl na polovinu, vyřízneme tvrdý košťál a nakrájéme jej na…
Brokolici rozdělíme na růžičky a hodíme do osolené vroucí vody. Vaříme 3-5 minut, scedíme a ihned zchladíme ve studené vodě, aby si brokolice zachovala hezky zelenou…
Nejdříve spaříme celer: dáme ho do mísy, zalijeme vroucí vodou, necháme 2-3 minutky stát a scedíme.Do vychladlého celeru přidáme ostatní suroviny (sůl, balzamiko a…
Brambory a červenou řepu oloupe a nakrájím na plátky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na dno pekáčku, nebo zapékací misky nalijeme trochu oleje a naskládáme polovin…
Vařenou červenou řepu nastrouháme na hrubém struhadle. Ochutnáme, osolíme a dochutíme balsamic octem, olivovým olejem a citronovou štávou. Necháme 10 minut proležet a…