Peštianský tvarožník
Recept ještě nebyl hodnocenZmiesime ingediencie všetky až po strúhanku a cesto necháme 30 minút postáť a potom vyvaľkáme a dáme na vymastený múkou vysypaný plech a dáme piecť do rúry do slabo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zmiesime ingediencie všetky až po strúhanku a cesto necháme 30 minút postáť a potom vyvaľkáme a dáme na vymastený múkou vysypaný plech a dáme piecť do rúry do slabo…
Žloutky, moučkový a vanilkový cukr, rum smícháme dohromady. Potom přidáme olej, vlažné mléko, mouku, kypřící prášek, sníh z 5 bílků a hrst mletých ořechů (kokosu). Já…
Ušleháme tuhý sníh,zašleháme cukr a přidáme kokos smíchaný s moukou.Na plech dáme alobal-pomastíme,a pečeme ve středně teplé troubě cca 25-40min(podle zkušeností s…
Bílky vyšleháme do tuha. Dva sáčky želatiny rozpustíme dle návodu. Po zahřátí a rozpuštění přidáme šťávu z citronu. Směs promícháme s předem vyšlehaným tvarohem, do…
Polévka: Dýni nakrájíme na plátky, poklademe na pomaštěný pečící papír, posypeme solí a grilovacím kořením. Pečeme dorůžova asi 15 minut na 220°C. Na oleji v hrnci…
Do vlažné syrovátky rozdrobíme droždí a necháme pár minut odpočívat. Do mísy prosejeme mouku, přidáme olej, žloutek a sůl. Vlijeme syrovátku a hněteme, dokud nemáme…
Piškoty umeleme (20 si dáme bokem) a smícháme s kakaem, ořechy, medem, bílkem a popřípadě vodou. Z těsta tvoříme úlky. Těsto se vůbec na formičku nelepilo, takže není…
Deň vopred si pripravíme krém.Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky.Na druhý deň vyšľáháme jemný krém.Suroviny na cesto spolu…
Do bílků dáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Postupně zlehka vmícháme cukr, sušené mléko, mletý mák, skořici, limetkovou kůru a šťávu.Pečeme na 160°C asi 25 minut…
Mleté maso ochutíme a necháme uležet v lednici. Mezitím uděláme těsto tak, že smícháme všechny ingredience a vytvoříme spíše sušší těsto, necháme ho odpočinout ve fólii…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme přes noc v chladu odpočinout. Potom vyválíme plát o síle 3 mm a vykrojíme kolečka, která upečeme při 180 °C.Na polevu…
Těsto - vypracujeme ze všech surovin těsto a necháme odležet. Pokud je těsto lepivé, tak přidáme mouku (záleží na velikosti citronů). Po asi půl hodině rozválíme těsto a…
Z droždí, cukru a 2 lžic polohrubé mouky připravíme kvásek. Počkáme až vykyne kvásek. K mouce přidáme kvásek, kůru z 1 citronu, špetku soli, žloutky a nakonec změklou…
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. V mléce rozšleháme žloutky, přidáme sůl, pepř, rozpuštěné máslo a vlijeme k rohlíkům.Přidáme petrželku a promícháme. Necháme 20 minut…
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a dobře propracujeme. Rozdělíme na dva stejně velké díly a do jednoho vpracujeme kakao. Každý díl těsta rozdělíme ještě na…
Venku je pořádné vedro a na smetanovou zmrzlinu nemáte chuť? Máte-li doma výrobník zmrzliny, postačí jen citronová a pomerančová šťáva, voda, cukr a vaječný bílek.…
Mrkev očištíme, nastrouháme najemno. Bílky vyšleháme s polovinou cukru na pevný sníh. Nahřáté máslo vyšleháme se zbylým cukrem do pěny. Přihodíme žloutky a znovu…
Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí. Doprostřed vsypeme droždí, polijeme troškou vlahého mléka a přidáme trošku cukru. Počkáme asi 5 minut, přidáme ostatní…
Zaděláme kvásek z vlahého mléka, cukru a droždí. Prosátou mouku a zbytek surovin na těsto spojíme a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme vykynout, až zdvojnásobí…
Nejprve připravíme směs na pusinky: vychlazené bílky vyšleháme dotuha. Poté po částech zašleháme cukr, až je sníh krásně pevný. Opatrně do něj vařečkou zamícháme ořechy,…
Droždí rozdrobíme a rozmícháme s cukrem. Až se rozteče přilijeme vlahé mléko, rozšlehané žloutky, vlahé máslo. Promícháme a přidáme prosátou mouku, sůl a majolku. …
Často se řeší, co se zbylými bílky, obzvlášť při vánočním pečení. Tady nabízíme neobvyklé řešení, použít bílky do kynutého těsta. Protože koláče nemají okraje, je nutné…
Velmi neobvyklá roláda se zvláštním pracovním postupem. Naprosto ideální pro ty kuchařinky, které rádi zkoušejí stále něco nového. Jestlipak se vám také povede umotat…
Josef Maršálek upekl úžasně křehké sýrové tyčinky: Kouzlo je v dobře udělané drobence a správném potření vejcem, říká cukrář
Jak na pevné a krásné pozadí? Chce to dělat dřepy a jíst těchto 6 potravin!
Prostřeno v tomto týdnu: Těšte se na slaný závin, svíčkovou i lívance se žahourem. Poradíme, jak na něj!