Kremrolky ze šlehačky
Recept ještě nebyl hodnocenDrobné křehké pečivo plněné nadýchanou cukrovou pěnou. To jsou kremrole. Tukové těsto se šlehačkou jednoduše vypracujeme, necháme uležet a poté jej motáme na trubičky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Drobné křehké pečivo plněné nadýchanou cukrovou pěnou. To jsou kremrole. Tukové těsto se šlehačkou jednoduše vypracujeme, necháme uležet a poté jej motáme na trubičky.…
Tradiční bábovku můžeme upéct v mnoha obměnách. Třeba podle tohoto receptu, ve kterém vám dáme návod na přípravu nadýchané a po rumu voňavé bábovky. Těsto je zvláčněno…
Malé koláčky z nekynutého těsta, plněné výborným žloutkovým krémem a trochou džemu, ozdobí váš nedělní stůl. Po upečení je servírujeme posypané moučkovým cukrem. Koláčky…
Sezona čerstvých jahod je tu. Z oblíbeného sladkého ovoce můžete upéct spoustu různých dobrot, jako například snadný koláč, který zpříjemní posezení s rodinou, nebo…
Výborný a ne příliš složitý dezert připravíte podle našeho receptu. Někde ho nazývají "ptačí mléko". Nadýchané noky z vařené sněhové hmoty s polevou a krémem udělají…
Nadýchaný řez plný sladké banánové chuti, kterou doplňuje čokoláda. Taková je tato buchta s exotickým, ale u nás velmi dobře dostupným ovocem. Příprava je velmi snadná a…
Jestli upřednostňujete krémové dobroty, určitě vás potěšíme touto nadýchanou roládou s vůní perníčků. Je plněná pikantní marmeládou a lehkým máslovým krémem s vůní…
Jestli upřednostňujete krémové dobroty, určitě vás potěšíme touto nadýchanou roládou s vůní perníčků. Je plněná pikantní marmeládou a lehkým máslovým krémem s vůní…
Pečená sýrová roláda je skvělou chuťovkou, kterou si můžete doma udělat jen tak, ale hodí se i na různé oslavy nebo rauty, kde jsou švédské stoly. Toto slané pečivo je…
Tradiční křehké pečivo s pořádně bohatým posypem z cukru. To jsou boží milosti, které provází masopust a Velikonoce. Jednoduché těsto tvarované do různých mašlí či…
Vyzkoušejte pro změnu na mlsandu tradiční španělskou cukrovinku. Turrón se obvykle připravuje na vánoční svátky, ale klidně ho zkuste i v létě.
Vajíčka jsou tradičním velikonočním symbolem, který představuje znovuzrození. Připravit je můžeme i z perníčků, které nazdobíme čokoládovou a bílkovou polevou a…
Vymyslet, čím podarovat velikonoční koledníky je někdy náročné. S naším receptem na drobné jarní motivy z marcipánové hmoty a pudinkového těsta to však vyřešíte snadno.…
Koláčky z lineckého těsta, plněné rybízem a ozdobené bílkovým sněhem, se v ústech jen lehce rozplynou. Hodí se jako pohoštění pro návštěvu nebo jako dezert na oslavu.…
Oříškové kuličky – elegantní kombinace jemného nugátu a čokolády, která oslní svou bohatou chutí i vůní. Jsou sladkou odměnou, kterou si zamilujete už po prvním soustu.…
Tyto slané šátečky plněné šťavnatou náplní oceníte jako svačinu nebo pohoštění pro návštěvy. Uvnitř šátečků najdete chutě podzimu - lesní houby a dýni hokaido.…
Vychutnejte si výborný koláč z ořechového těsta. Těsto dobře ladí se zajímavou náplní z másla, rumu a pekanových ořechů. Vše doplňují hrušky, které navíc koláči dodají…
1. Z bílků a špetky soli připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny. Zlehka vmícháme prosátou mouku, maizenu a bílkový sníh. Vymazanou a vysypanou…
Zahřejte troubu na 200 st. Já peču v kuchyňském sporáku na dřevo, teplotu neměřím, jen trochu přiložím :))) Bílky osolte a opepřete a pak jimi protáhněte kuřecí řízky a…
Dort se zvláštní mozaikou řezu se nazývá Brněnský dort a výrazné středové pruhy jsou pro něj typické. Krém můžete zvolit dle své chuti, jen je potřeba dodržet barevné…
Vepřové maso naklepeme, osolíme a dost posypeme gyrosem. V mističce si smícháme bílek s 1 lžící Solamylu, v tom maso vykoupeme a dáme na rozehřátej olej, opékáme z obou…
Bílky ušleháme se špetkou soli, pak přidáme kokosový cukr, stále šleháme. Postupně po částech přidáváme ostatní suroviny a šleháme. Těsto musí být lité, ale husté. Podle…
Lehké chřestové omelety se žampiony podáváme jako dietní hlavní chod. Hodí se třeba na večeři. Chřest je díky svému složení zdravá zelenina, která pomáhá udržet naše…
Jablká pečieme pri 190 st. v rúre 40 min. Z múky, masla, žĺtka a 80 g cukru vypracujeme cesto a dáme na pol hodiny do chladničky. Vychladnuté jablká rozmixujeme ,…
Masové koule s pikantní omáčkou jako ideální občerstvení k fotbalu: Hotové jsou do půl hodiny, zvládne je úplně každý
Alkohol škodí pleti, ale nevadí! Známe zaručené rady, jak si užít drink s přáteli a zůstat krásná
Beskydský paličák má říz, rozplakal i televizní redaktorku, říká o unikátním česneku jeho pěstitel Václav Martynek