Gulášek trochu jinak
Recept ještě nebyl hodnocenNa másle mírně osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku se zeleninou.Maso nakrájíme na kostky (přílišné tučné okrájíme) a přidáme do hrnce spolu s vodou a kořením.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na másle mírně osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku se zeleninou.Maso nakrájíme na kostky (přílišné tučné okrájíme) a přidáme do hrnce spolu s vodou a kořením.…
Skelet a hlavy vaříme v osolené vodě společně s kořením a během vaření odebíráme pěnu. Po 3/4 hodině vývar zcedíme, přidáme do něj nahrubo nastrouhanou zeleninu a…
Šošovicu premyjeme a dáme variť s bobkovým listom, na konci varu osolíme. Uvarenú scedíme.Vajíčka uvaríme na tvrdo, olúpeme a pokrájame.Cibuľu a uhorky pokrájame na malé…
Maso dáme vařit s oloupanou cibulí, česnekem, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Vaříme pomalu s probubláváním do změknutí masa. Přidáme zelí a vaříme další…
Brambory osolíme, opepříme, zalijeme vodou a uvaříme se sádlem, bob.listem a natí. Když jsou brambory měkké, tak vodu slijeme do druhého kastrolu. Brambory poprášíme…
Maso nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno. Na pánev dáme olej a maso zprudka opečeme. Zasypeme paprikou a po zamíchání zaprášíme moukou. Chvíli vše restujeme.Zalijeme…
Šošovicu preberieme, umyjeme a dáme variť s bobkovým listom. Ku koncu varu osolíme.Uvarenú šošovice scedíme, prepláchneme pod studenou vodou na cedníku, bobkový list…
Česnek nakrájíme asi na 1 mm silná kolečka a celer nahrubo nastrouhat. Přidáme olej, postříkáme citronovou šťávou a pepřem, podlijeme trochou vroucí vody a podusíme.…
Na sádle osmahneme na jemno nakrájenou cibuli a česnek. Až budou dozlatova, přisypeme papriku. Pak přidáme na kostky nakrájené maso a žampiony (také na větší kousky).…
Očistěnou zeleninu, nakrájenou na větší kusy, cibuli na půl, česnek vcelku vhoďte do vařící vody, přidejte 2 dl vína, lžíci citrónové šťávy a koření. Chapadla vkládejte…
Na oleji osmažíme drobne pokrájanú cibuľu, zasypeme múkou, o chvíľu pridáme papriku. Zalejeme studenou vodou, rozšľaháme, osolíme, vhodíme bobkový list a privedieme do…
Králíka rozporcujeme a potřeme prolisovaným česnekem a necháme několik hodin odležet. Uzené maso a špek nakrájíme na malinké kostičky, vložíme do hrnce s rozehřátým…
Oloupanou šalotku nastrouháme na struhadle s malými očky na kaši. Zakysanou smetanu v misce smícháme s nastrouhanou šalotkou, lžící oleje a 1 lžičkou nastrouhané…
Rybku očistíme, zbavíme šupin, odstraníme ploutve a osušíme kuchyňskými utěrkami. Na rybu i do dutiny břišní rybky vetřeme sůl, čerstvě mletý bílý pepř. Rybu,takto…
Srdce uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem, zvlášť uvaříme předem namočené fazole. Na sádle zpěníme krájenou cibuli, zasypneme paprikou, lehce osmahneme a zalijeme…
Očištěnou zeleninu nakrájíme na čtvrtky a dáme do velkého papiňáku(8litrů, nebo rozdělíme do dvou menších). Přidáme všechno koření, nejlépe ve vajíčku na luhování čaje,…
Brambory nakrájíme na drobno a dáme do hrnce, mezi tím si nakrájíme pórek na kolečka a špekáčky na kostičky. Na oleji opečeme pórek se špekáčkem a pokrájenou paprikou na…
Na masle opražíme narezanú cibuľu a cesnak, pridáme cviklu narezanú na malé kocky a asi 5 min opražíme. Pridáme vývar, ocot a bobkový list a varíme pomaly 45 min. Po 15…
Brambory a cibuli dáme vařit spolu s kořením a namočenými a vyždímanými houbami.Když jsou brambory měkké přidáme smetanu do které jsme zamíchali lžíci hl.mouky.Můžeme…
Cibulky oloupeme, slaninu nakrájíme na silnější nudličky, žampiony překrojíme (podle velikosti na půl, na čtvrtky nebo šestiny). Rozporcované kuře osolíme ze všech…
Holoubata osolíme a vložíme do pekáče.Přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, zbylé koření a sádlo. Podlijeme vodou a pečeme cca na 170°C cca 1 hod. a 15 min. …
Na oleji opražíme nadrobno narezanú cibuľu a vmiešame papriku. Prilejeme šťavu s kapustou, pridáme huby, bobkový list, čierne korenie a osolíme. Varíme 20 minút.Potom…
Čekanku, fenykl, mrkev a cibuli pokrájím a dám do pekáčku. Přidám koření a na to naskládám maso. Osolím a na každý kousíček masa naliji lžičku olivového oleje. Podliji…
Veškeré koření a sůl převaříte aspoň 5 minut.Očištěné, posolené a popepřené kloboučky hub obalíte v trojobalu a usmažíte dozlatova. Ještě horké dáte do sklenic, zalijete…
Jak správně zalévat okurky: Důležitá je teplota vody, čas i správný postup, aby rostliny perfektně prospívaly
Náš život s celiakií: Bezlepková pizza pro Áňu aneb Po pár neúspěšných pokusech jsem nakonec zvládla i tu domácí
Retro okénko: Legendární žvýkačka Sevak stávala 1,50 Kčs a díky speciálnímu složení skutečně chránila před nachlazením