Vepřový bok s kostí na černém pivu
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nařízneme, posolíme, popepříme a nasypete harissu. Prolisujeme česnek a pořádně dlaněmi vetřeme do masa, zalijete černým pivem a pečeme pomalu na 150 stupňů asi dvě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nařízneme, posolíme, popepříme a nasypete harissu. Prolisujeme česnek a pořádně dlaněmi vetřeme do masa, zalijete černým pivem a pečeme pomalu na 150 stupňů asi dvě…
Vepřové kůže vaříme s kořením nejlépe v tlakovém hrnci asi 45 minut. Z mletémo masa si vytvoříme karbanátky, které na oleji usmažíme. Vývar z kůží i karbanátky necháme…
Ve větším hrnci rozehřejeme trochu oleje a špice nebo nasekaná žebra zprudka opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer. Zalijeme vařící vodou tak, aby…
Maso nakrájíme na kostičky.Na oleji zpěníme cibulku a krátce ji podusíme.Přidáme maso a opékáme ze všech stran.Přidáme prolisovaný česnek,rajčatový protlak,vše zalijeme…
Houby svaříme asi tak 10 min a scedíme do velké nádoby. Stejným způsobem svaříme zeleninu, kterou jsme si nakrájeli na větší proužky, zeleninu vaříme jen chviličku asi 5…
Vše dáme do hrnce (maso vcelku, zeleninu pokrájenou na větší kusy), zalijeme studenou vodou (jen tak, aby bylo vše ponořené) a dáme vařit na cca 2,5 hodiny. Podáváme…
Omytou a odblaněnou kližku prošpikujeme polovinou uzené slaniny, druhou polovinu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a kližku ze všech stran orestujeme. Vše vložíme do…
Maso z kuřat nakrájím e na proužky. Do vhodné nádoby nalijeme vývar, přidáme bobkový list a v troubě zapnuté na plný výkon hřejeme 1 minutu. Přidáme maso a vaříme další…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky (4x4cm). Česnek oloupáme a nakrájíme na plátky. Maso s česnekem vložíme do mísy,přidáme bobkové listy a lístky tymiánu…
Na oleji krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Zalijeme vroucí vodou a passatou nebo protlakem. Přidáme všechno koření (vkládám ho do vajíčka na sypaný čaj) a…
Do hrnce nalijeme 3 litry vody. Přidáme sůl, cukr, hořčičné semínko, bobkové listy, pepř a nové koření. Nálev přivedeme k varu a pak zvolna vaříme asi 20 minut. Poté do…
Do vody dáme fazuľu, cesnak, bob.list, soľ a uvaríme do mäkka. Pridáme nakrájaný kôpor. Múku rozmiešame v asi 1 1/2 dl mlieka, pridáme do vriacej polievky, premiešame a…
Umeleme filety.Do misky přidáme veškeré koření a pomleté filety. Vše řádně pomícháme, uděláme karbanátky a obalíme ve strouhance.Karbanátky opečeme na oleji.Vychladlé…
Omytý bůček posolíme, potřeme rozetřeným česnekem, mírně posypeme drceným kmínem a kořením na divočinu. Do římského hrnce dáme drobně nakrájenou cibuli,…
Zemiaky oskrabene a nakrajame na cca 1 cm kolecka.Osusime papierovou utierkou a obalime v trojobale.Ja som ochutil muku ale kazdy podla svojho.Dame rozohriat olej a…
V kastrole s olejem opečeme maso dohněda. Když je propečené, přidáme cibuli, po zesklovatění i česnek a pomalu dusíme. Posléze přidáme víno, rajčata a nakrájenou…
Do hrnce dejte 3 hrnky vody, 1 hrnek hrášku a bobkový list. Přiveďte k varu a na středním plameni vařte asi 30 minut. Mezitím v pánvičce rozehřejte olej a asi 5 minut na…
Na pánvi osmahneme nakrájenou cibulku, s mletým masem. Přidáme kořeni trochu vody a necháme vařit až voda se odpaří. Jestli bude třeba, tak přidáme zase vodu, až maso…
Kostky masa orestuju na dozlatova osmažené cibuli,přidám cukr, nechám zkaramelizovat, pak přidám koření a hořčici, hl. mouku a opražím, podliji pivem a dusím.Když je…
Kolienka zbavíme kože a husto prešpikujeme strúčikami cesnaku. Osolíme, okoreníme. Potom každé kolienko zabalíme zvlášť do alobalu s bobkovým listom, paličkami mrkvy a…
Houby nakrájíme na větší kostky (1,5cm2), 15min vaříme jen ve vodě a zcedíme. Nálev s kořením vaříme zvlášť 20min. Mezitím nakrájíme na silnější proužky papriku a…
Propláchnutou čočku na chvíli namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Pak přidáme bobkový list, nové koření a uvaříme jí do měkka. Na pánvi na oleji zpěníme…
Nejprve uvaříme řepu. Do hrnce dáme vodu, kterou přivedeme k varu. Osolíme, přidáme bobkový list, kmín, anýz a neoloupanou řepu. Vaříme pod pokličkou 1 hodinu. Během…
Nevyhazujte přebytečnou zeleninu! Jednoduchý recept, jak ji zpracovat, vám ušetří peníze
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Brunost je sýr, který vlastně sýrem ani není. Takhle jednoduše s ním připravíte třeba voňavé latté