"Cassoulet" z PH po staročesku
Recept ještě nebyl hodnocenFazole namočíme na 24 hodin. Uchováváme v lednici, aby nedošlo ke kvašení, příp. vyměníme 2-3x vodu. Druhý den přendáme zcezené fazole do PH. Maso nakrájíme na větší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fazole namočíme na 24 hodin. Uchováváme v lednici, aby nedošlo ke kvašení, příp. vyměníme 2-3x vodu. Druhý den přendáme zcezené fazole do PH. Maso nakrájíme na větší…
Zaječí maso odblaníme a naložíme do kyselého mléka nejlépe na 2 dny. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Roztopíme v kastrůlku lžíci másla a na něm orestujeme…
Maso vložíme do pomalého hrnce, přidáme koření, cibuli a osolíme. Vaříme doměkka - cca 4 hodiny. Hodinu před koncem přidáme mrkev. Měkké maso necháme vystydnout a…
Cibuli nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme dýni a brambory nakrájenou na kousky. Vložíme nové koření, hrubší odřezané stonky kopru a bobkový list. Restujeme společně…
Maso omyjeme, osušíme, očistíme od případných blanek a nakrájíme na kostky. Cibuli pokrájíme najemno a dáme restovat na máslo spolu s olivovým olejem. Až je dozlatova,…
Mleté maso, vejce, strouhanku, sůl a pepř promícháme a vytvoříme kuličky.Cibuli osmahneme dozlatova a promícháme s rajčaty.Zalijeme vývarem a přidáme vařit kuličky, nové…
Plátky masa naklepeme, na obvodu několikrát nařízneme, aby se při dušení nekroutily, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Jednu cibuli nakrájíme nadrobno a…
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ze sádla a mouky uděláme jíšku, zalijeme mlékem a vodou, povaříme a přidáme nakrájené brambory, sůl,…
Na oleji opražíme cibuľu spolu s mäsom narezaným na kocky. Osolíme, pridáme korenie, podlejeme horúcou vodou a dusíme asi 30 minút. V prípade potreby podlievame horúcou…
Vodu s kořením a solí přivedeme k varu, vložíme do ní očistěná játra a vaříme cca 15-20 minut. Játra vyndáme, necháme okapat, zchladnout a pokrájíme je na kostičky. …
Rybu si připravíme, že jí nakrájíme na filata, omejeme, osušíme, osolíme, dost pokapeme citronem, posypeme kmínem, estragonem a necháme odležet. Mezi tím si oškrabeme…
Stehna umyjeme, rozřízneme na půlky a nasolíme. Zeleninu a cibuli nakrájíme.Na přepuštěném másle se sádlem zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme uzenou papriku, promícháme…
Houby očistíme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle necháme zesklovatět. Přihodíme houby, všechno koření a chvíli restujeme.Zalijeme tak do 3/4 vývarem a…
Nejdříve si dáme namočit houby, asi tak do 1/2 l vody, kam ještě přidáme trochu kmínu a pepře, oškrabeme brambory, oloupeme cibuli a česnek. Nálev z hub budeme do…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Vložíme nasekané mäso aj s kosťami, krátko orestujeme, zasypeme mletou paprikou, pridáme bobkový list, korenie, majoránku,…
Perličku omyjeme, osušíme, osolíme. Kořenovou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky.Nakrájenou zeleninu smícháme s kousky slaniny, kaštany a kořením, část…
Mleté maso smícháme v misce s ostatními ingrediencemi a vytvarujeme masové kuličky.Na rozpáleném oleji jemně osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bobkové listy,…
Na drobno nakrájený špek osmahneme přidáme maso a z každé strany necháme osmahnout, přidáme koření, kořenovou zeleninu, podlijeme a necháme dusit zhruba hodinu (než bude…
Hovězí žebro dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu,…
Kuře potřeme česnekem. Sůl a cukr zalijeme litrem horké vody a necháme rozpustit. Přidáme bobkový list a necháme vychladnout.Dáme kuře do hrnce a zalijeme zchladlou…
- Nakrájíme cibuli na půl měsíčky,mrkev na kolečka a brambory na kostičky. - Na tuku osmažíme do zlatava cibulku. - Přidáme mrkev a brambory.Chvilku smažíme. -…
Maso osolíme a opepříme. V pánvi, kterou je možné použít v troubě, rozpálíme olej a stehna ze všech stran dozlatova opečeme. Maso odložíme a ve výpeku asi 10 minut…
Žebra, mrkev a petržel (nakrájené na kolečka) s bobkovým listem, novým kořením a nasekanou petrželovou natí necháme lehce probublávat cca hodinu. Pak přidáme červenou…
Smícháme vše na směs. V této směsi uvaříme králika do měkka a necháme 8h v láku odležet. Pak králika vykostíme a nakrájime na kousky. Vše smícháme dohromady a necháme…
Jak na falešný medovník? Pro přípravu božského dezertu stačí jen tři suroviny. Zvládnete to za 5 minut!
Nejsem český Gordon Ramsay, říká Radek Kašpárek. V Hell's Kitchen jsem ale ostřejší, než mě lidé znají. Bude to jízda
Do přírody pro jedlé suroviny: Expertka Jana Vlková radí, jak využít sedmikrásky do salátu a kopřivy do slaných muffinů