Kohout se smetanovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenKohouta bez kůže naporcujeme na 6 kusů. Porce vložíme do hrnce se studenou vodou a necháme přijít pomalu k varu. Jakmile se nám začne srážet na povrchu bílkovina ve…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kohouta bez kůže naporcujeme na 6 kusů. Porce vložíme do hrnce se studenou vodou a necháme přijít pomalu k varu. Jakmile se nám začne srážet na povrchu bílkovina ve…
Mrkev a petržel nakrájíme nadrobno, okurky a klobásku na kostičky, cibuli nahrubo. Vše dáme do hrnce spolu s kořením, podlijeme vodou a vaříme cca 20 minut.Přidáme…
Přistoupíme ke šporáku a pokusíme se zapáliti hořák. Vzplane li zemní oheň, je to důkaz, že elementálové jsou nakloněni vaření našemu. Ve větším kastrólu osmahneme na…
Z oleje, cibule a mouky uděláme jíšku, přisypeme papriku, zalijeme a vaříme. Přidáme pokrájené brambory, papriky na proužky, protlak, bobkový list a sůl a vaříme téměř…
Osolene a opeprene maso promichame s vejcem, strouhankou, krupickou a jemne nakrajenou cibuli. Ze smesi pripravime kulicky a opeceme je ze vsech stran na strednim ohni v…
Černou čočku Beluga uvaříme dle návodu na obalu cca 20 minut, propláchneme na sítku a necháme stranou. Cizrnu propláchneme a scedíme. Očištěnou cibuli i zeleninu…
Kuře si omyjeme a vaříme ve vodě s kořením i s pórkem do měkka. Vývar pak scedíme, část pórku necháme do výborného vývaru a kuřecí polévky a část ho použijeme do rosolu…
Skopové maso nakrájíme na větší kostičky, osolíme, přidáme nové konření, bobkový list, tymián a na plátky nakrájený česnek (každý dle své chuti... Já mám raději…
Náplň: Do 4 vyšších misek položím na dno list zelí, pokryji plátky salámů. Na salám nanesu bramborový salát. Na salát položím další vrstvu salámů vytvarovaných do…
Na sádle si zpěníme nakrájenou cibuli a rozvoníme plátky česneku – buď přímo v nádobě hrnce nebo vedle na pánvi a pak tuto směs vložíme do PH. Na cibuli s česnekem…
Kuře, nebo králičí maso si naporcujeme na porce, prošpikujeme slaninou a osolíme. Opečeme ze všech stran na oleji a odložíme bokem. Na oleji, kde jsme maso opékali si…
Pohanku spařte horkou vodou, nechte ji dobře okapat a dejte ji do hrnce. Krátce ji jen tak na sucho orestujte, aby oschla. Lehce osolte, přidejte bobkový list, zalijte…
Masové kuličky: Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a pepř, velmi jemně pokrájenou cibuli a nastrouhaný česnek. Vše řádně promícháme a je-li třeba, zahustíme…
Stehna z kohouta zbavené kůže vložíme do tlakového hrnce se studenou vodou, osolíme, přidáme zeleninu společně s kořením a tlakujeme 40 minut. Po uvedené době je maso…
Zdravá příloha nebo bezmasý pokrm? Jemně kořeněný bulgur se spoustou zeleniny může být obojím. Záleží jen na vás, zda ho přidáte na talíř k masu, nebo budete podávat…
Nakládaný hermelín, či jiný sýr s bílou plísní na povrchu je klasika k pivu. Nakládanými hermelíny zaženete chuť na něco dobrého i okouzlíte návštěvu. Hotový hermelín…
Na této výborné syté fazolové polévce si jistě pochutnáte. Bohatou chuť zajistí silný vývar a klobása, krásnou vůni zase aromatický libeček. Polévku na závěr zjemní…
Vyzkoušejte lahodnou smetanovou omáčku plnou lehce kyselých okurek čerstvých i naložených. Okurková omáčka je jedna z českých pokladů naší kuchyně. Můžete podávat s…
Mäso pomelieme,prípadne nakrájame na maličké kúsky a opečieme na masti.Pridáme papriku,osolíme,podlejeme trochou vody a dusíme domäka. Na masti speníme nakrájanú…
Hovězí kližku nakrájíme na velikost jednotlivých porcí. Každý kousek masa osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli a zeleninu nakrájíme na menší kousky, slaninu na…
Brambory a uzeniny nakrájíme na menší čtverečky, cibuli a papriku na proužky, česnek na plátky.Na oleji osmažíme cibulku dost do hněda, na ní dáme brambory spolu s…
Do hrnce s vodou dáme nakrouhané zelí, nakrájenou cibuli, nakrájené brambory na kostičky a vaříme. Vedle si uvaříme rýži, pokud nemáme nějakou zbylou od jídla a také…
Kuřecí maso, citronovou štávu a chilli nechat asi hodinu marinovat. Na sucho, na pánvi osmahnout do hněda: hřebíčky, pepř, skořici, bobkový list, mandle. Až ke konci…
Šašlik neboli maso na jehle je velmi oblíbená záležitost u našich východních sousedů. Grilování naloženého a ochuceného masa patří k víkendovému hodování v mnoha…
Fantastická brokolicová polévka s čedarem. Jak ji uvařit, aby chutnala božsky?
Jak připravit nejlepší náplně do koláčů: Tvarohová, povidlová i maková budou díky správnému ochucení fantastické
Jídelní rozmary slavných: Walt Disney jedl v levných bufetech, plechovku fazolí nabízel hostům k obědu a vozil si ji i na cesty