Botwinka s rebarborou
Recept ještě nebyl hodnocenPod názvem botwinka se skrývá mladá červená řepa, ze které naši polští sousedé připravují skvělou stejnojmennou polévku, která je doslova plná zeleniny. Nechybí ani…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pod názvem botwinka se skrývá mladá červená řepa, ze které naši polští sousedé připravují skvělou stejnojmennou polévku, která je doslova plná zeleniny. Nechybí ani…
V naší kuchyni a především lidovém léčitelství byla šrucha velice oblíbená. Nyní je nejvíce používaná do salátů, jak zeleninových, tak i bramborových. Šrucha salát…
Jednou z nejčastějších jarních surovin jsou jistě kopřivy. Mladé, silné a lehce štiplavé lístky podusíme do krémové konzistence. Podáváme je pak s bramborovými…
Jednou z nejčastějších jarních surovin jsou jistě kopřivy. Mladé, silné a lehce štiplavé lístky podusíme do krémové konzistence. Podáváme je pak s bramborovými…
Tuto jednoduchou krémovou polévku ze špenátu či mangoldu a brambor podáváme posypanou vejci vařenými natvrdo a rozdrobenou brynzou. Díky jemné chuti a pěkné zelené barvě…
Dokřupava osmažené bramboráky jsou oblíbenou přílohou i večeří. Tentokrát je ochutíme trochu jinak než obvykle. Místo klasického česneku použijeme aromatický a chuťově…
Vydatná zdravá zeleninová večeře ze zapečených cuket nebo oběd z jednoho pekáčku, kde najdeme i kousek dobrého masa. Za půl hodinky máme hotovo a můžeme pro rodinu…
Výrazná polévka, která za svou chuť vděčí medvědímu česneku v kombinaci s mletou paprikou. Je plná také kousků brambor a žampionů. Jemnější tón polévce pak dodává…
Šťouchané brambory se zdají býti velmi obyčejnou přílohou. Když je však vyzkoušíte podle našeho receptu, změníte jistě názor. Do brambor přidejte vysmaženou slaninku a…
Jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená. V našem receptu je na vrstvě brambor a mrkve ochucené smetanovo - hořčičnou zálivkou pěkně propečené kuřecí maso v trojobalu…
Variant přílohového bramborového salátu je opravdu spousta a každý má tu svoji oblíbenou. Vyzkoušejte připravit bramborový salát s kapary, jejichž nahořklá chuť dobře…
Naše babičky jsou studnicemi skvělých receptů, které perfektně navodí příjemnou atmosféru a vyvolají v nás vzpomínky na dětství. Slaný bramborový koláč s kousky anglické…
Pokud jste zvyklí na klasickou “bramboračku”, v tomto receptu je z ní jen náznak. Ale výsledná smetanovo - zeleninová polévka s bramborami, medvědím česnekem a…
Jidáše jsou tradičním sladkým pečivem v období Velikonoc. Kdo však neholduje vyloženě sladkému pečivu, může si s námi připravit slanou variantu těchto bochánků. S…
Pod názvem mamracháč se skrývá slaný koláč, jehož základem je bramborové těsto. Jakou náplň zvolíte, je jen na vás. V receptu naleznete čtyři druhy náplně, z nichž každá…
Jehněčí maso patří mezi ty druhy, které nejsou na našich stolech zas tak často. Zpravidla z něj připravíme spíše sváteční oběd. Třeba takovou rolku. Naplníme ji…
Tuto výbornou polévku z ředkviček a brambor okořeníme výrazně aromatickým kořením, přidáme trochu chilli a na závěr rozmixujeme a zjemníme kokosovým mlékem. Horký krém…
Pokud si netroufáte na masovou roládu z celého plátu, jsou jednotlivé rolky, pro začátek lepší volbou. Jednoduchá, a přesto velmi dobrá, lehce pikantní náplň si díky…
Hladký zeleninový krém je vhodný i pro ty nejmenší. Chutná polévka s ovesnou smetanou a chřestem je příjemně slaďoučká po mrkvi a zachutná i dětem, které polévky běžně v…
Zbyly vám pečené brambory z předchozího dne? Zužitkujte je a připravte z nich šťouchané brambory se strouhaným sýrem a ředkvičkami. Tuto vděčnou přílohu využijete ke…
Křupavé listy polníčku a rukoly obvykle používáme čerstvé do salátů. Můžeme z nich ale připravit i dobrou polévku, která zaujme krásnou zelenou barvou i zajímavou chutí.…
Tuto krémovou polévku připravíme z brambor, batátů a řapíkatého celeru. Po rozmixování ji zjemníme smetanou. Na závěr do polévky přidáme nakrájený medvědí česnek, který…
Tato krémová polévka je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už jako lehký oběd či večeře. Křupavé krutonky dodávají pokrmu příjemnou chuť, oceníte i kořeněný…
Pokud máte na zahradě přebytky mangoldu, přidejte je ke šťouchaným bramborám a získáte tak zajímavou a dobrou přílohu. Mangold stačí jen podusit s cibulí a česnekem.…
Na internetu kolují nebezpečné informace o škodlivosti některých olejů: Jsou to nesmysly, říká odbornice na výživu
Domácí knedlík? Žádný problém! Osvědčené rady promění jeho přípravu ve snadný úkol
Dokonalá česnečka: Jednoduchá polévka nám dodá vitaminy i tekutiny. Podle receptu od babičky chutná božsky