Zeleninová směs na těstoviny s bůčkem
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny pomeleme, přidáme přísady a dusíme 1 hodinu. Za tepla dáme do sklenic a sterilizujeme 20 minut.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny pomeleme, přidáme přísady a dusíme 1 hodinu. Za tepla dáme do sklenic a sterilizujeme 20 minut.
Bůček omyjeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a necháme přes noc v lednici. Do většího hrnce si dáme maso, zalijeme 3 půllitry piva, dolijeme vodou, aby bylo maso…
Cukety omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme střed a na hrubším struhadle i se slupkou nastrouháme, slupka nesmí být tvrdá. Nesolíme, ale necháme na cedníku vypotit. Bagety…
Bůček očistíme, nakrájíme na kostky a umeleme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a v míse ho promícháme s mletým masem, solí, mletým pepřem a 1 dl vína. Směs necháme…
Rozehřejeme sádlo a na něj dáme cibuli nakrájenou na kolečka. Na ni dáme na kostky nakrájený bůček, trochu podlijeme vodou, osolíme, okořeníme a dvě hodiny pečeme v…
Bůček nakrájíme na tenké plátky - asi 0,5 cm a opepříme mletým pepřem. Klobásu oloupeme, nakrájíme na špalíčky, zabalíme do lehce naklepaných plátků bůčku (klepat jen…
Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám sůl, pepř, kmín, majoránku, česnek, vodu a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda…
Bůček nakrájíme na 1 cm silné a 6 cm široké plátky. Osolené maso smícháme s bílkem a škrobem rozmíchaný v šálku vody. Vše necháme aspoň hodinu odležet v chladničce.…
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Mleté maso smícháme se všemi přísadami a vypracujeme kompaktní hmotu. Na každý plátek dáme trochu masa a…
Nakrájený vepřový bůček vložíme do pekáčku. Opepříme, posypeme kmínem a dobře prosolíme. Malinko posypeme uzenou paprikou a omytými nakrájenými zelenými paprikami. …
Připravíme si nejdříve špenát. Kostky špenátu necháme mírně rozmrazit. Kapustu kromě tvrdých listů nakrájíme na kousky a povaříme doměkka / nebo nakrájíme na nudličky a…
Bůček vcelku vložíme do pekáčku, posypeme kmínem, hustě zasypeme pokrájenou cibulí a podlijeme vodou. Ke konci pečení přisypeme pokrájenou nať z jarní cibulky a pár…
Marinádu připravíme smícháním medu, oleje, nastrouhaného zázvoru, hořčice, sojové a ústřicové omáčky a pokrájené jarní cibulky. Plátky krkovičky, bůčku a pokrájené…
Ve vykostěném a kůže zbaveném bůčku nožem řízneme kapsu a dostatečně celé osolíme.Všechny ostatní ingredience nakrájíme na kostičky, promícháme s mletým bůčkem (může být…
Cibuli, česnek, okurky, slaninu umeleme a promícháme s paprikou, kečupem, olejem, hořčicí.Dáme do lednice na 24 hodin vychladit. V pevně uzavřené sklenici vydrží až…
Nejlépe večer umícháme směs na sekanou, v míse vidličkou rozmačkáme tvarůžky společně se smetanou.Přidáme mleté maso, nakrájenou cibuli, pepř a nejlépe rukama důkladně…
Bůček jemně umeleme(použil jsem elektrický sekáček potravin),přidáme jemně nasekaný rozmarýn, tymián a šalvěj, pohankovou krupici a mouku, škrobovou moučku, vajíčko,…
Vykoštěného králíka naporcuji na malé kousky (5krát5), taktéž bůček i slaninu ta může i na menší. Osolím, načesnekuji, okořením (pozor na slané druhy koření), vložím do…
Bůčky vykostíme, okraje zarovnáme a osolíme(2/5 soli). Krkovičku nakrájíme na kostičky cca 1,5cm, přidáme na 1cm kostičky nakrájený ořez z bůčku, 2/5 soli, polovinu vody…
Bůčky vykostíme, okraje zarovnáme a osolíme(2/5 soli). Krkovičku nakrájíme na kostičky cca 1,5cm, přidáme na 1cm kostičky nakrájený ořez z bůčku, 2/5 soli, polovinu vody…
Do misky přilijeme olivový olej, smícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř a celý kmín. Maso pokrájíme na kůži tak, abychom do zářezů mohli vetřít výše uvedenou směs.Na…
Na oleji opečeme hovězí a jehněčí maso, přidáme byliny, česnek, ocet, kapary, koření a sůl. Přidáme několik lžic vody či vývaru a dusíme přibližně 20 minut. Přidáme…
Troubu předehřejte na 160 °C. (Já peču v troubě kuchyňského sporáku). Nakrájejte bůček na kostky velikosti sousta, napíchejte je na kovové jehly a vyrovnejte do zapékací…
Rebarbora nesmí chybět na vaší zahradě ani na balkóně. Pěstování je snadné a podle našeho návodu je zvládne i začátečník
Patero zaručených triků, jak připravit nejlahodnější sametovou bramborovou kaši
Jakou vybrat dřezovou baterii? Hitem je senzorová se sprškou a LED osvětlením