Červená čočka s řapíkatým celerem
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli, pórek a řapíkatý celer si očistíme a nakrájíme. Na oleji zpěníme cibuli a pórek, přidáme celer a vše orestujeme. Do orestovaného základu přidáme propláchnutou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli, pórek a řapíkatý celer si očistíme a nakrájíme. Na oleji zpěníme cibuli a pórek, přidáme celer a vše orestujeme. Do orestovaného základu přidáme propláchnutou…
Do tlakového hrnce dáme vařit vodu a do ní rozpustit masox. Pak postupně přidáme všechny suroviny-kromě hrášku a vepřové konzervy. Osolíme, dáme lžíci kečupu a hrnec…
Očistíme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na kostky, cuketu a řepu také. Řepu dáme stranou. Vkládáme ji až ke konci vaření.V hrnci rozpustíme máslo a zeleninu…
Mrkev očistíme a polovinu jí dáme do hrnce, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Vytáhneme a necháme vychladnout, vývar nevyléváme. Pak pokrájíme na kousky dlouhé 3 cm. …
Maso nakrájíme na 2 plátky, osolíme, opepříme.V hrnci na sucho osmahneme zeleninu a přidáme plátky. Orestujeme i maso z obou stran. Přidáme vodu tak aby bylo maso jen…
Hříbky namočíme na 30minut do studené vody. Ze špeku si nařežeme delší, úzké špalíčky a vložíme je na 20minut do mrazáku. Poté je vsuneme do kližky, do které jsme si…
Sáček melty zalijeme 2 dl vroucí vody a necháme 7 minut vyluhovat.Horkou vodou spařená, slupek zbavená rajčátka překrojíme na polovinu, párky nakrájíme na menší nudličky…
Zeleninové polévky lze připravit z různých druhů zeleniny, můžete vyzkoušet i batátovou. Batáty vzhledem i chutí připomínají brambory, jsou ale výživnější a lépe zasytí.…
Očistíme fazolku a mrkvičku nakrájíme na 2 cm a mrkvičky na kolečka. Do většího hrnce dáme 1,2 litru vody, přidáme bujón, dva bobkové listy, kuličky pepře a nastrouháme…
Na oliv.oleji krátce opéct cibuli, mrkev a rajčata (vše nahrubo nakrájené). Až to zavoní, přidat čočku, krátce promíchat a zalít cca litrem horké vody, vhodit bujon (já…
S přicházejícím podzimem zajisté přijde vhod recept na vynikající polévku, která opravdu zahřeje a zasytí. Polévka z růžičkové kapusty, která je bohatá na spoustu zdraví…
Rybí polévka s koprem je lahodný a zdravý pokrm, který kombinuje jemné rybí filé, svěží zeleninu a výraznou vůni čerstvého kopru. Ideální volba pro lehký oběd nebo…
Tofu: Předehřejte troubu na 180 °C stupňů. Plech vyplňte pečícím papírem. Z tofu se zbavte vody. Nakrájené na kostičky jemně promícháme v misce se škrobem, pokapejte…
Rajčata křížem nařízneme, spaříme v horké vodě, poté dáme do studené a oloupeme, nakrájíme na malé kousky Cuketu oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. …
Jarní polévka, z kořenové zeleniny a kedlubnu, má intenzivní chuť a opravdu dokáže postavit na nohy. Lžíce kurkumy dodá polévce ten správný šmrnc. Nezbývá jen, než se s…
Tradičním novoročním obědem je čočka, která by nám podle zvyků měla přinést peníze. Polévka z čočky je vydatná, bohatá na vlákninu a snadná na přípravu. Navíc krásně…
Kostky cukety opéct na másle a odstranit z plamene.Přidat vodu, rozdrcený bujon a jablka. Vrátit na oheň a povařit.Nakonec přidat rozinky a chilli. Nevařit dlouho, aby…
Na olivovém oleji osmažím drobně nakrájenou mrkev,pórek a přidám hl.mouku,krátce osmažím.Zaliju studenou vodou,přidám všechnu zeleninu,bujón.5minut před dokončením…
Až na cibulku dáme do hrnce vařit všechnu zeleninu s bujónem.Po uvaření rozmixujeme, přidáme smetanu, na kolečka nakrájenou mladou cibulku a ještě 10 minut povaříme.Na…
Opláchneme si v hrnci (větším) čočku a dáme vařit. Když je čočka už skoro měkká, přidáme šálek propláchnuté rýže, zeleninový bujon,na hrubo nastrouhanou mrkev a uvaříme…
Veškerou zeleninu si nakrájíme na menší kostičky (viz.foto!)a dáme do misky. V hrnci, ve kterém budeme vařit polévku si z oleje a mouky uděláme jíšku, když je mírně do…
Vývar: Ve velkém hrnci zahřejte olej, přidejte cibule a cca 5 minut opékejte na středním plameni. Poté přidejte ostatní zeleninu a sůl, zalijte vodou a přiveďte k varu.…
Zdravá sekaná: Předehřejte troubu na 180° C. Připravte si plech s papírem na pečení. Maso, na kousky pokrájené plátky Chorizy, strouhanku, cibuli, mrkev, rajskou…
Na másle necháme zesklovatět šalotku a přidáme hrášek. Po chvilce přilijeme vývar, přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut. Poté polévku rozmixujeme, dochutíme solí,…
Byliny v kuchyni: Petržel je víc než ozdoba na talíř, léčilo se s ní už v 16. století
Jak na nejlepší dýňovou polévku: Chuti pomůže vývar a opečená cibule, krémovou konzistenci zajistí smetana
Jak na dokonalý vepřový guláš s povidly: Ta švestková mu dodají výbornou chuť i barvu